Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
E elefun
+10 / 12

Faktycznie, procedury działania mamy w Polsce wspaniałe. Gdyby to był jakiś wirus, nie żyje pół Polski zanim zaczną działać.
Nie widziałem tego kurczaka, ale to co jest na fotce, to może być zastygły tłuszcz. Oczywiście tylko subiektywnie oceniam, widząc zdjęcie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K killerxcartoon
+3 / 5

@elefun i nic się nie zmieniło od lat 90tych...

Doświadczyłem tego podczas słynnej powodzi stulecia ... Nic nie działało ... Brak planów , Brak sprzętu , uszkodzony albo rozkradziony , jak była sprawna motopompa to były przegniłe węże , jak były węże nie było motopompy. Paliwa też nie było w beczkach bo rozkradli, agregatów też, brak ludzi jacy mieli organizować obronę cywilna, nawet worków brakowało , czasami nawet brak budynków w jakich miał być sprzęt bo nikt nie raczył poprawić planów jak spłonął budynek czy UM sprzedał garaże deweloperowi i już stoi tam blok mieszkalny.

Mamy pseudo państwo w centrum europy

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 1 lutego 2020 o 18:11

avatar johnyrabarbarowiec
+6 / 6

@elefun Ale jakie procedury? Mnie tutaj nic nie zaskoczyło w opisie. Gość kupił podejrzanego kurczaka, puścił zdjęcie do sanepidu, sanepid zlecił kontrolę u producenta. Jedyne co to Biedronka powinna zwrócić mu pieniądze za tego kurczaka, bo to że się trafił zepsuty kurczak to nie jest nowość, wszędzie na świecie może się zdarzyć. Jakby każdy kawałek kurczaka był prześwietlany i skrupulatnie badany przed podaniem, to kilo kurczaka kosztowałby jakieś 500 PLN o ile nie więcej. Biedronka w tym wypadku w niczym nie zawiniła (no oprócz tego zwrotu pieniędzy jeśli do tego nie doszło), a sanepid postąpił prawidłowo. Pojedyncza skarga, ok sprawdzi się u producenta.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Sevivo
+3 / 3

Jak nie chcieli to mogłeś prywatnie oddać na uczelnię weterynaryjną na wydział anatomii patologicznej. Pewnie by z ciekawości zbadali.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irek256
0 / 2

No cóż. Trzeba być naiwnym, a nawet bardzo, żeby myśleć, że służby są po to, żeby niańczyć obywateli.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mo_cuishle
+4 / 8

dalej kupujcie mięso z hodowli przemysłowych

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L loloskolos
+8 / 8

miopiatia miesniowa - niedorozwoj miesnia i zaburzenie jego rozrostu. Efekt hodowli przemysłowych. Nie oszukujmy się, hodowca to nie dobra duszyczka, której celem społecznym jest karmienie ludzi dobrym mięskiem. Hodowca chce szybko wyhodować i szybko zbyć, żeby szybko zarobić. Tabelki w excelu też muszą się zgadzać, optymalizacja kosztów, przyspieszanie procesów, maksymalizacja zysków. A dla końcowego odbiorcy taki oto efekt.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Swan23
+1 / 3

polecam lokalne sklepy, bazarki, targi i masarnie. produkowane jedzenie i tak jest słabej jakości i trudno wybrac cos zdrowego i dobrego ale to co nam serwują w marketach jest ponizej jakiejkolwiek średniej. kilkakrotnie kupilam nadpsute, śmierdzące, niesmaczne mięso i od kilku lat nie kupuje mięsa i jego przetworów w marketach. nawet pies tego nie chciał jeść. z owocami, serami , warzywami i innymi produktami na wage to tez ruletka. albo sie trafi na smaczne albo niezjadliwe.zapieczetowane opakowania mam wrażenie nie trzymaja norm i smakuja gorzej niz te same produkty z osiedlaka. polecam kupowac mniej a dobrze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Psikusek85
-3 / 11

Czy Wam też to przypomina srom? :p

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
1 1986Andy
+6 / 8

@Psikusek85: Jeżeli masz takie skojarzenia to zalecam leczenie psychologiczne. Przesadziłeś z porno. Znając preferencje i prymitywizm pewnej grupy użytkowników z demotów spodziewałem się takiego skojarzenia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Logon
-1 / 7

Jezu, robicie z igły widły. Kurczak się popsuł. Zdarza się i będzie się zdarzać, bo mięso mogło się czymś zakazić czy lodówka po drodze wysiąść.
Żeby od razu robić z tego aferę i nie wiadomo co, to przesada.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
+7 / 7

Dziwna jestem, ale bardziej od zdjęcia razi mnie opis i spacje przed wykrzyknikami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Qooyon
+7 / 7

To co widać na zdjęciu to martwica mięśnia. Standard przy obecnych szybko rosnących brojlerach. Rozwój jest tak szybki, że czasem układ krwionośny nie nadąża i dochodzi do martwicy(bojler kurzy rośnie 4 do max 6 tygodni w zależności od systemu chowu) . Dodam jako lek. wet. ze rak nie jest czymś czym można się zarazić. Martwica tego mięśnia też nie. Proszę sobie poczytać to się autor dowie, że na badanie całego kurczaka wg przepisów unijnych jest 1s, tak 1s i lekarz badający mięso po uboju drobiu stwierdza czy nadaje się do spożycia. Następnym razem proszę zareklamować w sklepie lub wyciąć zmianę i resztę zjeść po obróbce termicznej. Co do procedury zgłoszenia to muszą wszyscy wiedzieć, że sanepid czy inspektorat weterynarii, inspekcja jakości handlowej ma właściwość, czyli teren na którym może działać. Jeśli w powiecie x Pan Y zgłosi takiego kurczaka to po analizie że wyprodukowano go w powiecie z sprawę należy przekazać, bo w powiecie z nie ma się uprawnień do działań będąc urzędem z powiatu x. Dziękuję Dobranoc

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A alibabazlasu
0 / 0

@Qooyon teoretycznie rzecz biorąc to istnieje coś takiego jak

https://pl.wikipedia.org/wiki/DFTD

więc jeśli diabły tasmańskie mogą się zarazić od siebie rakiem to co daje ci 100 % że MY od niczego nie możemy się zarazić nowotworem

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Sevivo
0 / 0

@alibabazlasu W biologii nie wolno ot tak niczego zakładać, ale jednak wątpię czy rakiem od kurczaka się zarazisz, może jak zjesz człowieka z rakiem to jakiś tam promil szansy wystąpi, ale prędzej przywitasz się z prionami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V VaniaVirgo
0 / 0

@Qooyon Przeciętny obywatel nie musi wiedzieć jak działa każda komórka, musi wiedzieć, gdzie zgłosić w pierwszej kolejności. Natomiast służby takie jak sanepid powinny już wiedzieć jak postąpić, nie odsyłać gościa byle gdzie, tylko skierować pod konkretny adres. Tym razem to nie było nic niebezpiecznego, ale mogło być. Nie wiem czym jest wymieniony przez ciebie 1s, chodzi o sekundę?
Polecasz reklamacje w sklepie, tak przecież zrobił! Stamtąd odesłano go do sanepidu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S slagen
+4 / 4

CO ZA BZDURY. To skutek TANIEGO masowego chowu. Kiedyś o tym czytałem. MIĘSO JEST ZDROWE, a w każdym razie jadalne, ale pod warunkiem że komuś nie przeszkadza jak chowany był dawca mięsa, bogatego w sztuczne hormony, antybiotyki itp..

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 1 lutego 2020 o 21:36

F FenrirIbnLaAhad
+1 / 1

Dlatego wysłał cie do sanepidu, wiedział że nic im nie zrobią... :P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R restauracja_wietnamska
-1 / 1

Smacznego mięsożercy. Z pozdrowieniami od wegetarian :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 0

W erze przed Facebookiem człowiek po prostu wycinał podejrzany fragment i smażył kotleta jak zwykle.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem