@kondon Nie ma sensu bo najpierw z aminokwasów produkuje się mięso a potem i tak organizm rozkłada to na aminokwasy żużywając zresztą bardzo dużo energii. Wypić te aminokwasy i już.
@kondon Będą smaczne i o jakim smaku chcesz. Ale której energii? Tej zgromadzonej w tłuszczu czy tej która w danej chwili jest wydzielana? Bo tego drugiego jest mało i szkoda marnować na trawienie.
Chciałbym wiedzieć dwie rzeczy: jakie są te inne składniki oraz czy produkcja nagetsow w ten sposób opłaca się bardziej niż hodowla kurczaka, z którego są jeszcze udka, porcja rosołowa, żołądek, sece?
@taksiarz Ponadto mięso wcale nie jest takie wartościowe w porównaniu do innych części zwierzęcia, i wcale go nie trzeba tak dużo. Musieliby jeszcze hodować wątróbkę i smalec.
@slagen Tylko po co? Już lepiej ten płyn z aminokwasami wypić i na to samo wyjdzie a nawet lepiej bo mniej energii zużyjesz przy trawieniu. Ale nie zaraz przecież to jest "chemia" ! Buehehehe
@slagen Zupka z aminokwasów to inna para kaloszy bo człowiek i tak rozkłada mięso na aminokwasy. Tworzyć z aminokwasów mięso po to żeby potem je rozkładać znowu na aminokwasy to robota głupiego.
@wacht Lubie mięso. Przykro mi że trzeba zabijać zwierzęta na mięso.
Bardziej lubię mięso niż jest mi przykro :)
Ale jakbym miał wybór to nie chcę doprowadzać do śmierci i cierpienia zwierząt,
XXI wiek, ale i tak wielu twierdzi że ziemia jest płaska
Czy to jest nieszkodliwe i ma jakikolwiek sens - dopiero się okaże.
Przynajmniej nikt tego nie testuje pod przymusem...
@kondon Można bezpiecznie testować na weganach
@kondon Nie ma sensu bo najpierw z aminokwasów produkuje się mięso a potem i tak organizm rozkłada to na aminokwasy żużywając zresztą bardzo dużo energii. Wypić te aminokwasy i już.
@wacht Pytanie, czy będą smaczne ;]
Dla ludzi z naszej kultury problemem jest raczej nadmiar energii.
@kondon Będą smaczne i o jakim smaku chcesz. Ale której energii? Tej zgromadzonej w tłuszczu czy tej która w danej chwili jest wydzielana? Bo tego drugiego jest mało i szkoda marnować na trawienie.
ale cwaniaki. w Singapurze wystarczyło nazwać mięso "ckean", żeby nie było problemów ze sprzedażą.
@wacht Jeśli wiesz coś więcej o tym "mięsie", to możesz w skrócie napisać.
Czy one się nie łączą?
@kondon Nic nie wiem ale jest mało rzeczy których nie da się tak doprawić aby smakowały świniom.
Chciałbym wiedzieć dwie rzeczy: jakie są te inne składniki oraz czy produkcja nagetsow w ten sposób opłaca się bardziej niż hodowla kurczaka, z którego są jeszcze udka, porcja rosołowa, żołądek, sece?
@taksiarz Ponadto mięso wcale nie jest takie wartościowe w porównaniu do innych części zwierzęcia, i wcale go nie trzeba tak dużo. Musieliby jeszcze hodować wątróbkę i smalec.
No i skąd wziąć obornik do nawożenia pól?
Za klasy chemiczne wyprodukują.
to dobry kierunek, jeżeli nie będzie szkodliwe ....pozwoli zaoszczędzić sporo cierpienia.
Gdyby takie mięso nie było dużo droższe od normalnego to wolałbym takie kupować.
@slagen Tylko po co? Już lepiej ten płyn z aminokwasami wypić i na to samo wyjdzie a nawet lepiej bo mniej energii zużyjesz przy trawieniu. Ale nie zaraz przecież to jest "chemia" ! Buehehehe
@wacht
Po co jeść wołowinę skoro można jeść trawę?
@slagen Po to że człowiek nie potrafi wytwarzać białka z trawy.
@wacht
Podobnie myślę o tej zupce z aminokwasów.
Tak naprawdę jakie ma znaczenie czy ukatrupiliśmy kurczaka czy nie, jeśli mięso będzie takie samo?
@slagen Zupka z aminokwasów to inna para kaloszy bo człowiek i tak rozkłada mięso na aminokwasy. Tworzyć z aminokwasów mięso po to żeby potem je rozkładać znowu na aminokwasy to robota głupiego.
@wacht Lubie mięso. Przykro mi że trzeba zabijać zwierzęta na mięso.
Bardziej lubię mięso niż jest mi przykro :)
Ale jakbym miał wybór to nie chcę doprowadzać do śmierci i cierpienia zwierząt,
Bo mlotom ktorzy nie moge bez padla zyc trzeba te padlo w laboratorium tworzyc...