Każda rzecz jest warta (w kategoriach ekonomicznych) dokładnie tyle, ile ktoś chce za nią zapłacić. Jeśli są ludzie, którzy są gotowi zapłacić 11 zł za pączka pani Gessler - to znaczy, że te pączki tyle są warte. Jest wiele produktów których cena wynika wyłącznie z głupoty czy snobizmu kupujących. Na szczęście mamy wybór.
@13Puchatek jeśli kogoś stać i nie ma potrzeby zjeść 20 sztuk, to niekoniecznie to wynika z głupoty - zwykła ciekawość dla kogoś też może być tyle warta, a zakładając ograniczone moce przerobowe jej restauracji, czemu się dziwić?
Ta "pani" to gwiazda TV i popularna na "caly swiat" szefowa kuchni. Pewnie uwarza, ze plebs ma szczescie, ze ona w ogule zaszczyca sprzedarza swoich wyrobow za tak niska cene ;)
@polm84 aaalbo po mimo takiej ceny i tak większość sprzeda - sprzedaż po najniższej cenie jest piękną ideą, ale jakie mamy prawo do niej zmuszać? Drwiny i szukanie sensacji jest tu moim zdaniem nieuzasadnione...
@kingged Dokładnie. Jednemu wystarczy pączek za jedenaście złotych, inny w ''stonce'' kupi cały karton za tę kwotę. Szukanie sensacji na każdym kroku, jest bezcelowe.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
7 lutego 2021 o 13:35
Wyjątkowo paskudna i odrażająca osoba. Gdy w programie grzebie w jedzeniu rękami, a na palcach pierścionki i tipsy, nachylając się nad miską tymi sztucznymi kudłami, to zastanawiam się kto by chciał jeść potrawy wykonane przez takiego brudasa.
co roku jest ta 'sensacja'. Mnie zawsze zastanawiało, czy te wyroby się obronią na tyle, żeby się w tej cenie sprzedać. W sensie sprzedaż stacjonarna jest mniej lub bardziej lokalna, więc pula klientów jest ograniczona. Sama poszłabym pewnie raz po te jej pączki, żeby sprawdzić, czy są faktycznie aż tak wspaniałe i zapewne bym nie wróciła. Takich jak ja przypuszczalnie jest większość, a mimo to ona z roku na rok sprzedaje te pączki za kosmiczne pieniądze i najwyraźniej nie jest na tym stratna.
@Rhanai
Ja kiedyś, podczas pobytu w Warszawie, poszedłem do cukierni Bliklego na Nowym Świecie, skosztować słynnych pączków. Tak paskudnych to chyba nie jadłem.
@BOFH Bo to już nie jest ten Blikle, który był dawniej. Pozostała marka, a właścicielem jest jakiś fundusz, który zarabia na marce, a nie na jakości sprzedawanych towarów. Jakiś czas temu u Bliklego można było kupić bardzo drogie wędliny. Pączki rzeczywiście mają drogie i podłe. Zresztą inne produkty też łba nie urywają xD
Normalny pączek, a nie jakaś marketowa podróbka kosztuje 5 złotych, więc w czym problem?! Nikt nikomu nie każe kupować pączków od Gesslerowej! Wolny rynek, a nie socjalistyczny zamordyzm!
Skoro są ludzie którzy chcą płacić... Ich sprawa.
Szczerze mówiąc kupiłem rok temu takiego pączka żeby wiedzieć o czym mówię
Pączki są przereklamowane. Nie są złe, ale to nie mój smak
Geslerowa powinna uczyć się od pączkarni z Górczewskiej.
zarzuty pod jej adresem że ma drogie produkty pojawiają się co jakiś czas w mediach. a to drogie lody. a to drogi makowiec na święta itd... i co? i nic. Nic sobie z tego nie robi. widocznie ludzie kupują i biznes się kręci.
@paul123
To się nazywa REKLAMA CENĄ. Gdy musisz kupić cztery DOBRE pączki (prezent lub po prostu raz na jakiś czas lubisz dobrego pączka do kawy) - a nie masz doktoratu z cukiernictwa i nie przeprowadzisz analizy - i masz do wyboru szerść punktów gdzie są po 1,50 - 2,50 zł i jeden gdzie są po 11 zł.... to co wybierzesz? Mówię o normalnym człowieku a nie o krezusie co ma 30zł kieszonkowego na tydzień.
Nie neguję, że dla wielu ludzi najlepszym rozwiązaniem będzie POCZEKAĆ DO PIĄTKU - i kupić w Bierdonce cały karton po 30gr za sztukę. Na pewno będzie dużo...
Jak mawia ludowe przysłowie: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DOBRZE I TANIO! Ale często występuje drogo i beznadziejnie....
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
7 lutego 2021 o 19:08
@sonko86
Dobry olej do pączków ?? Szczerze wątpię. Założę się, że te pączki nie różnią się niczym od takich samych pączków w zwykłej piekarni i są smażone na najtańszym palmowym oleju.
To, że nie jest na kilka tygodni, to jestem w stanie uwierzyć, bo pączki połykają znaczną część oleju, przez co stosowanie oleju palmowego nie jest takie tragiczne jak w innych przypadkach.
Nie polecam jedzenia pączków, czy one są za 90groszy, czy za 11zł. Najlepiej nie jeść w ogóle, ewentualnie samemu usmażyć np. na rzepakowym.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
8 lutego 2021 o 4:05
Nie wiem co to k... za demot?
"Chcę kupić w TŁUSTY CZWARTEK pączki u Gesslerowej i jakiej niby ceny się spodziewasz? 50gr ?
Idź tydzień wcześniej/tydzień później do lokalnego cukiernika i będziesz mógł się nażreć jak człowiek za normalne pieniądze...
Temat powraca jak co roku. Przestańcie się podniecać takimi pierdołami. Jak kogoś stać to sobie kupi, jak nie to nie.
PS. Wiem że niektórzy się będą zachwycać pączkiem za 50gr z biedronki i piwem VIP za 1,50zł, ale jak chcesz kupić produkt naprawdę dobrej jakości to będzie drogi. Po pierwsze dlatego, że jest ze składników lepszej jakości (kto by się spodziewał), a po drugie bo jest na niego dużo mniejsze zapotrzebowanie i nie jest robiony w hurtowych ilościach.
Każda rzecz jest warta (w kategoriach ekonomicznych) dokładnie tyle, ile ktoś chce za nią zapłacić. Jeśli są ludzie, którzy są gotowi zapłacić 11 zł za pączka pani Gessler - to znaczy, że te pączki tyle są warte. Jest wiele produktów których cena wynika wyłącznie z głupoty czy snobizmu kupujących. Na szczęście mamy wybór.
@13Puchatek jeśli kogoś stać i nie ma potrzeby zjeść 20 sztuk, to niekoniecznie to wynika z głupoty - zwykła ciekawość dla kogoś też może być tyle warta, a zakładając ograniczone moce przerobowe jej restauracji, czemu się dziwić?
Co się stało? Już nie ma "RATUJMY POLSKiE RESTAURACJE"???
Ta "pani" to gwiazda TV i popularna na "caly swiat" szefowa kuchni. Pewnie uwarza, ze plebs ma szczescie, ze ona w ogule zaszczyca sprzedarza swoich wyrobow za tak niska cene ;)
@polm84 aaalbo po mimo takiej ceny i tak większość sprzeda - sprzedaż po najniższej cenie jest piękną ideą, ale jakie mamy prawo do niej zmuszać? Drwiny i szukanie sensacji jest tu moim zdaniem nieuzasadnione...
@kingged Dokładnie. Jednemu wystarczy pączek za jedenaście złotych, inny w ''stonce'' kupi cały karton za tę kwotę. Szukanie sensacji na każdym kroku, jest bezcelowe.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 7 lutego 2021 o 13:35
@polm84 Radzę zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym języka polskiego. I to jak najszybciej!
@polm84
Z tą popularnością na cały świat bym nie przesadzał.
Podpowiem wam lepszą prawdę. Papier nie jest wart nic, a ostatnio dodrukowali go ile byli w stanie.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 7 lutego 2021 o 11:19
Wyjątkowo paskudna i odrażająca osoba. Gdy w programie grzebie w jedzeniu rękami, a na palcach pierścionki i tipsy, nachylając się nad miską tymi sztucznymi kudłami, to zastanawiam się kto by chciał jeść potrawy wykonane przez takiego brudasa.
@gemini1234 ale to jest wielka gwiazda TV i znana szefowa kuchni, a ty sie nie znasz wiec sie nie wypowiadaj ;) hehe
Ciekawe jak szybko jej "obroncy" cie zjada minusami ;) hehe
co roku jest ta 'sensacja'. Mnie zawsze zastanawiało, czy te wyroby się obronią na tyle, żeby się w tej cenie sprzedać. W sensie sprzedaż stacjonarna jest mniej lub bardziej lokalna, więc pula klientów jest ograniczona. Sama poszłabym pewnie raz po te jej pączki, żeby sprawdzić, czy są faktycznie aż tak wspaniałe i zapewne bym nie wróciła. Takich jak ja przypuszczalnie jest większość, a mimo to ona z roku na rok sprzedaje te pączki za kosmiczne pieniądze i najwyraźniej nie jest na tym stratna.
@Rhanai
Ja kiedyś, podczas pobytu w Warszawie, poszedłem do cukierni Bliklego na Nowym Świecie, skosztować słynnych pączków. Tak paskudnych to chyba nie jadłem.
@BOFH Bo to już nie jest ten Blikle, który był dawniej. Pozostała marka, a właścicielem jest jakiś fundusz, który zarabia na marce, a nie na jakości sprzedawanych towarów. Jakiś czas temu u Bliklego można było kupić bardzo drogie wędliny. Pączki rzeczywiście mają drogie i podłe. Zresztą inne produkty też łba nie urywają xD
A w której?
Bo U Fukiera 11 zł, w w Ale Gloria 6 zł.
Straszne! Co na to Komisja Specjalna do Walki z Nadużyciami i Szkodnictwem Gospodarczym?
Normalny pączek, a nie jakaś marketowa podróbka kosztuje 5 złotych, więc w czym problem?! Nikt nikomu nie każe kupować pączków od Gesslerowej! Wolny rynek, a nie socjalistyczny zamordyzm!
Gdziekolwiek, na czymkolwiek pojawia się ten ryj ozdobiony makaronem z zupki chińskiej nigdy tego nie kupuję i nie korzystam! nigdy!
Skoro są ludzie którzy chcą płacić... Ich sprawa.
Szczerze mówiąc kupiłem rok temu takiego pączka żeby wiedzieć o czym mówię
Pączki są przereklamowane. Nie są złe, ale to nie mój smak
Geslerowa powinna uczyć się od pączkarni z Górczewskiej.
zarzuty pod jej adresem że ma drogie produkty pojawiają się co jakiś czas w mediach. a to drogie lody. a to drogi makowiec na święta itd... i co? i nic. Nic sobie z tego nie robi. widocznie ludzie kupują i biznes się kręci.
@paul123
To się nazywa REKLAMA CENĄ. Gdy musisz kupić cztery DOBRE pączki (prezent lub po prostu raz na jakiś czas lubisz dobrego pączka do kawy) - a nie masz doktoratu z cukiernictwa i nie przeprowadzisz analizy - i masz do wyboru szerść punktów gdzie są po 1,50 - 2,50 zł i jeden gdzie są po 11 zł.... to co wybierzesz? Mówię o normalnym człowieku a nie o krezusie co ma 30zł kieszonkowego na tydzień.
Nie neguję, że dla wielu ludzi najlepszym rozwiązaniem będzie POCZEKAĆ DO PIĄTKU - i kupić w Bierdonce cały karton po 30gr za sztukę. Na pewno będzie dużo...
Jak mawia ludowe przysłowie: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK DOBRZE I TANIO! Ale często występuje drogo i beznadziejnie....
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 7 lutego 2021 o 19:08
Ale za kawę w Costa to 11zl nie jest już za dużo? : )
@uderz_w_stol 11 to i tak tanio, zazwyczaj 17 :P
u niej jest 30 jajek na 2 kg mąki, dobry olej a nie frytura na kilka tygodni.
@sonko86
Dobry olej do pączków ?? Szczerze wątpię. Założę się, że te pączki nie różnią się niczym od takich samych pączków w zwykłej piekarni i są smażone na najtańszym palmowym oleju.
To, że nie jest na kilka tygodni, to jestem w stanie uwierzyć, bo pączki połykają znaczną część oleju, przez co stosowanie oleju palmowego nie jest takie tragiczne jak w innych przypadkach.
Nie polecam jedzenia pączków, czy one są za 90groszy, czy za 11zł. Najlepiej nie jeść w ogóle, ewentualnie samemu usmażyć np. na rzepakowym.
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 8 lutego 2021 o 4:05
Co roku to samo.
Jej produkt, jej cena.
Może wystawić nawet i za 10000PLN i co w tym złego?
Nie wiem co to k... za demot?
"Chcę kupić w TŁUSTY CZWARTEK pączki u Gesslerowej i jakiej niby ceny się spodziewasz? 50gr ?
Idź tydzień wcześniej/tydzień później do lokalnego cukiernika i będziesz mógł się nażreć jak człowiek za normalne pieniądze...
Nie każdy idzie na ilość.
Co z tego, ze tę cenę, gdzieś indziej kupi pięć skoro te pięć SMAKUJE INACZEJ; a jemu smakuje ten od Gesslerowej.
A skąd w ogóle ten pomysł, że im więcej tym lepiej?
Jeśli nie kupisz to nie oznacza że jesteś mądry.
A kto nie chce ten nie kupi i nie truć dudy kropka
Jak zwykle darmowa reklama wirusowa tego czupiradła i chamidła:)
wolny rynek, niech sprzedaje za miliony i nic ci do tego.
Czekam, aż "lejdipank" porozrzuca gary, a potem usmaży pączki. Może je sobie wycenić na 11 albo 111 PLN.
Temat powraca jak co roku. Przestańcie się podniecać takimi pierdołami. Jak kogoś stać to sobie kupi, jak nie to nie.
PS. Wiem że niektórzy się będą zachwycać pączkiem za 50gr z biedronki i piwem VIP za 1,50zł, ale jak chcesz kupić produkt naprawdę dobrej jakości to będzie drogi. Po pierwsze dlatego, że jest ze składników lepszej jakości (kto by się spodziewał), a po drugie bo jest na niego dużo mniejsze zapotrzebowanie i nie jest robiony w hurtowych ilościach.