@Excray nigdzie nie napisałem że "wszędzie". Tak to jest jak się nie ma argumentów, trzeba zacząć insynuować i obrażać.
Ja tylko stwierdziłem fakt że w innych lokalach też są takie brudasy.
@FenrirIbnLaAhad Też pracowałam w gastronomii na kuchni. Nigdy w życiu nie wpadłam na pomysł, aby tą samą chusteczką wysmarkać wpierw nos, przetrzeć pot z czoła, a następnie wypucować nią tacki i noże.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
21 lutego 2021 o 3:13
@baniapfdq Można, ale wiadomo, że w tym okresie niewiele jest prawdziwego sera owczego, raczej tylko do nabycia jedynie wśród swoich. Zresztą od maja do września i tak większość "oscypków" wyrabiana jest z mleka krowiego.
Starsza góralka bez maseczki, wbrew zaleceniom "dotyka oczu, ust i nosa" i wszystkiego wokół. Zapewne nie stosuje również "zasad dystansu społecznego". I żyje! I zdrowa! Jak to możliwe?! Przecież kowidek takich nieostrożnych zabija na początku
@zolwica Są ludzie co bezobjawowo przechodzą chorobę, a są co ruszyć ręką nie dają rady. Nie każdy lubi ryzykować, a jeszcze innych trzeba chronić przed samym sobą - dlaczego np. narkotyki są zakazane?
Jak nie widać sposobu przygotowania potrawy, lepiej smakuje. Jak ktoś chce przestać coś jeść, to warto przyjrzeć się procesowi produkcji. I nie mówię tu o kilku procentach tych, co akurat dbają - mówię o zdecydowanej większości, całej reszcie.
Bylem raz w polskich Tatrach i Zakopanem, jako mlekosys, 12 czy 13 letni, jeszcze przed nowo rozumiana fala komercjalizacji. Nigdy, kuzwa, wiecej. Slowackie Tatry sa o wiele lepsze, spokojniejsze i tansze. Nade wszystko zas nie trzeba znosic polskich i ruskich elit.
Po takim materiale opublikowanym w jakimkolwiek medium, uwazam, ze autor ma obowiazek zgloszenia to do sanepidu. Nie ze wzgledu na COVID, ale ze wzgledu na wszystkie, kuzwa, inne przepisy, ktore od dziesiecioleci obowiazuja. Sanepid zas, tak bardzo, jak uwazam te instytucje za sprzedajne partyjne dzi*ki, tak raz moglby sie wykazac.
Tacka z glutem? A więc musisz mi dopłacić...
Oscypek z glutem i covidem... Warto wyjechać
@HopArt To właśnie nadaje mu ten niepowtarzalny smak.
Myślicie że w innych lokalach "gastronomicznych" jest lepiej?
Hah...
@FenrirIbnLaAhad nie znam wszystkich lokali, w kilku pracowałem, w takich podrzędnych też i wierz lub nie.... ale tam gdzie pracowałem było lepiej
@Pasqdnik82 a ja mam inne doświadczenie.
@FenrirIbnLaAhad Stara śpiewka syfiarzy, leni i brudasów: "wszędzie jest tak samo".
@Excray nigdzie nie napisałem że "wszędzie". Tak to jest jak się nie ma argumentów, trzeba zacząć insynuować i obrażać.
Ja tylko stwierdziłem fakt że w innych lokalach też są takie brudasy.
@Excray Tak samo jak śpiewka symetrystów: "PO też kradło".
@FenrirIbnLaAhad Też pracowałam w gastronomii na kuchni. Nigdy w życiu nie wpadłam na pomysł, aby tą samą chusteczką wysmarkać wpierw nos, przetrzeć pot z czoła, a następnie wypucować nią tacki i noże.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 lutego 2021 o 3:13
I nagle się okazuje, że Twoja gówno burza, na demotach, o głupią maseczkę to pikuś.
Owca nie daje mleka zimą. Prawdziwy oscypek jest z mleka owczego.
@jeszczejak Minusy przy tym komentarzu są od osób, które nie są w temacie. Owcze sery wyrabia się od maja do września.
@baniapfdq
Rozumiesz, patafianie, roznice miedzy terminem wyrobu, najczesciej podlegajacym warunkom pogodowym, a terminem sprzedazy?
@baniapfdq Można, ale wiadomo, że w tym okresie niewiele jest prawdziwego sera owczego, raczej tylko do nabycia jedynie wśród swoich. Zresztą od maja do września i tak większość "oscypków" wyrabiana jest z mleka krowiego.
Starsza góralka bez maseczki, wbrew zaleceniom "dotyka oczu, ust i nosa" i wszystkiego wokół. Zapewne nie stosuje również "zasad dystansu społecznego". I żyje! I zdrowa! Jak to możliwe?! Przecież kowidek takich nieostrożnych zabija na początku
@zolwica Jeszcze żyje.
@zolwica Są ludzie co bezobjawowo przechodzą chorobę, a są co ruszyć ręką nie dają rady. Nie każdy lubi ryzykować, a jeszcze innych trzeba chronić przed samym sobą - dlaczego np. narkotyki są zakazane?
to przede wszystkim jest obrzydliwe.
i tu sanepid powinien interweniować, a nie ludzi na ulicy ścigać
Teraz za każdym razem jak będę chciała kupić oscypka, będę miała tę scenę przed oczami :D fuj fuj!
Ktoś wogóle tam jeszcze jeździ?? Sama mentalność i bezczelność tamtych ludzi odstrasza... Byłem tam raz i powiedziałem, Never!!
Jak nie widać sposobu przygotowania potrawy, lepiej smakuje. Jak ktoś chce przestać coś jeść, to warto przyjrzeć się procesowi produkcji. I nie mówię tu o kilku procentach tych, co akurat dbają - mówię o zdecydowanej większości, całej reszcie.
covidovy oscypek ? koronawirus powoduje rowniez katar ktory masz od urodzenia czy to znaczy ze pandemie mielismy od xxxxxx lat?
Bylem raz w polskich Tatrach i Zakopanem, jako mlekosys, 12 czy 13 letni, jeszcze przed nowo rozumiana fala komercjalizacji. Nigdy, kuzwa, wiecej. Slowackie Tatry sa o wiele lepsze, spokojniejsze i tansze. Nade wszystko zas nie trzeba znosic polskich i ruskich elit.
Po takim materiale opublikowanym w jakimkolwiek medium, uwazam, ze autor ma obowiazek zgloszenia to do sanepidu. Nie ze wzgledu na COVID, ale ze wzgledu na wszystkie, kuzwa, inne przepisy, ktore od dziesiecioleci obowiazuja. Sanepid zas, tak bardzo, jak uwazam te instytucje za sprzedajne partyjne dzi*ki, tak raz moglby sie wykazac.
o matko! siorb, lizu lizu pazura, smyru glutu z nosa.. i na noża! smacznego!