Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
791 797
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar lolo7
+6 / 8

Nie można zrównać zawodowego kelnera znającego język obcy, obeznanego w menu obsługiwanego lokalu oraz alkoholach z kimś kto zasadniczo jest zwykłym ,,podawaczem jedzenia''. Ci pierwsi przeważnie pracują po drogich knajpach i serio potrafią wyciągnąć z tego sporo hajsu w napiwkach. Ci drudzy to przeważnie dorabiający sobie studenci albo niskowykwalifikowani pracownicy w mikroknajpach-januszexach albo domach weselnych. Coś w stylu możesz być wykwalifikowanym kucharzem w luksusowej knajpie z gwiazdkami a możesz być ,,kucharzem'' i robić hamburgery w mikrofalówce przy dworcu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C camper52
-5 / 13

Nie ma tu nawet braku szacunku tylko współczucie. Serio kelner chce być kelnerem całe życie? To przecież jedna z najbardziej gównianych prac obok telemarketera i sprzedawcy

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K Krisiek44
-1 / 3

@camper52 mój teraźniejszy szef był sprzedawcą i zarabiał około 30 tysięcy, więc z d.py gadanie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Slawa238
+1 / 5

@camper52 Praca na linii w zakładzie produkcyjnym lepsza? Niektórym ludziom się wydaje, że prawie wszyscy pracują jako wysokiej klasy managerowie a kto się na to nie załapał to przegrał życie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T Trutututumajtkizdrutu
0 / 0

@camper52 Moze chce,moze nie chce ale na pewno nie chce twojego wspolczucia...dzizas.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N Norbert_O
-4 / 6

U mnie w korpo 30latkowie zarabiają NAŚCIE tysięcy złotych(nie mają mega wykształcenia). Uważam, że lepiej siedzieć korpo, bo nawet jak ktoś zarabia gorzej niż kelner, to może się rozwijać i za 10lat znaleźć lepszą pracę. Jak kelner może się rozwijać?? Zrobić łabędzie z serwetki?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S ssebastianek
0 / 0

Właśnie z takiej wypowiedzi jak Twoja widać jak mało ludzie wiedzą o pracy w gastro , kelner może się rozwijać całe życie tak samo jak kucharz uczy się każdego dnia (o ile chce się nauczyć) . Gówno wiesz o gastro . Ja jestem kucharzem od 25lat i uczę się każdego dnia - ale nie możesz siedzieć przez całe życie w jednym miejscu trzeba zmieniać miejsca pracy (mówi się że kucharz powinien zmieniać miejsce pracy max co 5lat ) wtedy poznaje się nowych ludzi nowe miejsca, nowe trendy kulinarne . Siedzenie z tymi samymi osobami w tym samym miejscu zabija pasje , a bez pasji w gastro będziesz tylko "dostarczycielem jedzenia do stolika" albo "burger fliperem" .

Odpowiedz Komentuj obrazkiem