Hejt w tym wypadku jest raczej niepotrzebny... Pani Magda nie nawołuje do bojkotu i nie daje negatywnego przykładu... kierując się własnymi odczuciami nie otwiera własnych restauracji ale też nie wzywa do ich nieotwierania... jeśli już wszyscy dookoła mówią o włączaniu myślenia to właśnie tutaj należy je włączyć - masz własny rozum, oceń sytuację i postępuj według własnego uznania... wywołana do tablicy powiedziała co o tym myśli i w sposób w miarę neutralny (tak mi się wydaje) przedstawiła swoje stanowisko...
osobiście popieram "bunt" przedsiębiorców, zwłaszcza gdy co i rusz widzimy omijanie lub lekceważenie zakazów przez tych, którzy je wprowadzili... konsekwencje zawsze będą ale jakie? czas pokaże...
@Adder Wiesz. Podam ci taki przykład. Kiedyś chodziłem do pracy pewną ulicą. I codziennie przed pewnym domem siedział sobie na krzesełku facet. Obserwował świat. Po 8 godzinach wracałem tą samą ulicą do domu. I on tam siedział znów. Co sobie można pomyśleć? Ano, że on nic nie robi tylko cały dzień siedzi na krześle. Ale jeśli uwzględnić ,że jednak musi od czasu do czasu wstać , może to krzesło służy do odpoczynku, a między siedzeniem coś robi, czymś się zajmuje, może ma jakieś hobby i w garażu coś tam skręca. I to zmienia postać rzeczy.
Do czego zmierzam? Ano do tego, że po zewnętrznej powłoce i kilku zdaniach wypowiedzianych przez jakąś osobę podsumowujesz ją i jej życie, to możesz grubo się mylić.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
16 stycznia 2021 o 13:20
Ten komentarz nie oceniał jej ani jej życia, był jedynie subiektywnym wyrażeniem opinii przez autora, do której miał prawo. Komentarz był tylko opinią, a nie ma czegoś takiego jak zła opinia.
Restauracje i hotele powinny zostać otwarte. Z ograniczeniami tak jak to było w lecie, ale powinny w chwili obecnej rozpocząć działalność. Dziś już jest po feriach, po świętach i sylwestrze, więc nie będzie zwyczajowych wyjazdów dużej ilości ludzi. Hotele i restauracje bardzo rygorystycznie podchodzą do higieny w czasie pandemii, co godzinę jest dezynfekcja części publicznych, szyby przy recepcji/kasie wszędzie płyny do rąk no i nakaz przebywania w maseczce. Łatwiej złapać wirusa w domu czy biurowcu niż w hotelach i gastronomii.
Syty głodnego nie zrozumie a bogaty biednego.
Przypomina to trochę kampanię jak bogaci celebryci tworzyli programy kulinarne promujące tanie gotowanie.
Ona ma za co żyć więc niech siedzi cicho.
@Herhard poproszono ją o stanowisko... wyraziła je
@qqryq123 wydaje mi się że jednak nachalnie sama z gębą leciała,jak to ona. ;-)
@Herhard ona teraz żyje z restauratorów, a nie restauracji. To restauracje ma gdzieś
@qqryq123 kto ją poprosił ?
Nie wszyscy sprzedają rosołek za 60 zł.
@Agnen67 a czy czujesz się zobligowana do zakupu rosołku za 60 zeta?
Hejt w tym wypadku jest raczej niepotrzebny... Pani Magda nie nawołuje do bojkotu i nie daje negatywnego przykładu... kierując się własnymi odczuciami nie otwiera własnych restauracji ale też nie wzywa do ich nieotwierania... jeśli już wszyscy dookoła mówią o włączaniu myślenia to właśnie tutaj należy je włączyć - masz własny rozum, oceń sytuację i postępuj według własnego uznania... wywołana do tablicy powiedziała co o tym myśli i w sposób w miarę neutralny (tak mi się wydaje) przedstawiła swoje stanowisko...
osobiście popieram "bunt" przedsiębiorców, zwłaszcza gdy co i rusz widzimy omijanie lub lekceważenie zakazów przez tych, którzy je wprowadzili... konsekwencje zawsze będą ale jakie? czas pokaże...
Chyba pierwszy raz w życiu powiedziała coś mądrego.
@Adder Wiesz. Podam ci taki przykład. Kiedyś chodziłem do pracy pewną ulicą. I codziennie przed pewnym domem siedział sobie na krzesełku facet. Obserwował świat. Po 8 godzinach wracałem tą samą ulicą do domu. I on tam siedział znów. Co sobie można pomyśleć? Ano, że on nic nie robi tylko cały dzień siedzi na krześle. Ale jeśli uwzględnić ,że jednak musi od czasu do czasu wstać , może to krzesło służy do odpoczynku, a między siedzeniem coś robi, czymś się zajmuje, może ma jakieś hobby i w garażu coś tam skręca. I to zmienia postać rzeczy.
Do czego zmierzam? Ano do tego, że po zewnętrznej powłoce i kilku zdaniach wypowiedzianych przez jakąś osobę podsumowujesz ją i jej życie, to możesz grubo się mylić.
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 16 stycznia 2021 o 13:20
Ten komentarz nie oceniał jej ani jej życia, był jedynie subiektywnym wyrażeniem opinii przez autora, do której miał prawo. Komentarz był tylko opinią, a nie ma czegoś takiego jak zła opinia.
@dncx Nie wiem jaka jest prywatnie. Publicznie zachowuje się jak się zachowuje i gada co gada. Oceniam tą część. Widać nie było to jasne.
Restauracje i hotele powinny zostać otwarte. Z ograniczeniami tak jak to było w lecie, ale powinny w chwili obecnej rozpocząć działalność. Dziś już jest po feriach, po świętach i sylwestrze, więc nie będzie zwyczajowych wyjazdów dużej ilości ludzi. Hotele i restauracje bardzo rygorystycznie podchodzą do higieny w czasie pandemii, co godzinę jest dezynfekcja części publicznych, szyby przy recepcji/kasie wszędzie płyny do rąk no i nakaz przebywania w maseczce. Łatwiej złapać wirusa w domu czy biurowcu niż w hotelach i gastronomii.
Syty głodnego nie zrozumie a bogaty biednego.
Przypomina to trochę kampanię jak bogaci celebryci tworzyli programy kulinarne promujące tanie gotowanie.
To nie Gessler, za mało błędów. To musi być fake
zapytajcie jeszcze Ibisza co o tym sądzi, może sie nie przestraszy zerwania kontraktu z tv i wygarnie prawdę : )
no a gdzie sprzedają programy Pani Magdy? w TVN, to nie dziwi, jej PRYWATNA opinia