Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
A konto usunięte
+7 / 7

Do puree dodać osę oczyszczoną?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~gozergozerianczyk
+18 / 20

@adamski234 Tak, Ku@%*, oczyszczoną z ości, wnętrzności i kopyt...resztę wrzucasz do pjuree :-P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Tusiaczektuch
+13 / 13

@adamski234 autorowi chyba chodziło o sodę. Nie polecam. Ohydne posmak. Trik restauracyjne żeby ziemniaki były dłużej świeże.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Tusiaczektuch
+5 / 5

Naprawdę trzeba iść na profesjonalny kurs? Większość z tych rzeczy nauczyła mnie babcia i mama. A tych co nie nauczyła jak osa (soda?) oczyszczona w ziemniaka to są fuj.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Andrzej_62
+13 / 13

Krojenie pomidora wzdłuż powierzchni ? Przecież on jest mniej więcej kulisty.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
0 / 0

Ten mnie to zastanowiło. :P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ZONTAR
+1 / 1

Zapewne chodziło o cięcie wzdłuż "rdzenia", ale to i tak nie zadziała krojąc na plasterki. Można ciąć kolejni na ćwiartki, ósemki itd aby otrzymać prawie plasterek, ale to jest upierdliwe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D Ddrek
+1 / 1

Kroić pomidora bardzo ostrym nożem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar sznib
+8 / 8

Przechylić miskę "do góry nogami"? Ja myślałem że miska ma dno i się przechyla do góry dnem, ale jak widać już robią takie z nogami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~emmmka
+1 / 1

@sznib technologia poszła do przodu ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~anf57
+1 / 5

Co to znaczy "opłukaj"?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sportex
0 / 0

spoko :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Cagenicolas
+3 / 3

ciasto, kilo maki = kilo cukru -kogos pogrzalo raczej

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar pawelkolodziej
+2 / 2

Te triki pokazała mi prababcia gdy jeszcze żyła. Wsadź se te profesjonalne kursy gdzieś ...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Kiciulek90
+2 / 2

Od kiedy rośliny mają żyły?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~hgbyu
+1 / 1

jaka soda do ziemniakow? chcecie kogos zatruc??? to tak jakby dodat do potraw i zjesc surowa make ziemniaczana..!!! nie jesc tego nigdy

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Asia1928
0 / 0

sodę dodaje się do wielu potraw. a nawet spożywa bezpośrednio w celu np łagozenia zgagi . i popija wodą. znam te sposoby od dziecka i działają.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H HieronimaLucinda
0 / 0

Cebule kroic wzdluz, wszerz i jeszcze na krzyz??? Ktos tak robi?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Tadek_niejadek
0 / 0

Z burakami potwierdzam. Pieczone mają dużo bardziej wyrazisty smak.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N neltisen
+2 / 2

patrząc po komentarzach, do wszystkiego już się poprzyczepiali, prócz proporcji ciasta: serio ktoś daje cukier 1:1 z mąką? Lubię słodkości, ale nie aż tak słodkie. W tym czymś cukier zagłuszy cały inny smak. Zwykle daję ok 150~200g cukru na 500g mąki (większość przepisów poprawiam kilka razy zanim smak podpasuję pod siebie).

Odnośnie makaronu: 5l na 500g? Nie zdarzyło mi się jeszcze gotować 500g makaronu w 5l garnku. Wystarczy 2-3l żeby się nie posklejał

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 6 stycznia 2018 o 23:25

avatar ~emmmka
+1 / 1

Widzę, że byłam na niejednych profesjonalnych warsztatach kulinarnych! Tak, nie byłam na żadnych....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem