W Polsce raczej ciężko o dobry kebab. Powinien być z jagnięciny, a często zamiast prawdziwego mięsa mają jakąś imitację mięsa. Nie wiem, jak to się nazywa. To już lepiej wziąć kebaba z kurczaka, bo wtedy dostaniemy normalne mięso drobiowe. Ale z jagnięciną smakuje lepiej.
@Ashera01
Nie wiem, co to dokładnie jest. Teraz sprawdzałem w google i rzeczywiście niby wołowina, chociaż i o to bym się nie założył. Jak już to jakoś przetworzona, przemielona, sprasowana. Sam nie wiem. Ale to mięso to jest jednolita masa, więc jakoś jest wcześniej obrabiane. I być może dodają czegoś jeszcze, żeby było taniej.
Po twarzy widzę, że kebab by na ostrym.
Kup sobie drugiego.
to już tylko 2/3 (* ̄3 ̄)╭
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 28 stycznia 2023 o 10:34
W Polsce raczej ciężko o dobry kebab. Powinien być z jagnięciny, a często zamiast prawdziwego mięsa mają jakąś imitację mięsa. Nie wiem, jak to się nazywa. To już lepiej wziąć kebaba z kurczaka, bo wtedy dostaniemy normalne mięso drobiowe. Ale z jagnięciną smakuje lepiej.
@El_Polaco zamiast baraniny jest często wołowina i to ze starych krów, twarda i niesmaczna
@Ashera01
Nie wiem, co to dokładnie jest. Teraz sprawdzałem w google i rzeczywiście niby wołowina, chociaż i o to bym się nie założył. Jak już to jakoś przetworzona, przemielona, sprasowana. Sam nie wiem. Ale to mięso to jest jednolita masa, więc jakoś jest wcześniej obrabiane. I być może dodają czegoś jeszcze, żeby było taniej.