Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
0:30

I nagle mam ochotę na galaretkę arbuzową

www.demotywatory.pl
+
470 484
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
S sceptykiem_sie_urodzic
-1 / 9

A nie lepiej zjeść arbuza niż truć się chemia?
Trochę jak kupować banana obranego w foliowym worku

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Ata11
0 / 18

@sceptykiem_sie_urodzic
Tu była dodana tylko żelatyna - to tak nie do końca "chemia" ;)

A patent fajny.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S sceptykiem_sie_urodzic
-1 / 9

Tak. Wygląda odjazdowo ale.... w zelatynie zwlaszcza wolowej moga znajdowac sie priony , ktore przenosza "chorobe wscieklych krow"....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+3 / 3

@sceptykiem_sie_urodzic . Do celów spożywczych nie używa się żelatyny wołowej. Najczęściej wieprzową, rzadziej rybną. A poza tym są jeszcze inne substancje żelujące, np. agar czy pektyny.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Banasik
+4 / 4

@Ata11 . Żelatyna nie dość że nie szkodliwa to jest dobroczynna dla stawów, skóry itd. To jest pochodna kolagenu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N nightlord33
+3 / 3

@sceptykiem_sie_urodzic xd chemia w zelatynie lecz sie chlopie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Marcin2019Master
+1 / 1

@mygyry87 tez o tym myślałem ale problem w tym że zanim za stygnie, to mogą opadnąć na dno albo utrzymać się na powierzchni. A to już nie da takiego efektu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Marcin2019Master
+1 / 1

Ktoś wie jakie są proporcje?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E El_Polaco
+3 / 3

Kwestia gustu. O ile arbuz jest słodki i soczysty, to wolę sam miąższ niż galaretkę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Paveu69
-1 / 1

Tylko... po co?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Fahrmass
-2 / 2

Niby można, tylko po co?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M marcinn_
-1 / 3

A nie lepiej zjeść arbuza?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem