Roztopiona masa czekoladowa będzie raczej gorąca a przynajmniej intensywnie ciepła i Ty, autorze
proponujesz to od razu do zamrażalnika wrzucać? No cóż, pogratulować pomysłu...
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
18 marca 2012 o 13:23
smietana kremówka. czasami sobie robie latem takie kulki. nie daje wcale cukru
i tez sa dobre. z czekolada jest problem bo szybko twardnieje, a kulki trzeba w niej wytaplac. moze faktycznie lepiej ja wylac. http://mojewypieki.blox.pl/2007/12/Batonik-Bounty.html
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
3 razy.
Ostatnia modyfikacja:
19 marca 2012 o 8:53
przeciez to i tak nie Twoje, "autorze". bylo na spryciarzach daaawno daaaawno temu, pozniej jeszcze gdzie indziej, nastepnie nie wiem czy nie na demotach i teraz ogladam to juz po raz bodajze 3. litosci.
nadzienie z połowy składników będzie dalej za duże jak dla mnie, ale jakby zamiast jednego wielkiego batona zrobić takie właśnie małe to można by się pokusić o własną produkcję Bałnty ;)
nie wiem czemu się czepiacie wszystkiego.. koleś wrzucił pomysł, jak ktoś nie lubi wiórków, czekolady, mleka czy co tam jeszcze było to niech nie robi i nie zawraca dupy ;)
Od autora: po 1 : Nie jestem kolesiem, tylko dziewczyną :P
po 2 : jeśli nienawidzisz wiórek kokosowych to nikt Cię nie zmusza żebyś zjadł 10 kg bounty. Po prostu omiń tę stronę i zapomnij o tym przepisie. Pozdrawiam:)
To w końcu ma być mleko czy śmietana?Bo idę do sklepu.
mnie bardziej ciekawi co znaczy "zastygnieje"
Roztopiona masa czekoladowa będzie raczej gorąca a przynajmniej intensywnie ciepła i Ty, autorze
proponujesz to od razu do zamrażalnika wrzucać? No cóż, pogratulować pomysłu...
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 18 marca 2012 o 13:23
Ja przepraszam, że ja się wtrącam. Ale te wiórki kokosowe mają być surowe?
Nie cierpię tego batona. [-]
powinna być ŚMIETANKA, a nie śmietana. to jest duża róznica!
smietana kremówka. czasami sobie robie latem takie kulki. nie daje wcale cukru
i tez sa dobre. z czekolada jest problem bo szybko twardnieje, a kulki trzeba w niej wytaplac. moze faktycznie lepiej ja wylac. http://mojewypieki.blox.pl/2007/12/Batonik-Bounty.html
Zmodyfikowano 3 razy. Ostatnia modyfikacja: 19 marca 2012 o 8:53
śmietana śmietana !!! :) pomyłka, przepraszam :)
przeciez to i tak nie Twoje, "autorze". bylo na spryciarzach daaawno daaaawno temu, pozniej jeszcze gdzie indziej, nastepnie nie wiem czy nie na demotach i teraz ogladam to juz po raz bodajze 3. litosci.
a ktoś na niedomiar.
jak na mój gust to za dużo nadzienia kokosowego w stosunku do polewy czekoladowej co w małym batoniku jest lepiej rozłożone no ale tak może ma być :)
Zawsze można zrobić nadzienie z połowy składników a ilość czekolady zostawić bez zmian:)
nadzienie z połowy składników będzie dalej za duże jak dla mnie, ale jakby zamiast jednego wielkiego batona zrobić takie właśnie małe to można by się pokusić o własną produkcję Bałnty ;)
nie wiem czemu się czepiacie wszystkiego.. koleś wrzucił pomysł, jak ktoś nie lubi wiórków, czekolady, mleka czy co tam jeszcze było to niech nie robi i nie zawraca dupy ;)
dadi94: co że pomysł nie jest kolesia, i nawet zdjęcia ze spryciarzy są skopiowane
zróbcie taki przepis na milky way bo strasznie małe są ;p
zapewne pojdzie w cycki ;)
fajne sa ciastka z orzechow i dupereli klejone na jajko. (tylko trzeba je bardzo rozdrobnic by sie kleily. potem piekarnik 15 minut)
Na te wiórki to majątek by poszedł pewnie, ale z chęcią bym zjadł coś takiego.
co tam pisze przy 2? W drugim garnku mieszamy mleko ... cukier wanilinowy i co jeszcze?
-jest napisane, a nie pisze
-spójrz pod innym kątem to zobaczysz
Chyba zrobię to mojemu kumplowi,który chce szybko przytyć 10kg
To ja zarzucę żarcikiem: Jak się nazywa murzyn z kokosem w dupie? --- Bounty.
Komentarz usunięty
Policzcie ile będzie kosztować 1,5kg czekolady jeżeli 100g jest za mniej wiecej 3 zł
Chyba jadłabym go pół roku...
Robiłam i nie polecam :s
Ze smaku nie dobry, czy też podczas robienia coś poszło nie tak ? :)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 18 marca 2012 o 23:10
Przez to masło to było dosyć mdłe, jednak wolę kupić normalne bounty, choć to domowej roboty nie było aż tak złe.
Robiłem z dziewczyną przed chwilą wersję kilogramową i zajebiste wyszło!
Też myślałam o kilogramowe wersji, bo 10kg to przegięcie. Muszę spróbować, ale znając mnie pododaje coś od siebie, i pewnie przedobrzę. ;)
Mniam ;)
zarąbane od spryciarzy.pl oto link
http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-10-kilogramowego-bounty
Jak ktoś odważny zaryzykuje, to niech się podzieli opinią.
Minus ,ze spryciarzy.pl poza tym widziałem to na yt.
Załóżcie osobny dział na przepisy kulinarne.
jak chcesz z 8,5kg zrobić 10kg ;]
Nie chce Cię straszyć, ale czytałeś co się stało z osobą, która polecała przepis na ptasie mleczko?
http://interaktywnie.com/biznes/artykuly/social-media/spor-o-ptasie-mleczko-kryzys-wedla-na-facebooku-22780
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 18 marca 2012 o 13:37
Ja, bardzo lubię wiórki kokosowe.
Moze ktoś by spróbował taki przepis na marsa wytrzasnąć? :)
wlasnie,wlasnie, tez poprosze o przepis na marsa :D
Od autora: po 1 : Nie jestem kolesiem, tylko dziewczyną :P
po 2 : jeśli nienawidzisz wiórek kokosowych to nikt Cię nie zmusza żebyś zjadł 10 kg bounty. Po prostu omiń tę stronę i zapomnij o tym przepisie. Pozdrawiam:)
Wolał bym 10 KG Kinder Błeno.
Wolał bym 10 KG Kinder Błeno.
I jeszcze twn stosunek czekolady do nadzienia eheh.