Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
186 210
-

Zobacz także:


~countnoctiluss
0 / 14

Królik.
Teraz pod każdą postacią dosłownie pochłaniam, i sam tworzę najróżniejsze potrawy od galaret po kiełbasy. Mam też własną hodowlę, którą sukcesywnie rozwijam.

Odpowiedz
M masti23
+1 / 7

Kocham kroliki, bym mogl jesc codziennie, najlepszy pieczony krolik, dodac troche masla do naczynia(blaszane/ zeliwne) do pieczenia, marchwi, cebuli drobno pokrojonej i piec pod przykryciem, co jakis czas polewac sosem ktory sie wytworzy, dzieki temu mieso soczyste, najlepiej swojski krolik :D

~alalla
+1 / 1

@Rhz dokładnie to samo chciałam napisac

Rhz
0 / 0

@mooz, on po prostu jest dosyć zdrowy, zawiera żelazo, magnez, sód, potas, wapń i witaminę C

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 14 October 2016 2016 20:43

Rhz
+1 / 3

Dzieci nie mają wyrobionego podniebienia. Dziś wiem, że szpinak można bosko przyrządzić.

Rhz
0 / 0

Rozumiem Cię w pełni @mooz, ze mną też tak było, ale mi przeszło. Musisz mieć paroletnią przerwę szpinakową, a potem nagle trafić na dobrze przyrządzony.

Rhz
+1 / 1

@mooz, mam tak z kompotem z suszu śliwkowego. A szpinak powinien być podawany na maśle, a nie na wodzie, z dosłownie śladową ilością czosnku, odrobinę posolony, do ciepłych mięs i razem z nimi jedzony. Oczywiście można do tego robić dodatki, ale to jest podstawa.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 October 2016 2016 11:42

Magude
+1 / 1

albo jak ja :D zupa pomidorowa, keczup, wszystko co może być zrobione z pomidorów byle nie same pomidory :D

P papajddz
-1 / 1

dokladnie , wszystko zalerzy od tego jak sie ja przygotuje i jak dlugo smazy

M masti23
0 / 0

Czy pokochal?? to nie, jednak nie lubialem marchewki z groszkiem, teraz jadam , jednak nadal nie specialnie mi smakuje by sie zajadac bez miesiwa, tak jak jest mieso to moge jesc.

Odpowiedz
Kukunamuniu1
0 / 2

Kapuśniak. Mam tez sytuację odwrotną - za dzieciaka uwielbiałem kaszankę, a potem dowiedziałem się, z czego się ją robi i do tej pory nie tykam :)

Odpowiedz
J jolanda26
0 / 0

oliwki w dzieciństwie i mule jak miałam 20 lat...poza tym jadłam i jem wszystko. ..mmmm sloninka w occie z cebulka

Odpowiedz
K konto usunięte
0 / 2

Jako dziecko kochałem dżem, nienawidziłem żółtego sera. teraz kocham ser, a nie znoszę dżemu. Ale to jeszcze nic. Uwielbiam winogrona, a nie znoszę rodzynek.

Odpowiedz
H hympf666
0 / 0

@Karbulot Też nie lubię rodzynek, a winogrona ze smakiem szamię. Zawsze za dzieciaka wnerwiało mnie jak wszyscy dawali do sernika rodzynki, że niby lepsze ciacho bleh

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 October 2016 2016 22:40

Vato
0 / 0

Lane kluski, kasza manna, zupa szczawiowa, żurek, zalewajka.

Odpowiedz
grzechotek
-1 / 1

Teraz nie jem jajecznicy, kiedyś uwielbiałem. Raz zjadłem na pusty żołądek, zaszkodziła mi, brzuch mnie bolał dwa dni na końcu wszystko zwymiotowałem.

Odpowiedz
M masti23
0 / 0

@grzechotek Widocznie jaja nie byly swieze.

M Michla
+1 / 1

Ależ oczywiście.
Śląska moczka ( w dzieciństwie jej nienawidziłem) oraz grzyby :)

Odpowiedz
M Michla
0 / 0

@Miss_Sarajevo

Haha, tym komentarzem to nie zachęciłaś komentujących do spróbowania tego dania ;)
Mnie to smakuje, bo oprócz piernika są przecież rodzynki, śliwki, bakalie, mandarynki czy orzechy .
Tydzień przed Świętami już się szykuje do robienia moczki. Polecam spróbować chociaż. Dziękuje i pozdrawiam.

maggdalena18
0 / 0

Odwrotnie. Kiedys podobno uwielbiałam pomidory, ale jak pamiętam, to od 6 roku życia ich nienawidzę. Jajek gotowanych i ryb podobnie.

Odpowiedz
~JohnyT
+1 / 1

Smak po prostu zmienia się z wiekiem. Nic tu odkrywczego. Po prostu do niektórych smaków trzeba dorosnąć. To znane naukowcom zjawisko.
Jestem potwierdzeniem tego, że oprócz wieku ważne jest, co jemy w dzieciństwie. Moja mama nie mogła mnie karmić (z powodów zdrowotnych), a na mleko krowie miałem alergię. Więc karmiony byłem mlekiem kozim (50 lat temu nie było Nutramigenów, Bebik itp). Nigdy nie musiałem "dorastać" do kozich serów, które lubiłem jako dziecko i nadal uwielbiam.

Odpowiedz