Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
228 238
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
M MG02
+6 / 14

Warto zwrócić też uwagę na wzrost objętości tego burgera i dodatkowe składniki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar saz06
+6 / 6

@MG02 Wzrost objętości to tylko na grafikach.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N next_1
+1 / 15

nie wiem kto kupuje to badziewie za tyle kasy. Za 30 zł można kupić upieczonego kurczaka z rożna i podzielić to na 3 albo i 4 osoby

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Xar
+3 / 5

@next_1 a ile bulek mozna za to kupic! Ale to nie o to chodzi, zeby jesc 5. zycie kurczaka albo X kilo ziemniakow tylko to, co komus smakuje

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N next_1
+3 / 5

@Xar to byłby argument gdyby nie fakt, że to jednak zwykły fast food - byle jaka bułka z trocin i mięso mechanicznie przerabiane. Więc jak komuś smakuje to niech dalej to je

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ZbaVu
0 / 2

a ile misek ryżu by za to było!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
0 / 0

@next_1, upieczony kurak z rożna to dopiero badziewie. Pierwszy raz to stwierdziłem w 1978. Potem, licząc na to, że coś się zmieniło, próbowałem co kilkanaście lat. Niestety, choć wygląda smakowicie, nadal to ten sam żylasty i gumowaty badziew.

Sprawdzałem to za każdym razem w innych punktach kraju.
Nigdy więcej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
+1 / 1

@next_1, moja babcia, mama a teraz też i żona, robiąc mielone ZAWSZE przerabiały mięso mechanicznie.
Jak sobie wyobrażasz taki kotlet bez tego?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
O Ochrety
+2 / 2

@adamis62 No właśnie, "mięso oddzielone mechanicznie" brzmi spoko, ale to oznacza coś zupełnie innego, niż wynika z tych trzech słów.

"Mięso oddzielone mechanicznie, czyli MOM jest mięsem tylko z nazwy. To produkt o bardzo niskiej jakości. To raczej mięsne odpadki, które pozostają po rozdzieleniu tuszu, wyjaśnia Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, dietetyk z warszawskiej poradni Dietosfera.
- Masa powstaje przez oddzielenie mięsa od kości i tkanek do nich przylegających. Mogą się tam znajdować kości, pazurki, ścięgna , czyli tak naprawdę odzwierzęce dodatki, których normalnie byśmy nie użyli. Zebrane "resztki" są pod ciśnieniem przeciskane przez sita, więc te większe fragmenty kości, chrząstek nie dostają się do masy - tłumaczy dietetyczka.

Mięso oddzielane mechanicznie ma obniżoną wartość odżywczą . Jest również produktem, który sie szybko psuje, dlatego musi być dodatkowo "wzmocnione" środkami konserwującymi."
Tekst z portalu ABC zdrowie.

@next1 Kurczak z rożna bez dodatków to porcja dla max. dwóch osób.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar samodzielny68
0 / 4

Symetryści twierdzą, że to bardzo dobrze!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C Cap3lla
+3 / 7

Ta pyszna kanapka nie jest warta nawet tych 11.90zł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Xar
+1 / 7

@Cap3lla nie, to po prostu te 11.90 stracilo na wartosci. Ale tak to wyglada jak sie kase dodrukowuje a przy okazji na sile podnosi pensje minimalna. Niektorzy o tym ostrzegali, ale ze przecietny czlowiek jest dosc tepy, a polowa jest jeszcze glupsza, no to coz - spoleczenstwo musialo sie przekonac na wlasnej skorze jak wygladaja efekty tego, przed czym ci madrzejsi ostrzegali...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T tomkosz
-1 / 9

@Xar masz sie za takiego madrego... a nie zauwazyles ze wartosc zlotego nie spadla wobec innych walut przez te kilka lat i pewnie nie rozumiesz co to znaczy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Xar
+3 / 5

@tomkosz po pierwsze: 10lat demu dolar byl okolo 2zl, teraz jest okolo 4zl. Euro bylo okolo 4zl, teraz jest okolo 4,6zl. Dodam tez, ze strefa euro wizela pozyczke na KPO

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T tomkosz
0 / 8

@Xar to jeszcze sprawdz sobie co mozna bylo kupic za tego dolara w USA 10 lat temu i co mozna kupic teraz. Tam tez maja inflacje. Do tego dolar przez ten czas zmienil znaczaco wartosc do wszystkich walut, nie tylko polskiej. Ok, twoje po pierwsze poleglo, gdzie jest po drugie? Inflacja w PL od 2015 wyniosla niecale 40%, a w USA prawie 30%, podczas gdy minimalna w tym czasie w PL wzrosla o ponad 100%. Slowem Polacy, nawet mimo inflacji, moga kupic znaczaco wiecej, takze rzeczy importowanych za dolary. Zeby bylo jasne - to nie jest zasluga pisu, tylko ciezko pracujacych Polakow i zyski bycia w Unii.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar samodzielny68
+2 / 2

@Xar Nie narzekaj, nie narzekaj. Było sobie znaleźć jakiegoś kuzyna - dygnitarza PiS, w ramach Rodzina++ zostałbyś członkiem rady nadzorczej spółki skarbu państwa i śmiałbyś się z tych frajerów których obchodzi wzrost cen!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 listopada 2023 o 16:28

C Cap3lla
+3 / 5

@Xar No nie. 10 lat temu dolar kosztował ponad 3zł. Po 2zł był tylko chwilowo w połowie 2008 roku. Euro dekadę temu kosztowało 4,20zł, wiec nie ma co na siłę szukać sensacji. 10 lat temu frank szwajcarski kosztował 3,50zł, a teraz ponad 4,60zł i nie wiem, czy mogliśmy temu jakoś zaradzić.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H hubertnnn
+6 / 6

A do tego zdjęcia burgera też rosną.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar saz06
+3 / 5

W McDonaldzie akurat zapieprzają ponadprzeciętnie. Da się zjeść dużo lepszego burgera za te pieniądze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C cincinmj57
+1 / 1

Nie potrzebnie taką drogą sałatę do niego dodali.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Kunta_Kinte
+2 / 2

Zawsze można zrobić kanapkę z pasztetową.
Jestem raczej ciemniakiem jeśli chodzi o ekonomie, ale chyba nie trzeba być geniuszem, żeby zrozumieć, że cenę ustala popyt. Widocznie ludzie wciąż chcą płacić takie pieniądze za burgera, a skoro wszystko poszło monstrualnie do góry cenowo to nie wiem dlaczego miało by to ominąć McDonalds.
Ja byłem latem nad jeziorem i za 60zł zjadłem rozmrożonego fileta z badziewiastą surówką i frytkami z biedry i nie specjalnie czułem się zaspokojony. Za 60 zł w Mc muszę zrobić sobie drzemkę.
Ja już sam nie wiem co lepsze czy ten McDonalds czy te knajpy, w których robią z nas frajerów.
W sumie wiem. Najlepsze burgery robię ja:) dzieciaki zajadają aż im się uszy trzęsą. Sam mielę mięso, a nawet ogórki kiszone mam własne. Wkładasz co chcesz i taki burger wysokiej jakości kosztuję mnie pewnie nie więcej niż 3zł, albo i mniej.
Do knajp już nie chodzę, ewentualnie z jakimś orientem jak mam ochotę na dobrą chińszczyzne, ale raczej jestem fanem robienia samemu papu:)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kamil1024
+2 / 2

Przecież na tych zdjęciach to nie jest Burger Drwala.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Obelix
0 / 0

Ale skąd ta cena? Dwa dni temu jadłem drwala i płaciłem 24,90.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem