"Ciabatta– włoski biały chleb, robiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek ciabatty jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza „kapeć”. Od drugiej połowy lat 90, jest szeroko znana w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek[.. Za twórcę wypieku uznaje się Arnaldo Cavallari włoskiego piekarza, który wypiekł pierwszą ciabatte w 1982" ~Wiki
@Assasinsninja Wiadomo, nikt nie będzie płacił za powietrze! To samo z brzegami pizzy, żadnych napompowanych! Najlepsze ciężkie, trochę zakalcowate, i do tego sos czosnkowy, bo właśnie do dojadania brzegów został wymyślony.
@robak_pl , jest pieczywo bezglutenowe. Paskudne jak trociny.
Kilka lat temu nabijalem się z tych bezglutenowcow. Teraz sam.mam problem. Mi, chwała Bogu, nie idzie to w układ pokarmowy, a w płuca. Po zjedzeniu takiej ciabatty brakuje mi powietrza, ciągle ziewam, wchodząc po schodach odpoczywam co kilka schodków. Paskudne uczucie. Coś jak astma.
"Ciabatta– włoski biały chleb, robiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek ciabatty jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza „kapeć”. Od drugiej połowy lat 90, jest szeroko znana w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek[.. Za twórcę wypieku uznaje się Arnaldo Cavallari włoskiego piekarza, który wypiekł pierwszą ciabatte w 1982" ~Wiki
Niby fajne, ale 75% to powietrze... Powietrzem sie najem? Za wykonanie i efekt dam 9/10 minimum, ale za praktycznosc to 3/10.
@Assasinsninja Wiadomo, nikt nie będzie płacił za powietrze! To samo z brzegami pizzy, żadnych napompowanych! Najlepsze ciężkie, trochę zakalcowate, i do tego sos czosnkowy, bo właśnie do dojadania brzegów został wymyślony.
Jak jeść kanapkę z samych dziur?
@Ashera01 Popatrz na to inaczej, te dziury można wypełnić czymś pysznym :D np. taki taka kroma co łyka 200 g pasztetu :D
Aż się serce kraje. Bardzo lubię ciabatę, niestety zawiera gluten.
@adamis62 Jak 99% produktów spożywczych... to co jesz? Trawę i zapijasz wodą?
@robak_pl , jest pieczywo bezglutenowe. Paskudne jak trociny.
Kilka lat temu nabijalem się z tych bezglutenowcow. Teraz sam.mam problem. Mi, chwała Bogu, nie idzie to w układ pokarmowy, a w płuca. Po zjedzeniu takiej ciabatty brakuje mi powietrza, ciągle ziewam, wchodząc po schodach odpoczywam co kilka schodków. Paskudne uczucie. Coś jak astma.
@adamis62 Współczuję, tyle przyjemności Cię omija :)
Trzęsie się jak mój brzuch :)