A ogórkowa? Taka na żeberkach, z dobrze ukiszonych ogórków (takich drągali, nie pi****mi jakie w sklepie sprzedają), z ziemniaczkami, zaciągnięta śmietaną?
Chwilka jaki Polski, jaki Polski, polski to, co najwyższej może być schabowy pyry i ewentualnie buraki, a z zup to czarnina. Raz i na zawsze zapamiętajcie, że Śląska kuchnia to nie Polska kuchnia i nie znajdziecie w polskiej kuchni żuru, wodzianki, rolady, czerwonej kapusty i wielu, wielu innych, ale żeby nie było, Polska ma pyszne, gołąbki, bigos wspomniany schabowy czy też czarnina ogórkowa pomidorowa itd.
Widzę że najlepsza zupa to ta w której jest najwięcej mięsa i tłuszczu nawalone. Im bardziej kaloryczna, tłusta i bogata w białko tym lepiej. Czyli to co zawsze.
To jak ranking miss... Różne gusta. Dla mnie Barszcz jest zaraz za żurkiem. Dużo wyżej niż rosół.
Ani jednej zupy z Niemiec, Hiszpanii i UK
@humman
uk masz na pozycji 27
A gdzie nasze pyszne flaczki?
we Włoszech flaczki robią w pomidorach. nasze flaki biją na łeb:)
A ogórkowa? Taka na żeberkach, z dobrze ukiszonych ogórków (takich drągali, nie pi****mi jakie w sklepie sprzedają), z ziemniaczkami, zaciągnięta śmietaną?
na szczęście nie ma pomidorowej
Fejk, nie ma pomidorowej
Bez pomidorowej w top 10? Dziwne...
Chwilka jaki Polski, jaki Polski, polski to, co najwyższej może być schabowy pyry i ewentualnie buraki, a z zup to czarnina. Raz i na zawsze zapamiętajcie, że Śląska kuchnia to nie Polska kuchnia i nie znajdziecie w polskiej kuchni żuru, wodzianki, rolady, czerwonej kapusty i wielu, wielu innych, ale żeby nie było, Polska ma pyszne, gołąbki, bigos wspomniany schabowy czy też czarnina ogórkowa pomidorowa itd.
Widzę że najlepsza zupa to ta w której jest najwięcej mięsa i tłuszczu nawalone. Im bardziej kaloryczna, tłusta i bogata w białko tym lepiej. Czyli to co zawsze.
A szczawiowa ?