Jeden „kotlet” w twoim hamburgerze może zawierać mięso nawet ze 100 różnych krów.
Apetycznie wyglądające ślady po grillu? Nic z tych rzeczy! Paski zostają dodane już w fabryce.
McDonald jest firmą która rozprowadza najwięcej zabawek na całym świecie.
Wydawać by się mogło że tak orzeźwiający napój jak shake truskawkowy jest naprawdę zdrowy. Niestety shake zawiera nie mniej chemii niż popularne napoje gazowane.
Okazuje się że popularne automaty używane do rozlewania napoi gazowanych bardzo często są zaniedbane i rozlewają napoje wzbogacone o bakterie. Przeprowadzone badania wskazały że aż 48% automatów jest zanieczyszczonych.
Tak, dokładnie tak wygląda znany wszystkim hamburger po kilkunastu latach. W 1999 David Whipple zostawił go w kieszeni marynarki. Pomimo upływu czasu zachował się w stanie wręcz idealnym.
Pierwszy bar otwarto 17 czerwca 1992 roku w Warszawie – na rogu ulic Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Koszt budowy wynosił 1 mln dolarów. W dniu otwarcia ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji, dokonano 13,3 tys. zamówień, rekord ten został pobity sześć miesięcy później w Katowicach (13,6 tys. zamówień), a w 1993 roku w Moskwie[3]. W Polsce we wrześniu 2013 w 310 lokalach tej sieci zatrudnionych było ponad 16 tys. pracowników
Widzieliście Big maca z reklamy? Pięknie wyglądający kolos. Oczywiście realia są zupełnie inne.
Tak się robi popularne nuggetsy
Śniadanie w fast foodzie to jak podróż na stacje kosmiczną
Ad 1. "Mięso z wielu krów" - I co z tego? ____Ad 4. "Shake zawiera chemię" - Wymień 10 produktów ze sklepu, które nie zawierają chemii ____Ad 5. Jakie to są bakterie (bakterie są wszędzie, nawet na twojej twarzy) i czy są szkodliwe? Zapewne nie. ____Ad 6. Kawałek mięsa uległ mumifikacji. Bez dostępu wilgoci to się zdarza, także ludziom... ____Ad 9. Nugetsy z różowej pasty? Kolejna urban legend. Poproszę o źródło tej informacji. ____ Ad 10. Sproszkowane jaja (liofilizowane) są wymogiem Sanepidu, to zapobiega salmonelli. To jest robione dla twojego dobra.
Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 14 July 2014 2014 0:26
OdpowiedzWłaśnie dziwne jest, że ta propaganda dotyczy McD, a jakoś cicho jest np. o Burger Kingu, który sprzedaje niemal dokładnie to samo. Zaczynam podejrzewać, że Burger King zapłacił "dobrowolny datek" organizacjom zawodowo trudniącym się psuciem wizerunku, więc ma spokój, a McD płacić nie chce.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 13 July 2014 2014 23:29
A poza tym ten BigMac na zdjęciu niby "prawdziwy" tak nie wygląda, wygląda jak w reklamie ale może i jest mniejszy, a tu jest pokazany jakiś zepsuty. A tak w ogóle, co mnie interesuję jakie są tam składniki skoro jest to smaczne
Mnie osobiście śmieszą ludzie, którzy w fast foodach szukają chemii, bakterii, zmielonych kotów itp. po czym lecą do biedronki, kupują parówki czy "karkówkę na grilla" za parę złotych, wcinają aż im się uszy trzęsą i zapijają "Kolą Orydżinal".
Plus nie wiem jak u innych, ale w moim mieści Big Mac wygląda jak ze zdjęcia
bo burdel king sprzedaje teraz w ameryce pedalskie tęczowe burgery, polityczna poprawność zatrzymuje wszystkie ataki na nich
gruber detected
Nuggetsy są robione ze stabilizowanego MOM odkażanego amoniakiem a potem dosmaczanego, żeby smakowało ponownie jak kurczak. Nigdy ich nie kupuję. Może nie da się nimi zatruć, ale zdrowe to nie jest. Akurat to nie jest urban legend... Co do reszty - zgadzam się. W McDonalds większość jedzenia jest naprawdę nieszkodliwa. Wbrew powszechnej opinii.
Ajuto: spoko możesz jeść niezdrowe żarcie, nikt Tobie nie broni. Chcesz być gruby i chory? Nie ma nic prostszego! " ludziom... ____Ad 9. Nugetsy z różowej pasty? Kolejna urban legend. Poproszę o źródło tej informacji. ____ Ad 10. Sproszkowane jaja (liofilizowane) są wymogiem Sanepidu, to zapobiega salmonelli. To jest robione dla twojego dobra." że co? heh HAHAHA... Nie no sorry, lepiej jeść chemie ale spoko chemia jest lepsza niż salmonella :D Tylko sraczki nei dostań od tego jedzenia!
Ciekawe kto ją zminusował,
Footman, sory bardzo, ale jeśli bym miał wybierać między salmonellą a konserwantami, aromatami i polepszaczami smaku to wolę to drugie.
Wow, chyba nie będę mogła spać w nocy
Odpowiedzjaja w proszku w mcD, chyba kpisz, coś nierzetelny ten artykuł
Odpowiedzaż nie idzie patrzeć na to co komentujecie... żal mi was
OdpowiedzWychowałem się na wsi, już nic mnie jeśli o żywność chodzi zrazić nie może.
Od razu widać, że przygotowany specjalnie przez konkurencję Mcdonalda :D
OdpowiedzSmacznego
Jedzcie jedzcie na zdrowie .... Im mniej zostanie debili tym lepiej
OdpowiedzNo, zostaną tylko takie "ytylegętne" osoby jak ty nie?
zostanie 500 milionów, jeśli rzeczywiście realizują ten plan i jeśli na prawdę mają taki cel.. co do ludzi, to jeśli manipulują to już dawno zmanipulowali, nawet takich "yntelygentów" jak Ty, MINTOR ;P
eeee... gadasz o iluminatach, masonach i innych cyklistach? Ja osobiście twierdzę, ze swiat jest trochę bardziej skomplikowany, niż jakaś tam "grupa trzymająca władzę" i reszta świata, "niczego nieświadoma". Ten wasz uproszczony model jest strasznie naiwny.
Nigdy nie jadlem w zadnym fastfoodzie. Za dzieciaka chcialem kiedys wejsc do macdonalda ale ojciec dzieki bogu odmowil. Teraz sam wszystko gotuje od podstaw i nigdy nie jadam na miescie :)
OdpowiedzTwoje jaja...
OdpowiedzNie jestem wielką fanką tego typu restauracji, ale myślę, że zjedzenie w nich czegoś raz na jakiś czas można przeżyć... Chociaż jeśli miałabym wybierać, to wolę hamburgera zrobionego w domu albo takiego z nieśmiertelnej restauracji w moim mieście, gdzie "mały" jest większy od "dużych" w znanych fast foodach i smakuje o niebo lepiej :)
OdpowiedzRóżowa pasta jest zakazana w UE.
OdpowiedzZakładając, że hamburger który jesz, nie jest robiony z własnych, domowych produktów.
OdpowiedzSlajd nr 3 - najbardziej przerażający. DYG DYG DYG!!!!
OdpowiedzMinus za "Niektóre są naprawdę przerażające!" - co za żenada qrwa mać, wstawianie czegokolwiek z takim podpisem powinno być karane wpi3rdolem.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 14 July 2014 2014 21:21
OdpowiedzAD 10 - W McD jajka są świeże :> Jajecznica we wrapie jest dokładnie taka sama jak domowa z dokładnością do dodatków.
OdpowiedzPfff...WHO CARES ???..i co z tego że niezdrowe...ale smaczne....Eko-zjebo*ce.....
OdpowiedzJedzenie szkodliwe ale chociaż prace daje.
OdpowiedzTo ja idę do McD
OdpowiedzPo cholerę pakować burgera do marynarki? I jeszcze o nim zapomniał na te 10 lat zakładam jasne
OdpowiedzObrazek 8 - w Mcu można poprosić, aby przygotowali dokładnie takiego jak w reklamie ( wystarczy zapytać).
Odpowiedz6 zdjęcie to chyba dobrze że robią trwałe jedzenie :) a tak poważnie w każdym fastfood dają świeże mięso
8 big maci w moim mieście wyglądają bliżej reklamy i niż tego czegoś po prawej ale to kwestia restauracji
9 w europie jest zakaz takiej produkcji nuggets
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 July 2014 2014 19:46
Odpowiedzchociaż nie żywie sie w fast foodach to co do zdjęcia nr 6 coś dodam. Autorze mogę Ci pokazać jak burger wygląda u mnie następnego dnia :D większość produktów w dzisiejszych czasach to jedne wielkie g.. ale na coś trzeba umrzeć
OdpowiedzBic mac-> wolisz mieć super wyglądającego i nie zbyt smacznego czy super smacznego i źle wyglądającego? jest mnóstwo potraf które wygladaja obleśnie (np. owady) a są smaczne
Odpowiedz