Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
213 232
-

Zobacz także:


G gregor2
+3 / 3

Dobry sposób, całkowicie nieszkodliwe barwienie mięsa (chyba, że pracownik się zatruje). Całość polega na reakcji mioglobiny z tlenkiem węgla (II) tworząc karboksymioglobinę (podobnie jak z hemoglobiną). Jest to jeden z procesów który ma miejsce podczas wędzenia. Karboksyhemoglobina bez problemu ulega strawieniu, związany tlenek węgla nie jest szkodliwy.

Odpowiedz
H Hania24
0 / 0

Nie tylko w USA. W Polsce też. Kiedyś kupiłam w Carrefourze koło dw. Wileńskiego takie mięso. Z dnia na dzień (kupiłam wieczorem, zaglądam do lodówki rano) zmieniło się z wyglądającego na świeże dokładnie na tak nadpsute jak na zdjęciu po lewej (jak cuchniało nie trzeba opowiadać). Dodam że data terminu przydatności do spożycia nie była przekroczona.

Odpowiedz
M migotka1990
-1 / 1

@Hania24 ja w sieciówkach staram się nie kupować mięsa. Polecam film ,,Świński biznes'' o sieciówkach i mięsie w Polsce.

J jonaszewski
+2 / 2

@Hania24 W takim razie nie było traktowane tlenkiem węgla, który spowalnia rozkład i utrzymuje świeżość mięsa.

Cysiek1991
0 / 0

Jeśli to nie poprawia smaku, a nie poprawia to po co się to robi?

Odpowiedz
~sasssetka
0 / 0

chyba coś ze mną nie tak... kto jeszcze zobaczył kobietę w burce?????

Odpowiedz