Drobna korekta. Likopen z podgrzanych pomidorów jest trzykrotnie lepiej wchłaniany przez organizm ludzki. Dlatego warto poddawać pomidory obróbce cieplnej. Jeszcze więcej likopenu można dostarczyć do organizmu, jeśli przetwory pomidorowe zawierają dużo tłuszczu. Dlatego optymalne jest stosowanie sosów pomidorowych.
Taaaa i100% cukru w cukrze
To dobrze czy źle ?
@Zibi_13 No właśnie jest demot, ale z dupy. Wszystko tłumaczy...:)
no i ?
Drobna korekta. Likopen z podgrzanych pomidorów jest trzykrotnie lepiej wchłaniany przez organizm ludzki. Dlatego warto poddawać pomidory obróbce cieplnej. Jeszcze więcej likopenu można dostarczyć do organizmu, jeśli przetwory pomidorowe zawierają dużo tłuszczu. Dlatego optymalne jest stosowanie sosów pomidorowych.
co yo likopen
@qwero ciotka Wiki ci pomoże
Czyli sos bolognese chroni przed rakiem ?
To dobrze czy źle?
Co za bzdury. Może go być więcej na 100g albo lepiej wchłaniany.