Zgadzam się z aderjanem. Ten demot jest napisany w takim tonie jakby warszawiacy martwili się, czy będą mieli co włożyć do garnka. Aż takiej biedy chyba w Polsce nie mamy, prawda?
zazwyczaj Ci hipsterzy mają dobrze płatne prace ;) nie tak jak demotywatorowi hejterzy, którzy po skończonych lekcjach wracają do domu do rodziców poprosić ich o pieniądze na kino.
@KENJI512 Sugerujesz, że na blogach i YT mało się zarabia? Sugerujesz, że w dzisiejszych czasach ktoś zatrudnia jeszcze nie patrząc na umiejętności, a tylko na to, jak bardzo się kogoś zna i lubi?
Wiesz w ogóle, co to jest hummus? Bo nie jest to żaden hipsterski wynalazek, tylko potrawa prędzej tradycyjna, do tego nie składa się z jakichś wymyślnych składników.
zazwyczaj Ci hipsterzy mają dobrze płatne prace ;) nie tak jak demotywatorowi hejterzy, którzy po skończonych lekcjach wracają do domu do rodziców poprosić ich o pieniądze na kino.
Z mięsem coś się w niedalekiej przyszłości ruszy, bo obecnie to drogi i nieekonomiczny/nieekologiczny biznes "Wliczając uprawy pod pasze, już teraz 80 procent wszystkich ziem rolnych jest wykorzystywanych pod hodowlę bydła i trzody. Na ten cel przypada aż 8 procent globalnego zużycia wody. A to dopiero początek - według przewidywań FAO (Światowej Organizacji ds. Rolnictwa i Wyżywienia) do 2050 roku spożycie mięsa na świecie ma się podwoić. Być może więc najbardziej zadowolone z rozwoju mięsa z probówki byłyby same zwierzęta, które miliardami idą na rzeź, aby wyżywić ludzi." http://www.focus.pl/sekrety-nauki/kotlet-z-probowki-10340. A co do hummus'a kurde to jest na prawdę dobre, nie ma co negować, warto się nauczyć robić to wtedy hipsterskie jadłodajnie okażą się niepotrzebne, bo fakt że to są drogie miejsca i stać nielicznych https://www.youtube.com/watch?v=MR9nClaPods
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
5 grudnia 2015 o 19:28
I znowu "prawica" szaleje...
Ludzie, popyt często stwarza okazje do podaży. PODSTAWOWA zasada ekonomii. Jeśli pojawia się zainteresowanie hummusem, to wiadomo że ktoś z tego korzysta. I nie należy z tego powodu zainteresowanych rzeczonym hummusem obrażać.
Dzisiaj już każdy ma swoją niszę. Weganie, miłośnicy planszówek, słuchający disco-polo, antyszczepionkowcy... każdy znajdzie jedno lub więcej źródeł do realizacji swoich pasji czy potrzeb życiowych... A to że Wyborcza pisze o hummusie jest wyłącznie problemem JEJ i JEJ CZYTELNIKÓW.Z pewnością wPolityce czy inne "prawicowe" medium napiszą ci gdzie taniej kupić kurczaka czy wieprzowinę jak wyczują, że taki temat spotka się z zainteresowaniem.
Naprawdę? Gdyby ludzie zastanawiali się tylko jak zdobyć tanie mięso to do dziś by nie wyszli z Afryki.
Tak? Efektem szukania tego taniego i łatwego mięsa jest hodowla. Jest więc przeciwnie do tego co mówisz.
Zgadzam się z aderjanem. Ten demot jest napisany w takim tonie jakby warszawiacy martwili się, czy będą mieli co włożyć do garnka. Aż takiej biedy chyba w Polsce nie mamy, prawda?
zazwyczaj Ci hipsterzy mają dobrze płatne prace ;) nie tak jak demotywatorowi hejterzy, którzy po skończonych lekcjach wracają do domu do rodziców poprosić ich o pieniądze na kino.
@costamzczymstam bloggering, youtubering? czy posada zalatwiona przez tatusia? :D
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 5 grudnia 2015 o 12:21
@KENJI512 Sugerujesz, że na blogach i YT mało się zarabia? Sugerujesz, że w dzisiejszych czasach ktoś zatrudnia jeszcze nie patrząc na umiejętności, a tylko na to, jak bardzo się kogoś zna i lubi?
Tuminure dobrze mówi. Ludzie są biedni, bo nie rozumieją nawet, skąd się biorą zarobki.
Wiesz w ogóle, co to jest hummus? Bo nie jest to żaden hipsterski wynalazek, tylko potrawa prędzej tradycyjna, do tego nie składa się z jakichś wymyślnych składników.
@Glikol ?
@jeykey1543 Dla minusujących - humus to jest ziemia urodzajna.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 5 grudnia 2015 o 12:33
Nie interesuje mnie gdzie zdobyc tanie mieso, tanie mieso=wiecej chemi,mniej miesa w miesie.
zazwyczaj Ci hipsterzy mają dobrze płatne prace ;) nie tak jak demotywatorowi hejterzy, którzy po skończonych lekcjach wracają do domu do rodziców poprosić ich o pieniądze na kino.
@internetowyfighter no i co z tego?
Humus jest końcowym efektem kompostowania, więc chyba w kompostowni należy szukać... :)
Niektórym to można by amputować dupę a i tak by ich bolała
Z mięsem coś się w niedalekiej przyszłości ruszy, bo obecnie to drogi i nieekonomiczny/nieekologiczny biznes "Wliczając uprawy pod pasze, już teraz 80 procent wszystkich ziem rolnych jest wykorzystywanych pod hodowlę bydła i trzody. Na ten cel przypada aż 8 procent globalnego zużycia wody. A to dopiero początek - według przewidywań FAO (Światowej Organizacji ds. Rolnictwa i Wyżywienia) do 2050 roku spożycie mięsa na świecie ma się podwoić. Być może więc najbardziej zadowolone z rozwoju mięsa z probówki byłyby same zwierzęta, które miliardami idą na rzeź, aby wyżywić ludzi." http://www.focus.pl/sekrety-nauki/kotlet-z-probowki-10340. A co do hummus'a kurde to jest na prawdę dobre, nie ma co negować, warto się nauczyć robić to wtedy hipsterskie jadłodajnie okażą się niepotrzebne, bo fakt że to są drogie miejsca i stać nielicznych https://www.youtube.com/watch?v=MR9nClaPods
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 5 grudnia 2015 o 19:28
Typowe dla kretynów "mnie to nie obchodzi, czyli nikogo to nie obchodzi", super, misiawy, trzymasz poziom.
Mnie to obchodzi...hummus jest bardzo smaczny.
Humus to taki rodzaj nawozu, taki naturalny kompost.
Jak mozna to jeść?
I znowu "prawica" szaleje...
Ludzie, popyt często stwarza okazje do podaży. PODSTAWOWA zasada ekonomii. Jeśli pojawia się zainteresowanie hummusem, to wiadomo że ktoś z tego korzysta. I nie należy z tego powodu zainteresowanych rzeczonym hummusem obrażać.
Dzisiaj już każdy ma swoją niszę. Weganie, miłośnicy planszówek, słuchający disco-polo, antyszczepionkowcy... każdy znajdzie jedno lub więcej źródeł do realizacji swoich pasji czy potrzeb życiowych... A to że Wyborcza pisze o hummusie jest wyłącznie problemem JEJ i JEJ CZYTELNIKÓW.Z pewnością wPolityce czy inne "prawicowe" medium napiszą ci gdzie taniej kupić kurczaka czy wieprzowinę jak wyczują, że taki temat spotka się z zainteresowaniem.