Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
P konto usunięte
+8 / 8

Ja np. robię ogórkową ze świeżych ogórków. Zupa jest pyszna, tylko jest mały minus - mniej więcej piętnaście minut później człowiek robi się tak głodny, że zje konia z kopytami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kurnutus
+5 / 7

@Gundula na zdjęciu widać, że to ocet balsamiczny. Może być kremowy, ale nie musi, bardzo dobry (długo leżakowany) wystarczy. Ocet balsamiczny pasuje też do lodów waniliowych :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar bartoszewiczkrzysztof
0 / 6

Uwielbiam słone lody karmelowe i twaróg z dżemem wiśniowym. Nie cierpię zup, mięsa czy sałatek/ surówek na słodko.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
+1 / 1

@bartoszewiczkrzysztof

Ja jadłam kiedyś lody o smaku wasabi :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar bartoszewiczkrzysztof
0 / 0

@BlueAlien Muszę kiedyś spróbować :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
+1 / 1

@bartoszewiczkrzysztof

Jeśli lubisz chrzan to powinny ci smakować, były słodkie, zimne ale o aromacie chrzanu i bardzo ostre.

Sprzedawczyni jak jej powiedziałam że ten smak chcę najpierw mi dała spróbować na patyczku aby później nie było że wyrzucę całego, ale po spróbowaniu powiedziałam, że chcę całą gałkę :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
O outlaws13
+7 / 7

jogurt zabija kaspaicyne, łagodzi pałace wrażenie. też zawsze daje do piri piri itp

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
O Obiektywny1
+8 / 8

Śledź w mleku czy śmietanie. Co za różnica.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar U99
+5 / 5

Takie danie. Ugotowane, najlepiej w mundurkach, kartofle. Do tego smażony śledź w zalewie octowej. Sos robi się z zalewy, dodając do niej śmietany.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
+1 / 1

@U99 ubóstwiam :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K KittySzczerbacka
+3 / 3

śledzia że śmietaną jadą się w Polsce, ciekawego te cukierki ziemniaczane...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I ironiczny_usmiech_losu
+2 / 2

W Bułgarii zamówiłam frytki z serem. Myślałam, że to będzie coś w rodzaju sosu serowego. A to były frytki posypane wiórkami Sera Szopskiego - to biały ser podobny w smaku do Fety, tylko ma bardziej zwarta konsystencję, podobna bardziej do sera żółtego. Byłam zdziwiona, jakie to dobre!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kiraftw
+1 / 1

@ironiczny_usmiech_losu Brzmi zajebiście ;) ale sam nie raz jak coś odgrzewam z wczoraj to często dodaje żółty ser. Na przykład, zapiekane placki ziemniaczane z żółtym serem i pieczarkami (pieczarki wcześniej trzeba wysmażyć) to nadjedzenie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Puolalainen
+1 / 1

Czekolada jest gorzka i dobrze pasuje do zwykłych dań. To w Europie dodaje się do niej dużo cukru i tylko w takim wydaniu ją znamy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D dwaemu
-1 / 1

Od siebie dodam jeszcze arbuza po japońsku - czyli posypywanego do smaku solą. Całkiem niezłe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 13 marca 2022 o 15:34

J jakisgoscanonim
+1 / 1

@dwaemu czyli zamiast wodnistego słodkiego arbuza mamy wodnistego, słonego arbuza? Ciekawe :o.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Buka1976
0 / 0

U nas w domu śmietanę już dawno zastąpiliśmy jogurtem. Wiele dan polskich pasuje z jogurtem. Hamburger z buraczkami? Żadna nowość. Często do burgera dodajemy ćwikłę z chrzanem. Zresztą ćwikła z chrzanem też pasuje do pizzy z mięsem kebabowym. Pizza z truskawkami i nutellą, też często na kinderbale jest serwowana. Świetne są też frytki z topinamburu. Do ciekawszych połączeń śledzia to dodajemy musztardę rosyjską albo dijon do panierki przed smażeniem. Często robimy chleb, racuchy i inne wypieki na piwie. Ogólnie też lubimy eksperymenty smakowe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ashera01
+1 / 3

Ja panieruję kotlety schabowe w mielonych orzechach włoskich, z dodatkiem bułki tartej

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
0 / 0

To mleko skondensowane z napojami gazowanymi mogłoby być dobre.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gats
-1 / 1

Bakłażan smażony w miodzie brzmi smakowicie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Cagenicolas
0 / 0

u nas babcia zawsze robiła marcepan z ziemniakow wymieszanych z cukrem pudrem i olejkiem migdałowym. pozniej robila małe kulki takie po 2cm i ''panierowala" w cacao

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BlueAlien
0 / 0

Smażone ogórki to moje ulubione dodatki do jajecznicy. Poza tym u mnie przed smażeniem moczy się śledzia w mleku.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kooment
0 / 0

Ja jadam tosta lub naleśnika z masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym. Fajne połączenie słodkiego i kwaśnego.
Lubię też naleśnika do ktorego ciasta dodaje się Ser tarty, taki na słono. Mniam

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P paracetamol100
0 / 0

Slyszałam o piciu kawy z rozpuszczonym w niej serem w Kolumbii.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem