Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
98 135
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar Buka1976
-3 / 29

Rosół z grysikiem. Pomidorowa z rozgotowanym makaronem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Buka1976
+2 / 4

@gerewazyn Nie wiem do czego ten komentarz.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Klebern
+1 / 1

@Buka1976

Kolega miał kilka zakładek otwartych i chciał napisać komentarz do czegoś. Niestety nie zauważył, że pisze nie tam, gdzie powinien. Też tak parę razy zrobiłem, to na szybkości kasowałem komentarz :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+26 / 70

Zupa owocowa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar 0sy
-4 / 8

@Sevivo Bo zupy z jagód się nie gotuje. Bierzesz makaron (najlepiej domowy) i polewasz sokiem z jagód (ze słoika robionego na zimę)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Cascabel
+1 / 5

@Sevivo u mnie robi się na truskawkach i czereśniach z lanymi kluskami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 czerwca 2020 o 12:33

avatar BlueAlien
-2 / 6

@Sevivo

U mnie jest zupa wiśniowa i bardzo ją lubię, bo to lekki chłodnik na upalne lato, słodki, ożeźwiający.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V Vonhenryrejluka
+5 / 11

@ludek_z_lasu czyli w sumie większość zup :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ludek_z_lasu
+4 / 8

@Vonhenryrejluka To po prostu rosół i nie myl z zupami z wkładką "ortopedyczną".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Garson211
+3 / 3

@ludek_z_lasu ahhah moja prababcia która gromadziął zawsze jedzenie na gorsze czasy(bo pamietała cieżką biede) robiła takie zupki z mumii, bez smaku i wartości bo "mumia" leżała w zamrażarce 5 lat tak samo jak kiedyś dała nam w żniwa taką kiełbasę hahahah nie dało sie tego kroić nożem :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K Konkow2503
0 / 0

Chyba nie ma nic gorszego. Myślałem że ta zupa jest z Ukrainy bo babcia gotowała a właśnie stamtąd pochodziła.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+35 / 41

@gemini1234 . Jeśli jadłeś "krupnik" zrobiony tak jak to opisałeś, to nie dziwię się że ci nie smakował.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Qaziku
+22 / 56

Nic się nie znacie na potrawach.
Rosół, botwinka, wątróbka, czernina czy krupnik są pyszne.
Wszystko jest pyszne, jak się odpowiednio zrobi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar allmaechtig
+5 / 27

@TheYoghurt Wątróbka jest przepyszna tylko trzeba umieć ją przyrządzić. Najpierw należy namoczyć wątróbkę w pełnotłustym mleku, następnie delikatnie podsmażyć na średnim płomieniu, bardzo króciutko, żeby nadal była lekko krwista. Pychota.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P konto usunięte
+1 / 5

@Qaziku czernina rosol z kaczki z jej krwia
znane z Bialegostoku, czyli sledzikowa zupa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
+6 / 8

@psuj11 O to właśnie ! Babcia robiła też czerninę z gęsiej krwi - obrzydlistwo. Rosołu kiedyś też nie lubiłam, ale gdy zaczęłam gotować po swojemu, to nawet taki z wołowiny mi smakuje.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P konto usunięte
+1 / 1

@katem z wolowina ma inny smak, duzo lepszy
czernine raz w zyciu widzialem
"kumpel z Mlawy ja jadl, prawie jak Bialystok

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
+2 / 2

@psuj11 To jest piękny przykład upodobań - każdy ma inne.
W dzieciństwie nie znosiłam rosołu - żadnego, ale jeśli już zjadłam rosół z kury, to wołowego nie byłam w stanie przełknąć, choć inni chwalili. Teraz też bardzo rzadko robię wołowy(na specjalne życzenie), i choć go lepiej doprawiam, to jednak ten smak mi nie odpowiada, bo w ogóle nie przepadam za wołowiną.
Czerninę babcia robiła (ale nie z Białostocczyzny tylko z centralnej Polski), ale byli wyrozumiali i nie kazali mi jeść, bo sam zapach mnie odpychał.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Matka100
+4 / 8

I właśnie o to chodzi! Wszystko zależy od sposobu przyrządzenia :) zrobione po swojemu jest najlepsze. Sałatka jarzynowa ma zawsze takie same składniki ale w każdym domu smakuje inaczej ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Vonel
+2 / 10

@allmaechtig
Wątróbka chyba najgorsza rzecz jaką jadłem. Już sam smród przy jej przygotowywaniu krzyczy, żeby uciekać.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Wolfi1485
+2 / 2

@Qaziku Czerniny nie jadłem, reszta mi smakuje :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
0 / 4

@TheYoghurt Jak się potrafi zrobić to wątróbka jest ok. Niestety większość ludzi nie potrafi przyrządzić wątróbki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
-4 / 6

@katem Bo rosół musi mieć w sobie wołowinę :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
0 / 0

@cysiek63 Ale co ja na to poradzę, jeśli nie lubię wołowiny i psuje mi ona smak rosołu ? :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Arbor
-1 / 1

@katem , czernina jest dobra, ale tę zupę bardzo łatwo zepsuć. Jest to jedna z moich ulubionych zup (choć rzadko ją jem), ale średnio w 6 przypadkach na 10 nawet jej nie ruszę, bo większość ludzi zwyczajnie ją psuje.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
0 / 0

@Matka100 Dokładnie - jadam jedynie sałatkę robioną przez siebie i moją siostrę, reszty się wręcz brzydzę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
+1 / 1

@katem Nic :) Gotujesz bez wołowiny :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
+1 / 1

@Qaziku

Gdzie dostać czerniny?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TheYoghurt
-1 / 3

@cysiek63
NIE, NIE, NIE! będąc młodszy próbowałem wątróbki na pierdyliard sposobów, za każdym razem wychodził smak charakterystyczny dla tego mięsa od którego mi zawsze było niedobrze, więc przestańcie pierdzielić farmazony o sposobie przyrządzenia, bo równie dobrze moglibyście bajdurzyć że potraficie zamienić, czekoladowy budyń w lody śmietankowe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B boomfloom
0 / 0

@Matka100 Sałatki smakują inaczej po części dlatego, że właśnie mają różne składniki, bo każdy robi jak lubi. Moja sałatka ma ziemniaki, marchew, seler, korzeń pietruszki (albo pasternak jak pietruszki nie ma), cebulę, ogórki kiszone i groszek z puszki plus sól, pieprz i tylko tyle majonezu żeby wszystko połączyć. Inni dodają: jajka, jabłka, ogórki konserwowe, kukurydzę, koperek i pieron wie co jeszcze. NAwet jak są te same składniki, to pozostaje kwestia proporcji. Czasem ziemniaki są bardzo mączne i trzeba dodać więcej majonezu, to też zmienia smak.

Ja kroję warzywa bardzo drobno, niektórzy na duże kawałki - nawet centymetrowe (kiedyś tak zrobiłam - wszystko jak zawsze tylko grubo pokrojone warzywa, żeby zaoszczędzić czas i mi nie smakowała tak bardzo jak zazwyczaj).

Ja gotuję warzywa na parze, niektórzy używają kupnych warzyw ze słoika, albo gotują w wodzie, a moja Mama to w ogóle zaczęła ostatnio w folii w piekarniku je piec.

W końcu majonez - dużo od niego zależy, a opcji w sklepie jest multum.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
0 / 0

@TheYoghurt Oki. Ja tam lubię. Po co się burzysz? Nie lubisz, nie jesz. A jeżeli chodzi o przyrządzanie to nie masz racji. Ważne jest odpowiednie obrobienie wątróbki i jej doprawienie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Matka100
0 / 0

To prawda ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Matka100
0 / 0

Trzeba ugotować! Znam tylko jedna knajpę gdzie robią i to kiepską.... ja robię z wiśniami i śliwkami. Dodaje ocet i cukier. Do tego ziemniaki. Tak robiła moja mama i ja tez tak robię - nie wiem czy prawidłowo ale wszyscy jedzą i smakuje. Teściowa robi z czereśniami i z makaronem. Obie na kaczce z kaczą krwią. Jadłam gdzieś na żołądkach drobiowych ale to już nie było to.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
0 / 0

@TheYoghurt

po prostu nie lubisz i juz. W przedszkolu przestalam jesc mieso, bo mi nie smakowalo a rodzice bardzo dobrze gotuja. Nie moj smak i juz.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
0 / 0

@Qaziku No tak, bo nie mamy kupek smakowych itd. i nie rozróżniamy smaków, dobre xD Patrz, ja nienawidzę wątróbki, surowych pomidorów, ryb, gotowanych jajek, pomarańczy i żółtego sera w "surowej" formie. Nie znam się? Taki jest mój smak i sposób przyrządzenia nie ma nic do tego. ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TheYoghurt
-1 / 1

@cysiek63
Więc dopraw mi ją tak żeby smakowała jak schabowy... Dlaczego się burze? A czy lubisz gdy ktoś Ci wmawia że coś jest wspaniałe dla niego więc dla ciebie też powinno być wspaniałe podczas gdy ty się tym brzydzisz?
nie? no to wiedz że tak wyglądają wszystkie komentarze łącznie z twoim na temat mojej opinii o wątróbce.

I przestań zarówno ty jak i @allmaechtig sadzić bzdety o sposobie przyrządzania i zrozumcie że nie ważna jak przyrządzisz, to i tak charakterystyczne cechy jej smaku i tak będą wyczuwalne, a mnie akurat ten smak brzydzi
PS. no chyba że mówicie o przyprawianiu do tego stopnia że czuć tylko i wyłącznie przyprawy, wtedy powiedzcie od razu że zabijacie smak jedzenia na amen.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 3 razy. Ostatnia modyfikacja: 22 czerwca 2020 o 0:34

U Underhook
0 / 0

Oj to fakt, ma taki nieprzyjemny kwaśny zapach... sam wygląd też nie zachęca, krew z makaronem fuj

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
U Underhook
0 / 0

Najgorsze polskie danie to pieniędzy rozdawanie! A tak na poważnie w moje gusta zdecydowanie nie trafia wątróbka (koszmar szkolnej stołówki), czernina (śmierdzi kwasem już w garze) oraz flaczki, aczkolwiek rosół z flaczków uwielbiam, natomiast konsystencja samych wnętrzności jest straszna, ciamkasz, ciamkasz, a i tak nie przegryziesz (jak kalmary fuj, ale to już nie polska kuchnia).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
+15 / 25

Co Wy wszyscy macie do rosołu - jest przecież świetny na wszelkie przeziębienia bo ma same antybiotyki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+9 / 11

Ale z kartoflami? Fuj...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
+1 / 1

@Cogito_Poli @lublex to już nie powinno się nazywać rosołem tylko zupą warzywną albo fasolową...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar mrajska
+1 / 1

@inkognitko I jak wszystko, co zdrowe, niesmaczny. To takie coś , na czym można coś smacznego zrobic.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kula6
+1 / 35

flaki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Qaziku
+4 / 26

Flaki są pyszne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Vonel
-1 / 15

@Qaziku
Są ohydne, już sama nazwa mówi, żeby tego nie jeść.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
-1 / 13

@Qaziku Zgadzam się. Dobrze zrobione są super

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
0 / 8

@cysiek63 Też się zgadzam co do flaków - dobrze zrobione są super. Mój szwagier takie robi. Cudo !

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
+7 / 7

@tristan3i5 ŻE CO?! Ale jak?! z cytryną czy z kiszonych ogórków?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+11 / 13

@inkognitko . Niektórzy robią na słodko. Fuuuj!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+13 / 17

To normalna mizeria tylko zalana octem. Ohyda.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cysiek63
+6 / 6

@Banasik Niektórzy robią na kwaśno. Fuuuj!
A na poważnie. Jest tyle smaków ilu ludzi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
0 / 2

@tristan3i5 Mizeria to kefir z jogurtem naturalnym 2:1, pieprz, sól i pokrojone ogórki. Żadne na kwaśno czy na słodko. O_o

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
+1 / 1

@maggdalena18 śmietana też daje radę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Maras78
-5 / 29

Owoce morza, tfu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
+20 / 20

Jak tak dalej pójdzie to cały dział komentarzy będzie składał się z komentarzy ukrytych bo poniżej poziomu :). To by był ewenement!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+13 / 15

@inkognitko . A mówią, że Polacy najbardziej żrą się o politykę i religię ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TheYoghurt
+4 / 4

@inkognitko
Syty głodnego nie zrozumie, wegetarianin mięsożerce i vice-wersa. Ja na przykład nie rozumiem jak ktoś może nie rozumieć że ja nie lubię (wręcz nie cierpię) tego co on uwielbia.
Tylko jaki sens ma minusowanie z powodu że jeden woli sernik z rodzynkami, drugi woli bez a trzeci lubi córkę cukiernika???

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 czerwca 2020 o 19:43

avatar inkognitko
+1 / 1

@TheYoghurt wydaje mi się, że to działa raczej jako "głosowanie". Czyli, która potrawa dostanie najmniej minusów ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
+1 / 1

@TheYoghurt

a ja lubie rodzynki z sernika. Reszty nie musialam jesc. moje ciasto to wuzetka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar rafik3001
+2 / 10

Ozory czarna polewka czernina

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+6 / 12

Z ozorami to dlatego, że już ktoś miał je w buzi?
A jajka lubisz?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W wloczkomaniaczka
+8 / 10

Zdecydowanie cynaderki. Sam zapach przy gotowaniu odrzuca i nie można się go pozbyć przez bardzo dlugo.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar PIStozwis
+4 / 18

Móżdżek. Brrrr.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A akuma99
+3 / 9

czernina i zupa wisniowa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Taktyczny
-1 / 7

Danie Bandzie Czworga władzy...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P PedrosSek
+6 / 16

Karp... Wiele lat sobie wmawiałem, że mi smakuje, a jest okropny...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kontestatorka1
-2 / 8

zupa mleczna, flaki( nie ze względu na smak, a na konsystencję flaka),zupa owocowa brrrr i podeszwa w sosie chrzanowym ze szkolnej stołówki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 czerwca 2020 o 1:07

avatar Mag175
-4 / 12

Flaki, bleeee

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar be4bee
-1 / 1

Śląska moczka: bakalie i piernik zalane kompotem. Karp po żydowsku, flaczki i cynaderki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Wolfi1485
-5 / 9

Śledzie pod każdą postacią i kluski leniwe. Do wychodka z tym badziewiem, a nie na stół!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+4 / 4

Klusek leniwych nie znam. Ale pierogi leniwe z roztopionym masełkiem... mniam.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar grzechotek
+1 / 9

Nie cierpię salcesonu, flaków i wątróbki. Nie wiem czy to polskie dania, ale tego by w życiu nie zjadł. Zapach wręcz odraża.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J jamesix
+1 / 7

Najgorsze dania moge podzielic na rozne gatunki:
1. Najgorsze dla zdrowia a czesto jedzone jak smazone miesa, przetworzone kielbasy, czy nawet ociekajace smazona panierka ryby, pasztety z samego tluszcu itp
2. Najgorsze ze wzgledu na konsystencje takie jak maczne, mleczne zupy, kaszki itp
3. Najgorsze ze wzgledu na to z czego sa zrobione i powoduja obrzydzenie takie jak dania z krwia, flakami, ozorami itp
4. Najgorsze bo skladajace sie z niepasujacych przypadkowych skladnikow zaciagane zupy z octem czy krwia na slodko. Powodujace rewolucje na sama mysl.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M myself19
+2 / 8

Wszystkie podroby (wątróbka, mózg, flaki)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
O obiekt83
0 / 4

Chyba takie nie istnieje-rzecz gustu i smaku.Nie przepadam za krupnikiem,a dla kogoś może numer jeden.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Armodrillo
-3 / 5

Kapuśniak - zupa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Slawawa
0 / 0

Kulebiak z salcesonem (Podlasie).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Slawawa
0 / 2

Miód z benzyną (Warszawa)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D darektoxic
-2 / 6

brukselka. jakoś do dzisiaj nie mogę się przekonać. oraz placki ziemniaczane z cukrem, nie mam pojęcia jak to można przełknąć.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Cascabel
-2 / 4

@darektoxic pół biedy z cukrem, to czego nie mogę zrozumieć, to czemu do tych z cukrem wciąż daje się cebulę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mieteknapletek
-3 / 9

bigos, kapusniak, lazanki golabki

glownie dlatego bo nie znosze kapusty

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lukasgala
-3 / 7

krupnik

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A arthrawn76
+6 / 6

Czernina... Koszmar mojego dzieciństwa....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A arthrawn76
+2 / 2

Lubię flaki, ale już takie mega przerobione. Raz jadlem prawdziwe flaki, ze świeżynki... Już sam zapach powodował odruch wymiotny... Po 1 łyżce miałem dość... Kulinarny koszmar...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+2 / 2

@arthrawn76 . Flaki (surowiec) trzeba dobrze wyczyścić oraz wylać pierwszą wodę z gotowania. Inaczej śmierdzą krowim gównem. Po prawidłowym przygotowaniu tego problemu nie ma a danie jest pyszne, choć "niewyględne".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Mistes
-1 / 5

Krupnik...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Dzi4d3k
+5 / 5

Danie w mordę

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S stts
-1 / 1

Ile minusów :D Co was aż tak tyłki bolą, że ktoś nie lubi polskiej kuchni?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M malak_90
-2 / 6

gołąbki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+3 / 3

W zasadzie to lubię wszystkie potrawy kuchni polskiej.jeden warunek: kucharz nie kaleczy rzemiosła. Dobrze zrobiona potrawa i tyle. Reszta to kwestia gustu.
Ale jest jedną potrawa koszmar. Koszmar rodem z barów minionej epoki.
To "PŁUCKA NA KWAŚNO".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T trtmnk343
0 / 0

Czemu "pajacu"?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Ahmik
-2 / 4

Marchewka z groszkiem. Blee

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N neomagnet
-4 / 4

Ogórkowa... Na samą myśl rzygać się chce.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
0 / 0

@neomagnet

jakbym miala wybrac jedna zupe, ktora musialabym jesc codziennie to bylaby to ogorkowa. krolowa ohgorkowa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Rocket_Few_3
0 / 0

Pipry z mamrami :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H hympf666
0 / 0

@Rocket_Few_3 A cóż to?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Garbolix
-4 / 4

Krupnik, Zupa owocowa, flaki, wątróbka, bigos, grochówka, Czernina

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Suzzzi86
0 / 0

@Garbolix co do krupniku, flaków i wątróbki to masz racje, ale jak można nie lubić BIGOSU???

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G GromGoWie
-1 / 3

Flaczki i kaszanka

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Alasmel
-1 / 1

Rosół

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C cavalier1125
0 / 2

wątróbka z cebulą ☹️

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kotoj78
-1 / 3

danie d.py

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
-2 / 2

Ogórkowa i kapuśniak.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A antydemagog
-1 / 1

Kuzwa, wszyscy przegrywaja...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar malaszaramysza
+1 / 1

Co dla jednego jest ohydne to dla drugiego smakołyk.
Nie ma czegoś takiego jak najgorsza potrawa bo każdy ma inny gust kulinarny:)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H Hanek1983
-2 / 2

żołądki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar xnor82
-1 / 1

Śledź w oleju i do tego z cebulą - a fe!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Suzzzi86
0 / 2

krupnik...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 czerwca 2020 o 22:26

C clutch
0 / 0

rosół

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B Brahman1
+1 / 1

Wątróbka to nie jest mięso

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S sokolasty
+1 / 1

Najgorsze i chyba jedyne, co mi nie smakuje w polskiej kuchni, to zupa owocowa zrobiona ze śmietany i wczorajszego kompotu.
Poza Polską hołubcie (ziemniaki z kaszą zawinięte niczym gołąbek w kapuście) i bazylia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
0 / 0

@sokolasty ziemniaki z kaszą? Jeszcze mi powiedz że podawane z ryżem lub chlebem to będzie komplet dodatków.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S sokolasty
+1 / 1

@inkognitko
Nie. Ze smalcem :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B Brahman1
-1 / 3

Do sałatki oprócz majonezu dodaje musztardę i to jest tak jak babunia robiła

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q QlimaxXxPL
-1 / 1

czernina

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B byh81
+1 / 1

Tak czytam i czytam, i stwierdzam że nie mam takiego dania, przynajmniej z tych które jadłem. A nie mogę oceniać czegoś, czego nie próbowałem. Choć za dziecka nienawidziłem brukselki pod każdą postacią,..... teraz wręcz ją uwielbiam.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Silhje
0 / 0

Cynaderki! Blehhhh

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar zaymoon
-1 / 1

1. Krupnik z tą ohydną kaszą (w sumie to głównie ta namoczona bez zupę kasza)
2. Ciasto czy też cośkolwiek z rodzynkami

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar AmebaxD
0 / 0

Galareta z karpia... Babcia robi na Wigilię co roku. Gotuje głowy karpi dodaje żelatyny. Coś strasznego...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
0 / 0

@AmebaxD bo pewnie mięsko idzie na inne delikatesy a nasze babcie miały kuchnie bezśmieciową - zużywały wszystko co się da.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar TheCentka
0 / 0

Pierogi z kaszą gryczaną na słodko.
Raz w życiu to spróbowałam i nigdy więcej. Ale jakby były na ostro, to pewnie były by spoko.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Adrianmacz
0 / 0

flaki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem