Pomijając wersje spekulacyjną, to problemy z cukrem są wynikiem problemów z węglem. W cukrowniach jest przelicznik 1:1 - tzn. porównują produkcję cukru do zużywanego węgla. Innymi słowy - nie ma węgla, nie ma cukru. Oczywiście proces jest bardziej skomplikowany, przy okazji wytwarzają też ciepło i elektryczność, ale ogólna zasada działa właśnie tak.
@KatzenKratzen W necie każda ilość po 4,60. Trzeba opróżnić magazyny przed sezonem buraczanym. Podobny numer firmy robiły za rządów PO-PSL. Cukier był po 6 zł.
Ten cukier na obrazku to nie jest polski cukier tylko niemiecki - formy Pfeifer & Langen Marketing.
*firmy
przestańcie robić bimber i drzemy no i Korwin niech przestanie słodzić herbatę
Pomijając wersje spekulacyjną, to problemy z cukrem są wynikiem problemów z węglem. W cukrowniach jest przelicznik 1:1 - tzn. porównują produkcję cukru do zużywanego węgla. Innymi słowy - nie ma węgla, nie ma cukru. Oczywiście proces jest bardziej skomplikowany, przy okazji wytwarzają też ciepło i elektryczność, ale ogólna zasada działa właśnie tak.
Póki co to na razie w ogóle go w sklepach nie ma. Z dopłatą czy bez niej.
@KatzenKratzen W necie każda ilość po 4,60. Trzeba opróżnić magazyny przed sezonem buraczanym. Podobny numer firmy robiły za rządów PO-PSL. Cukier był po 6 zł.