@Rhanai To samo u nas. Jak to "kto jadł"? Jemy nadal, i to rodzinnie. Ziemniaczki, kolby kukurydzy i jabłka z ogniska mają niepowtarzalny smak i klimat.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
19 września 2021 o 20:13
Ziemniaki w taki sposób piekło się podczas wykopek. Mnie jednak smak takiego ziemniaka kojarzy się głownie z ... wędkowaniem. :)
Podczas jesiennych podchodów za szczupakiem, zdarzała się całkiem zimna aura. Podprowadzało się resztki niezebranych ziemniaków od rolnika - kiełbasa, cebula, musztarda w plecaczku. Potem wymarznięci wędkarze siadali przy rozpalonym ognisku i piekli wszystkie zasoby które udało się zgromadzić. Robiłem tak jako dzieciak, wrażenia pamiętam do tej pory kiedy już mocno wydoroślałem. Tego nie da się przekazać ani w opowieści ani na YT. Pozdrawiam.
Nie będę wnikał w podtekst (czy żebry, mnie to właściwie nie interesuje), ale jaki smak DZIECIŃSTWA ??? Jesteś dorosły i jak ogniska mamusia nie rozpali, to ziemniaczków do końca życia nie będzie ?
Nie lubię żebrania.
dzieciństwa? Częściej jem rzeczy z ogniska jako dorosła. No i minus za żebry.
Dokładnie. Mam 41 lat i ostatniego ziemniaka z ogniska zjadlem pół godziny temu
@Rhanai To samo u nas. Jak to "kto jadł"? Jemy nadal, i to rodzinnie. Ziemniaczki, kolby kukurydzy i jabłka z ogniska mają niepowtarzalny smak i klimat.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 19 września 2021 o 20:13
Jadłam, ale kliknęłam "słabe" bo nie lubię żebractwa.
Żebrak!
Pieczone ziemniaki na talerzu??? Profanacja!!!
Ja nie jadłem
Ziemniaki w taki sposób piekło się podczas wykopek. Mnie jednak smak takiego ziemniaka kojarzy się głownie z ... wędkowaniem. :)
Podczas jesiennych podchodów za szczupakiem, zdarzała się całkiem zimna aura. Podprowadzało się resztki niezebranych ziemniaków od rolnika - kiełbasa, cebula, musztarda w plecaczku. Potem wymarznięci wędkarze siadali przy rozpalonym ognisku i piekli wszystkie zasoby które udało się zgromadzić. Robiłem tak jako dzieciak, wrażenia pamiętam do tej pory kiedy już mocno wydoroślałem. Tego nie da się przekazać ani w opowieści ani na YT. Pozdrawiam.
@irulax Boomer alert
Jadłem, klikam słabe.
Trochę żebry, ale klikam - mi nie żal ;)
Jestem ze wsi i nie znam tego smaku z dzieciństwa, dopiero w dorosłości go poznałem więc mocnego nie dam.
Kiedy już tysiąc razy widzisz na głównej demota z ziemniakami z ogniska. Bezcenne.
Z cyklu: Żebractwo
jadłem ale ni chuaj nie kliknę
Nie będę wnikał w podtekst (czy żebry, mnie to właściwie nie interesuje), ale jaki smak DZIECIŃSTWA ??? Jesteś dorosły i jak ogniska mamusia nie rozpali, to ziemniaczków do końca życia nie będzie ?