Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
201 275
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar Laviol
+35 / 37

A ilość kalorii w różnych kanapkach autor tekstu policzył? A tak poza tym, co go obchodzi jakie kanapki ludzie jadają? Autorytet się znalazł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 30 września 2020 o 14:16

V vetulae
+29 / 31

@Laviol a także do takich kanapek używasz więcej dodatków, kilka plasterków cebuli, tego owego a co z resztą? Ile będzie leżeć zanim się zmarnuje? Czy też koniecznie na siłę zjeść wszystko? Strasznie denerwują mnie te wszystkie fikuśne dania z mnóstwa składników których się nie da wykorzystać wszystkich na raz. Straszne marnotrawstwo.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Laviol
+17 / 19

@vetulae, powinnaś zeżrć. A potem utyć, mieć kompleksy i depresję, potem się leczyć i odchudzać. Albo nie zeżreć i wyrzucić. I mieć wyrzuty sumienia, ale kupować nowe. Albo wyrzucać i nie mieć, za to kupować, kupować i kupować. Najlepiej jakbyś jeszcze miała w domu składniki do wszystkich kuchni świata po naoglądaniu się programów kulinarnych. I odpowiednie sprzęty. Rolnictwo uprzemysłowione ma nadprodukcję, a przemysł musi produkować, bo upadnie! Komuś trzeba to wszystko upchnąć!.
Nic, a nic nie rozumiesz. Wybij sobie z głowy jakiś rozsądek, a już nie daj Boże powściągliwość i zaspakajanie tylko tych potrzeb, które aktualnie trzeba zaspokoić. Po takim wpisie powinnaś natychmiast popaść w kompleksy, że złe kanapki robisz. Masz konsumować i nie myśleć ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V vetulae
+10 / 10

@Laviol, dokładnie :(

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar 27filozof72
+13 / 13

Brawo, dokładnie tak jak piszesz, najpierw zakupy na bogato bo "wszystkiego" po trochu, a za tydzień pod koszami smród i muchy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Skar2k19
-1 / 5

kanapki kruszwila vs normalny czlowiek :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar SzamanSlonca
+10 / 10

A co za różnica itak g***o z tego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar hek_sa
+44 / 50

Czytając internety dowiedziałam się że: źle wiążę sznurówki, źle piorę majtki, źle robię mnóóóóóstwo rożnych innych rzeczy.A teraz okazuje się że moje ulubione kanapki żółty ser + pomidor też są złe. Jak żyć?Jak tu żyć?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Pilot_RAFu
+16 / 18

@hek_sa Mam tak samo :( nic tylko się pociąć...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B byh81
-2 / 2

I jeszcze pieprz ziołowy do tego i nic więcej nie trzeba.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+23 / 23

Kanapki robione w fastfoodach mogą mieć kilkanaście składników. W domu robienie wypasionej kanapki dla jednego głodomora to dużo większy problem niż kilka minut. Dużo łatwiej i ekonomiczniej robi się taką wyżerkę dla kilku osób. Patrząc na zdjęcie zostaje ci pół jajka, pół pomidora pół rzodkiewki, 90% sałaty i trudno powiedzieć ile wędliny i plasterków/kawałka sera.
Zrobienie tych dwóch kromek po lewej stronie to jakieś 2 minuty, tej po prawej co najmniej 10 minut. To druga odpowiedź na zadane pytanie "dlaczego".
Różnicę widać jeszcze bardziej kiedy ma się ochotę na gyros, tortillę, pitę, itp. W barze dostaniemy potrawę z masą składników, w domu namarnujemy czasu i produktów, i wcale taniej i szybciej nie będzie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R rokokokowa_kokota
+2 / 2

Chyba ten ktoś nie jadł kanapki o nazwie knysza.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Ringgurthiel
+14 / 16

Super, tylko do tej wypasionej musisz mieć rozsuwane szczęki. Nie każdy ma pyszczysko jak hipopotam :) Chyba wolę zjeść coś skromniejszego, a nie nadrywać sobie żuchwy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V VaniaVirgo
+7 / 7

@Ringgurthiel to jest właśnie wada wypasionych kanapek, w domu ok, ale w pracy, czy w szkole lepiej zjeśc coś wąskiego, jak kanapka z serem, niż siedzieć i łapać wypadające dodatki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
+9 / 11

A jak zjeść taką grubą kanapkę? Nie rozwierają mi się szczęki tak, jak kotu, gdy ziew i taka kanapka zwyczajnie nie mieści się w ustach. Wolę więc proste - chlebek/bułka (cienko krojona), masło, wędlina, ewentualnie ser i warzywko. grubość max 2-3. Szybko, smacznie (smak i tak zależy od składników) i wygodnie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D Deepzubr
+9 / 13

Czy my Polacy zawsze musimy porównywać swój ogródek do ogródka sąsiada? Co mnie obchodzić kto jak żre kanapkę, wyciera dupe albo czy śpi na wersalce czy na łożu małżeńskim 2x2m. Przypieprzamy się jeden do drugiego o byle gówno ale jak stary alkus łoi za ścianą żonę i dzieciak to nagle każdy udaje że to nie jego problem. Ale do kanapek łatwiej się przyczepić....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Vonel
+3 / 5

Przekombinowane, Już lepiej zrobić kanapkę z masłem kiełbasą/szynka i pomidorem(z cebulką)/ogórkiem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inkognitko
-5 / 11

Taaa... wszyscy tu narzekają ale jakby przyszło co do czego to kazdy by chciał mieć babeczkę, która mu takie kanapki na wypasie by robiła.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Quel
+6 / 6

Może dlatego że większość Polaków zarabia okolice minimalnej krajowej i nie mają zamiaru biegać co dwa dni po:
sałatę małą ilość przecież nie zjedzą mieszkając np. w 2 osoby dużej ilości zanim się zepsuje.
To samo dotyczy: czerwonej cebuli/ otwartego majonezu, którego damy kilka kropelek i podobnych sosów.
Zależnie od sera jaki mam w lodówce mam dobrać wędlinę, ale jeżeli ktoś mieszka samemu to nie będzie latał co dwa dni po 5 plasterków salami/szynki (rozumiem że jeżeli sosy itp. ręczne to i mięsa od znajomego robione a nie sklepowe nakłute byle czym).
Więc tak, ludzie robią kanapki ponieważ są TANIE i PROSTE i zajmują właśnie MAŁO CZASU, a poświęcając 5 minut więcej czyli np. 10 minut to ja jednak wolę zrobić jajecznicę na boczku/ naleśnik na słono/słodko itp. i zjeść ciepłą kolację.
Dodatkowo osoby, które mieszkają w większą ilość osób (kilka dzieci/rodzina wielopokoleniowa) zrobi gar na kolację :)
Dziękuję

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A konto usunięte
0 / 0

@druidka jak masz masło marki masło, a nie masło marki masło ekstra czyli w rzeczywistości mieszankę masła i margaryny to jest połowa sukcesu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E echelon21
-2 / 4

@Laviol taaa, autorytet od żywności się odezwał. Ciekawe czy sam policzyłeś te kalorie, że tak straszysz tyciem i depresją. Ja policzyłem tak na szybko 4 kanapki po lewej vs. 1 po prawej i wyszło mi 780 kcal vs 530 kcal (już nie mówiąc o rozkładzie makro białek/tłuszczów/węglowodanów: 33/40/73 vs. 29/23/52). Zwykłe pierdzielenie ludzi, którym szkoda czasu, żeby zdrowo jeść. Ale nikt nikomu nie broni. Jedz te swoje proste, tanie i szybkie kanapki tylko nie wciskaj ludziom kitu, że są fit.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Laviol
+4 / 4

@echelon21, jako, że jestem dość drobną kobietą pracującą przy komputerze to moje zapotrzebowanie dzienne to ok.1600 kcal. Z twoich wyliczeń wynika, że w zasadzie 2 takie wypasione kanapki już by mi sprawę załatwiły. Przy czym po zjedzeniu takowej byłabym przez jakiś czas przeżarta, bo są objętościowo duże, a potem musiałabym pogłodować. Osobiście wolę zjeść na raty 4 takie skromniejsze, raz z tym, raz z owym (pomidor, sałata czy inne dodatki) i jeszcze zjeść obiad. Systematycznie, małymi porcjami, co pochwalają dietetycy. Nie wspomnę, że jest to też bardzo dobry sposób, ponieważ nie ma w nim skoków insuliny, które rozregulowują gospodarkę hormonami.
Zdrowo jeść oznacza także, nie głodzić się, nie przeżerać i nie jeść ponad potrzeby, bo otyłość jest niezdrowa. Nie tylko co, ale też kiedy i ile. Dlatego zanim się zaczniesz mądrzyć, to pomyśl trochę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A alexbe
0 / 0

ser pomidor masło i szynka, kogo stać na takie wypasione kanapki?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M MagdalennaMagdalinska
+7 / 7

takie kanapki na wypasie są smaczne, ale jak idziesz do pracy, to po 4 godzinach w pudełku jak leżą to już nie są takie super, bo bułka namoknie i się rozpada.

no i oczywiście tylko wiosną i latem, takie kanapki można robić, bo zimą pomidory i ogórki smakują jak drewno, a kosztują jak złoto. Zimą kiszonki się kłaniają i zaprawy.

zdjęcie po lewej z telefonu z lat 90', zdjęcie po prawej z banku profesjonalnych zdjęć.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
+1 / 1

@MagdalennaMagdalinska

Dodatkowo nie kazdy lubi tyle smakow na raz. Czasami 2-3 skladniki wystarcza, by smakowala.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M MagdalennaMagdalinska
+1 / 1

@Puolalainem oczywiście, świeży chleb z masłem i dobrą szynka jest tak samo smaczny i nie trzeba więcej.
Czasami za dużo składników gubi smak.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L liska1234
-2 / 2

Noż k*wa jakby każdy miał czas i był przynajmniej "średniozamożną klasą", to mógłby sobie takie kanapki ogarniać, jednak tymczasem niektórzy nawet nie mają pieniędzy na sam chleb...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F falsen
+4 / 6

i dlaczego macie taki ch*jowe małe mieszkanka, zamiast dużych fajnych domów pełnych wypasionego sprzętu? Jak tak można? I kurła dlaczego takimi rzęchami jeździcie, jak tyle jest dobrych i ładnych samochodów? Przecież to wstyd, a nie mówcie, że nie ma w czym wybierać. Nie chce się wam pewnie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar be4bee
+1 / 3

Nie ilość a jakość. Kromka osobiście przeze mnie pieczonego chleba z masłem i pomidorem malinowym i cebulą z mojego ogrodu jak dla mnie jest najlepsza.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N niobe66
+4 / 4

taka wypasna ma 2 wady : 1 ciężko to do paszczy wepchnac, 2 w trakcie upychania do paszczy cały tym misterny stos ulega roz. ebaniu...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar RomekC
+4 / 4

Polacy to już nie tylko do portfela zaglądają innym ale i do kanapek :-O

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
+4 / 4

Ja lubie tak, to wszystko inne jest zle. Co mi po takich kanapkach jak mam ochote na ser zolty z ogorkiem kiszonym albo z dzemem truskawkowym.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bsch
+3 / 3

To już nie wolno zjeść zwykłej kanapki, bo jakiemuś frustratowi z neta się to nie podoba? Jak lubi to niech sobie takie je i nie zagląda innym w talerz. Żale wylewa jakby mu kto zabraniał tych super kanapek.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D Dragoo
0 / 0

Pieczywo przede wszystkim. Dziś jest cała półka różnego pieczywa, ale mało jest dobrej jakości. W mojej okolicy jest tylko jedna piekarnia która robi dobre chleby na zakwasie i nawet zwykły biały chleb wytrzyma plus/minus tydzień (nie spleśnieje lub nie zrobi się twardy) i od razu powiem, nie nie jest nafaszerowany chemią, bo to właśnie te marketowe pieczywo mrożone wypiekane na miejscu jest nafaszerowane i pleśnieje po 2 dniach.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D daclaw
+1 / 1

A Ty nowy w necie?
Po co karmisz jakiegoś trolla, kolportując jego brednie?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mariasz1962
+1 / 1

Jak znajdą się kiedyś tacy ludzie w polskim rządzie, którzy nie będą mnie okradać z kasy a później rozp...dalać na swoje zachcianki to obiecuję że będę robił je codziennie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F konto usunięte
+1 / 1

A potem ten gostek zieje czosnkiem i ceublą, kapka przypomina zużytą gąbkę, bo musi z niej wyciekać sos z ogórka i pomidora. O romokniętym serze litościwie nie wspomnę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mantrox
0 / 0

Jak widzę taką ortografię, to dopiero mi się smutno robi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem