Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
399 424
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar zjebmaker
+14 / 20

Ryżowar? Czego to ludzie nie wymyślą? Urządzenie tak samo "potrzebne" jak jajowar. Bez sensu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W Wojtek1291
+10 / 12

@zjebmaker Potrzebne, np. w Azji, skąd zerżnięto historię. Tam ryż jest dodatkiem do każdej potrawy, a często sam w sobie jest potrawa z dodatkami. I dlatego robi się go dużo w takich urządzeniach, które same pilnują gotowania i utrzymują ryż ciepłym jeszcze przez kilka godzin.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gambini
+2 / 2

@zjebmaker
Mam jajowar. Też podszedłem sceptycznie, ale jednak ma to sporo zalet, przy niby tak prostej czynności. Ludzie wymyślają, żeby sobie ułatwić życie. Nie je tylko je uratować czy uszlachetnić. Ułatwić.
Taki ryżowar pewnie ułatwia gotowanie ryżu. Tyle.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mustang1967
-3 / 17

ty kur ryzu ugotowac nie potrafisz jap co za swiat

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar pokos
0 / 8

Jak nie zasługujesz to oddaj komu innemu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B Beniamin123
-1 / 1

co? rodziców?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B baranina13
+10 / 20

Potem dodała marchewkę z marchewkowaru i groszek z groszkowaru. Mięska nie bedzie bo karkówkowar zabrał brat na studia

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar zjebmaker
-1 / 1

@raven000 ryż dla rodziny przygotowuję poprzez uprażenie i zalewanie bulionem, dzięki temu jest smaczny i nie jest bezpłciową papką.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R raven000
+2 / 2

@zjebmaker ale to jest forma risotto a nie ryż. Dobrze ugotowany ryż nie jest papką.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar zjebmaker
+2 / 2

@raven000 częściowo się zgadzam, bo przygotowuję ryż zbliżony do risotto. Ten sposób zawsze gwarantuje idealny ryż. Jednak dalej ryżowar na nasze (czytaj europejskie) warunki to jest przerost formy nad treścią.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N niemoja
0 / 2

Tradycyjne gotowanie ryżu trwa długo, bo trzeba go zagotować w małej ilości wody, a później ciepło owinąć i odstawić na parę godzin, żeby "doszedł" . No, chyba, że ktoś lubi klajster, albo "wynalazki' z torebki. Ryżowar daje dobry ryż "na sypko".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adawo
+4 / 6

Zachowali sobie "stary, dobry, teraz takich już nie robią", a Tobie oddali nową, chińską masówkę która działa do końca gwarancji.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ellaella87
0 / 0

Ryżowar! Co za nazwa! XD

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Raf_Raf
0 / 0

Tak serio, wg mnie używają starego bo go lubią.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Cagenicolas
0 / 0

TIGER AMERICA
JNP-0720
Made in Japan
Nie taki stary a brudny

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BrickOfTheWall
0 / 0

To ciekawe jak wyglądają ich parówkowar i makaronowar ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Suzzzi86
0 / 0

ryżowar? to juz naprawdę ludzie nie potrafią zwyczajnie w garnku ryżu ugotować?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem