Jesteś debil, uj kogo obchodzi po czym puszczasz bąki. Dumny k.. wa polak od bigosu jprd nie dziwię się że nas wszyscy w dupe ru.... ją jak takich patriotów mamy. Ciekawe ilu z obecnych polityków też na podstawie tak znaczącej rzeczy jaką jest k..rwa bigos uważa się za walczącego husara jprd
Lubię bigos ,lubię też kebaba i pizze .I lazzanię też bym zjadł. I schabowego z kartoflami i do tego zimne piwko. Czy wg wydumanego kryterium kulinarnego nadal jestem Polakiem?
@Jur4578 No kiedyś czytałem skąd schabowy u nas. I okazało sie że zrobił się modny na terytorium rozbioru austryjackiego. W I RP wieprzowina była tak sobie gustowana. W gruncie rzeczy jest schabowy kuzynem "sznitzla po wiedeńsku " a ten jest "pochodzenia włoskiego (z Parmy) i przepis na niego do Austrii przywiózł podobno fedmarszałek Józef Radetzky .
Nie jem ani tego, ani tego.
Bigos w tej formie jakiej znamy pochodzi z Niemiec - potrawa o nazwie bigosik nie zawierała ani wieprzowiny (w Polsce jej się nie jadało), ani kapusty. Za to zawierała mieszankę mięs i ryb.
Jakbyś był ciekawy: większość dań kuchni "polskiej" to dania kuchni bawarskiej, albo alzackiej.
Komputer lub telefon, z którego przeglądasz internet, też jest polski?
Przaśnie i swojsko, tylko ciemno w tej dupie.
A do tego fasolkę po bretońsku, sznycel wiedeński, golonkę po bawarsku, śledzia po japońsku i rybę po grecku.
@koszmarek66 I ruskie pierogi :D
i szwedzki stol
@koszmarek66 Jeszcze był chyba karp po żydowsku.
@koszmarek66 i włoszczyzna do tego
A masz na to papier?
@perskieoko Panie, on ma na to papiery.
A schabowy to taki sznycel dla ubogich - z wieprzowiny a nie z cielęciny.
Nie lubię bigosu. Zdecydowanie wolę kebab.
Jesteś debil, uj kogo obchodzi po czym puszczasz bąki. Dumny k.. wa polak od bigosu jprd nie dziwię się że nas wszyscy w dupe ru.... ją jak takich patriotów mamy. Ciekawe ilu z obecnych polityków też na podstawie tak znaczącej rzeczy jaką jest k..rwa bigos uważa się za walczącego husara jprd
@Uhtred Ożeż... Jak takie są skutki odstawienia bigosu, to już chyba lepiej jeść.
Jestem Polakiem.
Jem to co chcę i nie zaglądam nikomu w talerz. Mam ciekawsze rzeczy do roboty.
To ja juz nie wiem kim jestem :(
Nie jem kebabe i nie jem bigosu :(
smuteczek
Lubię bigos ,lubię też kebaba i pizze .I lazzanię też bym zjadł. I schabowego z kartoflami i do tego zimne piwko. Czy wg wydumanego kryterium kulinarnego nadal jestem Polakiem?
@sancz79 BTW, schabowy to taki Schnitzel.
@Jur4578 No kiedyś czytałem skąd schabowy u nas. I okazało sie że zrobił się modny na terytorium rozbioru austryjackiego. W I RP wieprzowina była tak sobie gustowana. W gruncie rzeczy jest schabowy kuzynem "sznitzla po wiedeńsku " a ten jest "pochodzenia włoskiego (z Parmy) i przepis na niego do Austrii przywiózł podobno fedmarszałek Józef Radetzky .
Staropolski bigos to miks mięs w towarzystwie cytrusów. Ty po prostu jesz ubogą wersję bigosu.
Może jednak jest z Litwy albo z Białorusi. To też narodowa potrawa w tych krajach.
Założę się,że jesteś pisowcem.
Nie jem ani tego, ani tego.
Bigos w tej formie jakiej znamy pochodzi z Niemiec - potrawa o nazwie bigosik nie zawierała ani wieprzowiny (w Polsce jej się nie jadało), ani kapusty. Za to zawierała mieszankę mięs i ryb.
Jakbyś był ciekawy: większość dań kuchni "polskiej" to dania kuchni bawarskiej, albo alzackiej.
Czy tylko ja widzę na bigosie twarz ala martwe zło?
Wodociągi i kanalizację w moim mieście wybudowali Niemcy. Łapię więc deszczówkę, a sram w worek.
Spróbuj złapać bigos w rękę, na wynos z restauracji, Polaku.