@Shiukaku aż dziw patrząc na ilość zażenowanych osób, że nie powstała żadna nowa strona przypominająca stare demoty. A może po prostu ja o niej nie słyszałem?
Zielony to mod z tego co mi wiadomo. Oni nie muszą nawet przestrzegać regulaminu. Choć ja z powodzeniem zgłosiłem kiedyś post gościa z czerwonym nickiem, więc na każdego znajdzie się ktoś większy
@Shiukaku trochę późno(coraz mniej chce mi się odwiedzać demoty, robie to już raczej z sentymentu, bo chociaż konto mam od niedawna to stronkę znam nieco dłużej), ale jednak odpowiem :D Tak naprawdę to sam myślałem nad zebraniem ekipy i podjęciem takiej inicjatywy. Problem w tym, że do uruchomienia takiej strony w większej skali trzeba włożyć sporo wysiłku i jedna osoba nie jest w stanie zapewnić odpowiedniej jakości zarówno pod względem estetycznym, merytorycznym i po prostu technicznym jednocześnie. Sam mogę tworzyć, pełnić proste funkcje jak moderator, jednak na organizatora, który mógłby pokierować tym wszystkim się nie nadaję. Jeśli ktoś jednak się podejmie takiego wyzwania, chętnie pomogę w jakikolwiek sposób, nawet przez jedynie bierny udział np w promocji.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 5 December 2015 2015 20:38
A to ciasto nie mogło być przepyszne, smaczne, odjechane, wspaniałe, cudowne, świetne, odjazdowe, odlotowe, bajeczne, klawe, fantastyczne, fajowe, pierwszorzędne, kapitalne, wyborne, doskonałe zjawiskowe, zniewalające... (istnieje z setka określeń)? Musi być "zaj#biste"?
Boże... jakbym chciała przepis na ciasto, weszłabym na jakiegoś bloga albo pogrzebała w necie, a nie wchodziła na demoty. I to słownictwo. Strona coraz bardziej schodzi na psy. -,-
Zmodyfikowano
2 razy
Ostatnia modyfikacja: 29 November 2015 2015 16:09
Przepis jest do niczego :
1.Oddziel białka od żółtek i schowaj do lodówki - białka czy żółtka?
2.Dodaj 1/3 ubitych wcześniej białek ... - wcześniej nic o ubijaniu nie ma. Chyba że białka ubija się przez włożenie ich do lodówki
3. Przełóż do natłuszczonej wysokiej formy (...) na blachę do pieczenie wlej pół litra wrzącej wody - że niby jak? Natłuścić, zalać wrzątkiem i wrzucić tam ciasto? W oryginalnym przepisie chodziło o wsadzenie ' blachy w blachę' i zalanie wodą przestrzeni miedzy nimi. To tworzy łaźnie wodą i pozwala nie przypiec ciasta.
4. Różnicę, pomiędzy 160 a 170 stopniami, przy dokładności typowych piecowych termometrów można pominąć.
5. Piekąc 'zajebiste' ciasto zamiast smacznego, możesz być co najwyżej mistrzem wieśniaków (nie mylić z mieszkańcami wsi), a nie mistrzem pieczenia.
zobaczymy
OdpowiedzJeśli szukałbym przepisu na ciasto to nie wchodziłbym na demoty.
OdpowiedzJakim cudem znalazło się to na głównej?!
Odpowiedz@Shiukaku aż dziw patrząc na ilość zażenowanych osób, że nie powstała żadna nowa strona przypominająca stare demoty. A może po prostu ja o niej nie słyszałem?
Zielony to mod z tego co mi wiadomo. Oni nie muszą nawet przestrzegać regulaminu. Choć ja z powodzeniem zgłosiłem kiedyś post gościa z czerwonym nickiem, więc na każdego znajdzie się ktoś większy
@Shiukaku trochę późno(coraz mniej chce mi się odwiedzać demoty, robie to już raczej z sentymentu, bo chociaż konto mam od niedawna to stronkę znam nieco dłużej), ale jednak odpowiem :D Tak naprawdę to sam myślałem nad zebraniem ekipy i podjęciem takiej inicjatywy. Problem w tym, że do uruchomienia takiej strony w większej skali trzeba włożyć sporo wysiłku i jedna osoba nie jest w stanie zapewnić odpowiedniej jakości zarówno pod względem estetycznym, merytorycznym i po prostu technicznym jednocześnie. Sam mogę tworzyć, pełnić proste funkcje jak moderator, jednak na organizatora, który mógłby pokierować tym wszystkim się nie nadaję. Jeśli ktoś jednak się podejmie takiego wyzwania, chętnie pomogę w jakikolwiek sposób, nawet przez jedynie bierny udział np w promocji.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 5 December 2015 2015 20:38
"Zajebiste" ciasto, serio? Nie "smaczne", "dobre", "pyszne", a "zajebiste"? Dlaczego dzisiaj wszystko musi być "zajebiste" albo "fajne"?
OdpowiedzBo to jest słownik gimbusów, a oni stanowią 80% użytników tej strony.
A to ciasto nie mogło być przepyszne, smaczne, odjechane, wspaniałe, cudowne, świetne, odjazdowe, odlotowe, bajeczne, klawe, fantastyczne, fajowe, pierwszorzędne, kapitalne, wyborne, doskonałe zjawiskowe, zniewalające... (istnieje z setka określeń)? Musi być "zaj#biste"?
OdpowiedzBoże... jakbym chciała przepis na ciasto, weszłabym na jakiegoś bloga albo pogrzebała w necie, a nie wchodziła na demoty. I to słownictwo. Strona coraz bardziej schodzi na psy. -,-
Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 29 November 2015 2015 16:09
Odpowiedz@BlackWolf120 to, a nie te
@~gramaty Faktycznie. Poprawiłam. ;)
A co ta reklama robi w źródle?
OdpowiedzGrzyby Aspergillus, Malassezia i Candida lubią to.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 29 November 2015 2015 14:49
OdpowiedzZadziwia mnie ta wszechstronność Demotywatorów.
OdpowiedzPrzepis jest do niczego :
Odpowiedz1.Oddziel białka od żółtek i schowaj do lodówki - białka czy żółtka?
2.Dodaj 1/3 ubitych wcześniej białek ... - wcześniej nic o ubijaniu nie ma. Chyba że białka ubija się przez włożenie ich do lodówki
3. Przełóż do natłuszczonej wysokiej formy (...) na blachę do pieczenie wlej pół litra wrzącej wody - że niby jak? Natłuścić, zalać wrzątkiem i wrzucić tam ciasto? W oryginalnym przepisie chodziło o wsadzenie ' blachy w blachę' i zalanie wodą przestrzeni miedzy nimi. To tworzy łaźnie wodą i pozwala nie przypiec ciasta.
4. Różnicę, pomiędzy 160 a 170 stopniami, przy dokładności typowych piecowych termometrów można pominąć.
5. Piekąc 'zajebiste' ciasto zamiast smacznego, możesz być co najwyżej mistrzem wieśniaków (nie mylić z mieszkańcami wsi), a nie mistrzem pieczenia.
haha jeszcze ta reklama w źródle no co za bzdura
OdpowiedzKiedyś na tym portalu zamieszczano demotywatory...
Odpowiedz@adaswatroba A teraz demotywuje się ludzi zamieszczając na głównej takie demoty.
Ja zacznę pierwszy krok i będę musiała iść po gaśnicę.
Odpowiedza co z żółtkami?
Odpowiedzto w koncu piec sie ma czy gotowac we wrzatku
Odpowiedz