Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
511 515
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar DonSalieri
+13 / 13

Jednocześnie upieczesz sobie dłoń, bo też jest z mięsa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rydzykant
+5 / 7

@DonSalieri
Nadając dłoni prędkość niemal 6000 km/h ugotujesz ją w wyniku tarcia powietrza, a następnie obierzesz ze wszystkich tkanek miękkich zanim nastąpi klepnięcie.

Ale nie rozpędzaj ręki bardziej, bo jeśli osiągniesz 7900 m/s, twoja ręka wejdzie na orbitę okołoziemską ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar DonSalieri
+6 / 6

@Rydzykant ... chyba, że już na niej jest, co wyklucza tarcie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rydzykant
0 / 4

@DonSalieri
Jeśli jest w próżni na orbicie okołoziemskiej, to temperatura początkowa kurczaka bedzie zapewne niższa niż 0 stopni Celsiusza. Poza tym można zastosować tam prostszą metodę upieczenia. Znacznie słabsze klepnięcie skieruje kurczaka w atmosferę Ziemi, która w czasie opadania skutecznie ugotuje, upiecze a następnie odparuje przyrządzane przez nas danie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar DonSalieri
+4 / 4

@Rydzykant Co więc należy zrobić? Nadać taką trajektorię, żeby kurczak upiekł się od tarcia w atmosferze, a następnie zszedł z kursu kolizyjnego. Co więcej, przy odpowiedniej sile klepnięcia, kurczak już po upieczeniu sam do nas wróci

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rydzykant
+1 / 3

@DonSalieri
Musisz wykonać dokładne obliczenia "procy grawitacyjnej" by kurczak tylko otarł się o górne warstwy atmosfery, a następnie wyszedł z niej na właściwą orbitę. Do tego należy opracować metodę przechwycenia go po powrocie. W każdym bądź razie dałoby się przeprowadzić symulację takiego eksperymentu. Pozdrawiam.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mieteknapletek
0 / 0

czytajac odpowiedz, przypomina mi sie blog what if randala munroe

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J konto usunięte
+2 / 2

Zapomniał wziąć pod uwagę utratę ciepła przez kurczaka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Agitana
0 / 0

@J_R Ewentualnie nierowomierny rozklad ciepla w wypadku pojedynczego klepniecia. ;P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 16 października 2020 o 16:41

J konto usunięte
0 / 0

@Agitana Trzeba by to zarzucić do jakiegoś speca od metod numerycznych. ;P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar pawel24pl
-1 / 1

Ja bym kurczakowi dał bardziej około 4200J/kgK.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A alinaczekalska
-1 / 1

Typ nie wziął pod uwagę stygnięcia kurczaka pomiędzy klepnięciami. Cała teoria psu na budę

Odpowiedz Komentuj obrazkiem