I o to chodzi Ja używam pałeczek i odrazu spadła mi waga bo sie nie nażeram hurtowo tylko jem 20 minut takie skromne jedzenie i sie najadam połową z tego co bym wpakował za pomocą łyżki
rozgotuj ryż aż powstanie kleik, potem wpierdzielaj pałeczkami. albo nawet przypal i przypalony ryż zalej wrzątkiem... masz jedzenie i kawę zbożową nie polecam użycia dobrych garnków.
Ryż do jedzenia pałeczkami powinien się lepić, ale pamiętam konkurs z jakiegoś konwentu gdzie pałeczkami jedzono na czas ryż prażony. Uczestnicy sobie poradzili bez problemu. To tylko kwestia wprawy.
I o to chodzi Ja używam pałeczek i odrazu spadła mi waga bo sie nie nażeram hurtowo tylko jem 20 minut takie skromne jedzenie i sie najadam połową z tego co bym wpakował za pomocą łyżki
OdpowiedzCzemu minusy? On ma rację! A, zapomniałem... z przyzwyczajenia. :D
Ryż do jedzenia pałeczkami nigdy nie jest sypki, więc ziarenka nie mogą spadać do talerza.
OdpowiedzZwyklego ryzu nie je sie paleczkami. Ryz do paleczek (ze tak go okresle) to inna ogmiana, ktora sie zlepia - np. z takiego ryzu robi sie nagiri.
Odpowiedzrozgotuj ryż aż powstanie kleik, potem wpierdzielaj pałeczkami. albo nawet przypal i przypalony ryż zalej wrzątkiem... masz jedzenie i kawę zbożową nie polecam użycia dobrych garnków.
OdpowiedzRyż do jedzenia pałeczkami powinien się lepić, ale pamiętam konkurs z jakiegoś konwentu gdzie pałeczkami jedzono na czas ryż prażony. Uczestnicy sobie poradzili bez problemu. To tylko kwestia wprawy.
OdpowiedzMachnij 300 razy by zjeść jedno ziarenko ryżu i tajemnica ("chudych chińczyków") szczupłej sylwetki rozwiązana.
Odpowiedz