Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Pijany kot

Kot alkoholik, ale koneser! Wybiera tylko alkohole gatunkowe. I do tego jaki intelekt. Z tego barku zapewne korzystał już nie raz.

www.demotywatory.pl
+
62 70
-

Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar Escitalopram
+2 / 2

Scena z filmu "Jak zostać kotem"

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 25 grudnia 2020 o 17:16

A antyfrajer
+1 / 3

filmik fajny ale komentarz słaby, a niby skąd wiesz co kot wybrał jak to było przelane do karafki, jak już kolor ciemny napoju to znaczy od razu że to gatunkowe?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ixpire1234
-1 / 3

@antyfrajer
A zwróć uwagę na dom. To jest duży dom bogatej rodziny. A więc uważam, że w takim domu nie pija się alkoholu barwionego np. karmelem tylko alkohole, które swoją barwę uzyskały w czasie długoletniego leżakowania w beczkach dębowych.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 2

@Ixpire1234 Jako chemik mogę Cię zapewnić, że informacja na etykiecie spożywki często nie mają wiele wspólnego z rzeczywistym składem produktu. A im droższy produkt - tym pokusa większa i rozbieżności też poważniejsze.
Ale film w sam raz na świąteczny wieczór :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 25 grudnia 2020 o 21:49

avatar Ixpire1234
-1 / 1

@Fahrmass
Czyli pozostaje domowe przetwórstwo żywności, a i destylarnia też - oczywiście tylko na własne potrzeby :).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 2

@Ixpire1234 Spirytus i wódka raczej są tym, za co się zapłaciło, najwyżej zamiast Belvedere, w butelce jest Wyborowa. Kolorowe trunki - poza popularnymi, takimi gatunkami whisky - dość często są fałszowane.
Standardem zaś są np:
- Dżemy truskawkowe z jabłek
- Herbata z liści wierzby
- Oliwa ze wszystkiego oprócz oliwek
- Biały mak z bułki tartej
Itp

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ixpire1234
0 / 2

@Fahrmass
I barwiony tłuszcz i inne dodatki w wędlinach.

Hmm, ale makowiec jest dobry. Więc chyba z makiem?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 0

@Ixpire1234 Całkiem mozliwe. Z drugiej strony nikt nie mówił, że makowiec z bułki tartej jest niesmaczny :)
Wędliny to zupełnie inna bajka i wielkie pole do popisu. Bardzo podobał mi się na przykład pasztet składający się z tektury falistej rozmoczonej w bulionie z kostek rosołowych z dodatkiem smalcu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ixpire1234
0 / 0

@Fahrmass
Dobra, starczy. Za dużo tych wiadomości. Przetwórstwo żywności to jedno, a jej produkcja to też pole do popisu.
Także ten, tego. Święta mamy i dużo do zjedzenia :-). Bo się popsuje... :-).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 0

@Ixpire1234 Ech, szkoda, już się szykowałem na to, by opowiedzieć bajkę na dobranoc o tym, z czego produkuje się świątecznego marcepana, pierniczki i barszczyk... Ale nie to nie. Smacznego :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ixpire1234
0 / 0

@Fahrmass
To mi opowiedz o mące Basi, jutro przeczytam bo teraz idę spać.
Dobranoc :).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
0 / 0

@Ixpire1234 Niestety, mąka Basia znajduje się poza obszarem, który znam, więc wolę się nie wypowiadać. Dobrej nocy! I gdy upieczesz coś dobrego, to się pochwal :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar bartoszewiczkrzysztof
0 / 0

Jak widać, alkohol nikomu nie służy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem