@WhiteD oliwa jest bardzo zdrowa, ale na surowo (na zimno). Smażąc na niej robimy sobie krzywdę i w dodatku marnujemy kupę pieniędzy, bo olej jest tańszy, a jeszcze tańszy jest smalec, paradoksalnie biekiedy zdrowszy jeszcze do smażenia od oleju
@7th_Heaven jest oliwa extra virgin do sałatek i oliwa rafinowana do smażenia - i tu nie "robimy sobie krzywdy", nie jest rakotwórcza i w ogóle jest spoko.
Ja wiem, że to taka historyjka z dupy wzięta, jak kiedyś łańcuszki mailowe. Ale generalnie trzeba być sierotą, żeby uznawać upieczenie kotleta za coś trudnego - bo panierka, bo okruchy, bo to bo tamto. Przecież to najprostsze (po jajecznicy) co można zrobić na patelce :)
@profix3 może do tej pory robili fryty z piekarnika i burgery z mikrofali? Wtedy to rzeczywiście kobieta mogłaby uznać panierowanie jako "brudne" i "czasochłonne" zajęcie XD
@Lestar Niby tak, ale taki chleb, to raptem przegryzka. Żeby coś można było nazwać daniem to trzeba zrobić coś dwa szczeble wyżej w drabince kulinarnej :) Zawsze też można wrzucić na patelkę samego kurczaka i też się zje, ale co to za życie... :)
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
22 maja 2022 o 22:43
Trenował smażenie kotleta...ja pjerdole. Zapewne nie jestem jakimś mistrzem kuchni, ale ludzie jak można być tak upośledzonym kulinarnie? Usmażenie opanierowanego kawałka piersi z kurczaka na patelni,damn! Ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy to współcześni ludzie cofają się w rozwoju.
@Trucker_87 usmażyć kotleta to jedno, ale usmażyć go idealnie to drugie.
Całe życie jadłem kotlety i myślałem jak ty. Jednak jak w końcu mi moją narzeczona zrobiła kotleta to po prostu był jakiś level wyżej. Soczysty, nie taki miękki, z smakiem.
Bo w tym jest różnica. Zrobić coś, a zrobić to idealnie ;).
@Modrego
Od infantylnych, internetowych mędrców dla dzieciaków żyjących w wirtualnym świecie portali społecznościowych.
"Usmażył kotleta" WOW!
Jakby sobie jajka usmażył dla niej, to by było poświęcenie...
Chłop nauczył się robić dobre kotlety. I co? W sumie to naprawdę nic trudnego i przez to nic nadzwyczajnego. A tu jeszcze dopisano ckliwą opowiastkę, że robi je takie z miłością i z miłości. To już zamiast tych pierdoł mogła podać przepis na te kotlety, skoro niby takie fenomenalne.
Smażenie na oliwie jest wręcz odradzane że wzgledu na niską temperaturę spalania, kiedy to wyłaniają się związki millarda które są rakotwórcze. Do smażenia na patelni mimo wszystko poleca się smalec lub olej rzepakowy, ewentualnie fryzurę czyli mieszaninę tłuszczy
Co wy wiecie o miłości. Mięsny jeż to była miłość.
hahahahaha :D
Kto smaży kotlety na oliwie?
Kto smaży cokolwiek na oliwie? :D
Oliwa teraz kosztuje tyle że używa się jej jako ozdoby w mieszkaniu :D
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 maja 2022 o 14:29
@WhiteD oliwa jest bardzo zdrowa, ale na surowo (na zimno). Smażąc na niej robimy sobie krzywdę i w dodatku marnujemy kupę pieniędzy, bo olej jest tańszy, a jeszcze tańszy jest smalec, paradoksalnie biekiedy zdrowszy jeszcze do smażenia od oleju
@7th_Heaven jest oliwa extra virgin do sałatek i oliwa rafinowana do smażenia - i tu nie "robimy sobie krzywdy", nie jest rakotwórcza i w ogóle jest spoko.
Ja wiem, że to taka historyjka z dupy wzięta, jak kiedyś łańcuszki mailowe. Ale generalnie trzeba być sierotą, żeby uznawać upieczenie kotleta za coś trudnego - bo panierka, bo okruchy, bo to bo tamto. Przecież to najprostsze (po jajecznicy) co można zrobić na patelce :)
Najprościej jest chleb usmażyć na maśle
@profix3 może do tej pory robili fryty z piekarnika i burgery z mikrofali? Wtedy to rzeczywiście kobieta mogłaby uznać panierowanie jako "brudne" i "czasochłonne" zajęcie XD
@Lestar Niby tak, ale taki chleb, to raptem przegryzka. Żeby coś można było nazwać daniem to trzeba zrobić coś dwa szczeble wyżej w drabince kulinarnej :) Zawsze też można wrzucić na patelkę samego kurczaka i też się zje, ale co to za życie... :)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 maja 2022 o 22:43
Trenował smażenie kotleta...ja pjerdole. Zapewne nie jestem jakimś mistrzem kuchni, ale ludzie jak można być tak upośledzonym kulinarnie? Usmażenie opanierowanego kawałka piersi z kurczaka na patelni,damn! Ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy to współcześni ludzie cofają się w rozwoju.
@Trucker_87 usmażyć kotleta to jedno, ale usmażyć go idealnie to drugie.
Całe życie jadłem kotlety i myślałem jak ty. Jednak jak w końcu mi moją narzeczona zrobiła kotleta to po prostu był jakiś level wyżej. Soczysty, nie taki miękki, z smakiem.
Bo w tym jest różnica. Zrobić coś, a zrobić to idealnie ;).
@Trucker_87 każdy kiedyś robi to po raz pierwszy, jedni w wieku lat ośmiu inni trzydziestu.
"Trenował smażenie kotleta..."
Rozumiem @Trucker_87, że Ty się urodziłeś z taką umiejętnością.
Kolejna wymyślona wzruszająca historia... o kotlecie tym razem
@Modrego
Od infantylnych, internetowych mędrców dla dzieciaków żyjących w wirtualnym świecie portali społecznościowych.
"Usmażył kotleta" WOW!
Jakby sobie jajka usmażył dla niej, to by było poświęcenie...
Chłop nauczył się robić dobre kotlety. I co? W sumie to naprawdę nic trudnego i przez to nic nadzwyczajnego. A tu jeszcze dopisano ckliwą opowiastkę, że robi je takie z miłością i z miłości. To już zamiast tych pierdoł mogła podać przepis na te kotlety, skoro niby takie fenomenalne.
on smaży a potem dla niej pozostaje posprzatanie
Smażenie na oliwie jest wręcz odradzane że wzgledu na niską temperaturę spalania, kiedy to wyłaniają się związki millarda które są rakotwórcze. Do smażenia na patelni mimo wszystko poleca się smalec lub olej rzepakowy, ewentualnie fryzurę czyli mieszaninę tłuszczy
a kierowca autobusu klaskał i płakał