Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
319 347
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
T toad0123
+5 / 11

Ale grunt, że zakazano wędzenia :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~mayamaya
+4 / 4

@toad0123 nikt nigdzie nie zakazał wędzenia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Eaunanisme
+10 / 10

87% mięsa? Wyższa półka! Czy to z działu "żywność ekologiczna"?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar mifalek
0 / 2

mięsa we świat to o niemal 87% więcej jak w parówkach

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E ESPMII
0 / 0

dlatego ja kupuję od gospodarza ze wsi, minie jeszcze kilka lat i większość będzie tak robić

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G glus_eli
0 / 2

Od miesiaca szukam sera żółtego bez barwnika annato i jakiejkolwiek wędliny bez wzmacniaczy smaku i konserwantów: E250 , benzoesan sodu, glutaminian momosodowy.
Może znacie jakieś. Nie ma co jeść!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~irit
0 / 0

@glus_eli

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Daniellah
0 / 0

Sporo mięsa, pewnie jakaś droga wędlina.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~grfdrge
+1 / 1

Nikt nie zabrania polskiemu patriocie produkować prawdziwie zdrowych produktów, a Tobie ich kupować. Ja tam jem zdrową wędlinę. Z tym że kilogram kosztuje 50 zł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar GOUOM3EK
0 / 0

ja robię sam ;) bo mam dość hipokryzji ze strony UE - wędliny są be, bo substancje smoliste, ale papierosy i kasa z akcyzy są cacy ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~pamietajacy
+2 / 2

Bardzo wnerwiający demot. Mieliśmy najlepsze prawo dotyczące produktów pochodzenia zwierzęcego. Obowiązywało od 1926 roku. Kraje Europy i Amerykanie (służby wet) twierdzili, że im daleko do tak wysokiego poziomu. Kto zmienił na obowiązujący syf? Krótka pamięć. Pan A. Lepper, minister w rządzie J.Kaczyńskiego. Przestańcie więc narzekać na UE. Proponuje powalczyć z cholesterolem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sssoto
-1 / 5

Demot trafiony jak kulą w płot. Akurat w tym składzie nie ma niczego złego. Bardziej rakotwórcze są wędlinki od dziadka, robione na brudnym stole w garażu i wędzone na benzopirenach.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Adder
0 / 0

87% to wcale nieźle, więc o co chodzi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar GOUOM3EK
0 / 0

Widzę, że mało kto łapie o co chodzi, więc napiszę => aromat dymu wędzarniczego!!! Ta kiełbaska/parówka, ma tyle wspólnego z wędliną, co ja z kulturystą ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem