Gotowanie zabije bakterie, pleśń-grzyby, ale toksyn nie zabije (dlatego groźne dla zdrowia jest spożywanie nieświeżego mięsa w którym rozwinie się jad kiełbasiany), tak jak i niektórych wirusów, a w rzeczonym przypadku przerażenie ludzi wywołała groźba zarażeniem kolejnym wirusem, dobrze, że nie powiedzieli, że to od świni lub kurczaków xD
@Tibr Nie podawaj takich pomysłów :D bo za chwilę będziesz miał ptasią grypę czy inne szalone krowy a ekodebile tylko czekają na wprowadzenie kotlecików ze świerszczy czy innych pasikoników.
Nie ma dowodów, na to że temperatura gorącej wody rzeczywiście zabija zarazki xD, właśnie dlatego gotuje się narzędzia (rzeczywiście nauka robi postępy) ale.. zrobi to nasz wyrób medyczny
W Wietnamie od lat zbierają mięso ze śmietników, gotują je dodają przypraw, sprzedają, żyjąc tego i noc się nie stało
@Banasik niby tak, ale z drugiej strony gorąca woda znacząco zmniejsza ilość drobnoustrojów, w świecie mikroorganizmów panuje konkurencja i pojedyńcze okazy nawet chorobotwórcze nie mają szans się namnożyć, musiałyby zdominować środowisko
Gotowanie zabije bakterie, pleśń-grzyby, ale toksyn nie zabije (dlatego groźne dla zdrowia jest spożywanie nieświeżego mięsa w którym rozwinie się jad kiełbasiany), tak jak i niektórych wirusów, a w rzeczonym przypadku przerażenie ludzi wywołała groźba zarażeniem kolejnym wirusem, dobrze, że nie powiedzieli, że to od świni lub kurczaków xD
@Tibr Nie podawaj takich pomysłów :D bo za chwilę będziesz miał ptasią grypę czy inne szalone krowy a ekodebile tylko czekają na wprowadzenie kotlecików ze świerszczy czy innych pasikoników.
Skoro są patogeny,vto jest patostreamerka vel patoyoutuberka
Wyrok durnej babie dowalić na maxa.
Nie ma dowodów, na to że temperatura gorącej wody rzeczywiście zabija zarazki xD, właśnie dlatego gotuje się narzędzia (rzeczywiście nauka robi postępy) ale.. zrobi to nasz wyrób medyczny
W Wietnamie od lat zbierają mięso ze śmietników, gotują je dodają przypraw, sprzedają, żyjąc tego i noc się nie stało
@pejter . Nie wiadomo w jakiej temperaturze i przez jaki czas ona to gotowała. W medycznym autoklawie jest nadciśnienie i temperatura ok. 130°C.
@Banasik niby tak, ale z drugiej strony gorąca woda znacząco zmniejsza ilość drobnoustrojów, w świecie mikroorganizmów panuje konkurencja i pojedyńcze okazy nawet chorobotwórcze nie mają szans się namnożyć, musiałyby zdominować środowisko
@pejter . Pozostają jeszcze toksyny, które zostały wyprodukowane przez mikroby, a które się w gotowaniu nie ulotnią ani nie rozłożą.
Tajska, czy może raczej Tajski YouTuber?
Aresztować i całkiem odizolować, nie zaczynajmy tej historii od początku!