Odpowiedź jest prosta - woda, zawarta w nadzieniu pod wpływem temperatury zamienia się w parę wodną, zwiększając objętość pieroga. Wzrost objętości pieroga spowoduje spadek ciężaru właściwego tegoż pieroga. Gdy ciężar właściwy pieroga będzie mniejszy niż ciężar właściwy wody, pierogi wypłyną.
Ja pierdo*ę, to zapewne kolejny z tych "magistrów ynteligentów" po gównokierunkach.
Objaśniam i wyjaśniam:
1. Zimnie pierogi mają większą gęstość, niż woda. Spoczywają zatem grzecznie na dnie garnka.
2. Pierog podgrzewany zwiększa swoją objętość.
3. Zwiększenie objętości skutkuje zmniejszeniem gęstości pieroga.
4. Jeżeli gęstość pieroga będzie mniejsza, niż gęstość wody, to ten dumnie wypłynie na powierzchnię.
Ot k**wa, zagadka... ale dla matołów.
Odpowiedź jest prosta - woda, zawarta w nadzieniu pod wpływem temperatury zamienia się w parę wodną, zwiększając objętość pieroga. Wzrost objętości pieroga spowoduje spadek ciężaru właściwego tegoż pieroga. Gdy ciężar właściwy pieroga będzie mniejszy niż ciężar właściwy wody, pierogi wypłyną.
a mrożone pierogi? lód pływa :)
@sfzgkkp A myślałem, że to Alexa przez Wifi wysyła garkowi kod "do góry, pierogi".
Ja pierdo*ę, to zapewne kolejny z tych "magistrów ynteligentów" po gównokierunkach.
Objaśniam i wyjaśniam:
1. Zimnie pierogi mają większą gęstość, niż woda. Spoczywają zatem grzecznie na dnie garnka.
2. Pierog podgrzewany zwiększa swoją objętość.
3. Zwiększenie objętości skutkuje zmniejszeniem gęstości pieroga.
4. Jeżeli gęstość pieroga będzie mniejsza, niż gęstość wody, to ten dumnie wypłynie na powierzchnię.
Ot k**wa, zagadka... ale dla matołów.
Panowie nowi w internetach?
Bo im się gorąco robi i chcą już wyjść z tej kąpieli. A ponieważ nie mają rączek by samemu się ewakuować, to liczą że ktoś je wyłowi.
może dostają smsa że to już?
@yoyoyo1 A trębacz trąbkę wkłada do nosa czy do ust? (Pytam dla kolegi)
Jako ekspert pierogowy, pierogi są moim ulubionym daniem, demot mówi nieprawdę - pierogi wypływają ok. 3 minuty za wcześnie*.
* pierogi ruskie