Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
0:00

Sezon na grilla uważam za otwarty!

MIĘSO CZAS PIECZENIA: polędwica wieprzowa: 6-8 minut karkówka: 5-6 minut kiełbasy wieprzowe (warto je ponacinać): 5-6 minut żeberka: 15-25 minut PODAWAĆ ZE SCHŁODZONYM PIWEM! 7 zasad zdrowego grillowania: - zawsze myj starannie ruszt, - stosuj specjalne brykiety z węgla drzewnego, - kupuj świeże mięso, - nie piecz jedzenia z puszek i mrożonek, - używaj ziół, - tłuste potrawy kładź na tackach, - zastąp pieczywo warzywami, - poczęstuj sąsiada - niech nie marudzi, że kopcisz. Nie używaj szkodliwych dla zdrowia chemicznych specyfików do rozpalania grilla - lepiej użyj żony do dmuchania!

www.demotywatory.pl
+
124 150
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar ~Zabawny_komentarz
+9 / 15

Jak zacznę dmuchać żonę to będę miał gdzieś tego grilla.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W wiesiu73
-1 / 3

Proste pytanie——- Gdzie lepiej/taniej kupować skladniki/ produkty na grilla???, z skąd skopiowałeś źródło???

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V vetulae
+2 / 6

Nie ma szans by karkówka wieprzowa grubość ok. 2 cm (taka standardowa) po 5-6 minutach była gotowa. Wieprzowiny nie można jeść niedopieczonej, a w takim czasie to będzie co najwyżej spieczona na zewnątrz i surowa w środku, trzeba z 15 minut, by nie jeść surowizny.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar zjebmaker
+2 / 8

@ADIEMUS1 nie bierz tego do siebie, ale na grillowania to średnio się znasz. Tyczy się czasów pieczenia i przygotowania kiełby.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D dorotka1607
0 / 2

wolę być zdrowa niż to jeść

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Madonna
-1 / 3

Za to ostatnie zdanie można by cię pozwać do sądu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~dentrrr
0 / 2

Z tym brykietem to pocisnąłeś. Na grill lepiej użyć węgla drzewnego. (Ja często używam dobrego, suchego drewna - ale dymi to bardziej)
Brykiet to jest węgiel drzewny sprasowany z dodatkiem lepiszcza, które raczej na zdrowie nie wyjdzie. Szczególnie, że często jak lepiszcza używa się klejów syntetycznych..

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~KM
0 / 0

A propo "zdrowych" brykietów z węgla drzewnego - powiem tyle - NIE KUPUJCIE BRYKIETU, tylko klasyczny węgiel drzewny. Powiedzmy, że znam ta branżę i wiem, czego dodaje się do miału z węgla drzewnego, (który jest wbrew pozorom drogi) żeby było taniej. Dodawane są produkty pozostałe po zgazowywaniu na holzgas płyt MDF, MFP itp. Sieci marketów itp. wymogły na producentach tak niskie ceny, że ci robią co mogą, żeby się w tych cenach wyrobić. W brykietach można znaleźć całą tablicę Mendelejewa. Kto chce posłucha, kto nie chce niech wcina posiłki przygotowane na brykiecie. Wszystkim życzę SMACZNEGO :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~pietrek_z_kąpiel
0 / 0

do dmuchania to tylko kochanka

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H HenryKipper
0 / 0

Pierwsza zasada wszystkiego - WSTAWIAC ZNAKI PRZESTANKOWE ! ! ! co to znaczy - polędwica wieprzowa 6-8 minut karkówka? 5-6 minut żeberka: 15-20 minut?? to w koncu co I ile? poza tym, ze to wierutne bzdury

Odpowiedz Komentuj obrazkiem