Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
0:53

Nie musisz mieć wypasionej kuchni, żeby przygotować pyszne jedzenie

www.demotywatory.pl
+
486 493
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar gstrzeg
+17 / 19

Mam tak ujową kuchnię, że nie mam w niej nawet bambusa...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R RobertoR31
+1 / 1

Może to i ładne ale wystarczy Karola Okrasę obejrzeć i można dojść do tego samego wniosku.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Riesling
+1 / 1

Co to za program czy tam kanał jest?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M michalacpl
+3 / 3

@Riesling To jest program "pobierz z 9gaga wstaw na demoty z przetłumaczonym podpisem".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Riesling
+1 / 1

@michalacpl No cóż... Dzięki. Będę musiała sama sobie znaleźć. Obserwuję kilkoro Chińczyków na YT, ale to żaden z nich, więc ostrzę sobie zęby na nowe ciekawostki :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Riesling
+1 / 1

@Gats dziękuję, ale, że tak zażartuję, z czym do ludzi? ;) Koreankę Maanghchi znam, uwielbiam i subskrybuję już od kilku lat; wcześniej to znałam tylko Japonkę z kanału Cooking with dog. Teraz stale obserwuję Chinki: Li Ziqi oraz Dianxi Xiaoge, Chińczyka Xiao Xi (polecam, prezentuje też tradycyjne rzemiosło), jakiegoś fajnego chińskiego dziadka w uniformie z okresu Mao z malutkim wnuczkiem, któremu robi zabawki (zapomniałam jak się nazywa), Drunkard Lee, wild girl i kilkoro innych gotujących Azjatów, np. to małżeństwo 小胖在西北 ,którzy na tyle dokładnie pokazują JAK gotować, że nie ważne, że nie rozumiem ich języków.
Gdyby ktoś chciał, chętnie polecę jakieś dobre kanały o kuchni japońskiej, wietnamskiej, koreańskiej, chińskiej, nepalskiej czy indyjskiej. Niektóre są po angielsku albo z napisami.
No, ale, jak pisałam, tego pana z filmu w democie jeszcze nie widziałam, a chętnie bym zasubskrybowała do kolekcji.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
1 1leslaw
0 / 0

Niech nad Wisłą za warszawą spróbuje to zrobić. W bambus by znalazł jeszcze bym uwierzył, ale w krystaliczną wodę...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gats
+1 / 1

Zauważyliście ile Azjaci spożywają tłustego mięsa w postaci boczku?

I jak to robią że nie umierają masowo na choroby serca, nie są otyli?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Riesling
0 / 0

@Gats Oni sami twierdzą, że dodatek kiszonych warzyw (np. koreańskie kim-chi) oraz sposób przyprawiania (imbir, kilka rodzajów pieprzu i papryki, anyż, czosnek i inne) oraz picie dużej ilości naparów (nie tylko herbaty, ale różnych ziół, kwiatów, nawet skórek z owoców albo i samej gorącej wody!) pomaga im to dobrze strawić. Tak się przynajmniej wypowiadają obserwowane przeze mnie osoby na kanałach o azjatyckim gotowaniu albo jedzeniu "mukbang".
Tak naprawdę to niektórzy są dość pulchni :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gats
0 / 0

@Riesling
No oki, niemniej my w Polsce też mamy tradycję spożywania kiszonek, dżemy i inne przetwory dodaje się do gorącej herbaty a i tak tłustsza wieprzowina odsądzana jest u nas od czci i wiary.

A Koreaniec zjada tłusty boczek, żeberka itd. i jakoś inaczej wygląda.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Bizi
+2 / 2

kurczę, muszę zainstalować strumień w kuchni i znaleźć kamień pod ognisko

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Tmaniek
-1 / 1

Jeszcze zainwestuj w dużą donicę,ziemię do uprawy i szczepkę bambusa :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L liska1234
0 / 0

ale wypasione składniki już tak...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Qrvishon
0 / 0

Łatwiej mi będzie o porządna kuchnie niż o las deszczowy

Odpowiedz Komentuj obrazkiem