K Krzysztof798 22 April 2017 2017 10:50 0 / 0 Rzeczywiście, na wsiach tego typu placki na gołej blasze kuchennej się piekło. W smaku żadna rewelacja. Odpowiedz
~jeruś_xD 22 April 2017 2017 10:57 0 / 0 Najlepsze. Szczególnie cieplutkie, z masełkiem i miodkiem i do tego szklanka świeżego mleczka od krasuli :3 Odpowiedz
~30secondstomars30 22 April 2017 2017 19:26 0 / 0 u nas w domu do tej pory sie robi nazywaja sie pałanice :) Odpowiedz
P Patrick345 22 April 2017 2017 20:56 0 / 0 Najlepiej smakowały z kuchni "węglowej", takich w sklepie nie kupisz ;) Odpowiedz
T Tauri83 23 April 2017 2017 0:19 -1 / 1 No już bez przesady. Powinno być podpisane że jeżeli takie jadłeś to pamiętasz Powstanie Warszawskie . :/ Odpowiedz
cysienka 23 April 2017 2017 22:16 0 / 0 ostatnio tak mnie naszło na wspomnienia że aż sobie takie robiłam :-) Odpowiedz
~frygata 2 May 2017 2017 12:21 +1 / 1 to są podpłomyki (mąka+woda+trochę soli), piecze się je, bez tłuszczu, na blasze kuchni węglowej. Kiedyś, dawno temu, jadane "na wsiach"... Odpowiedz
Mieszkałeś w Biskupinie w IX wieku?
Odpowiedzco to jest?
Odpowiedzwspółczuję dzieciństwa
OdpowiedzRzeczywiście, na wsiach tego typu placki na gołej blasze kuchennej się piekło. W smaku żadna rewelacja.
OdpowiedzNajlepsze. Szczególnie cieplutkie, z masełkiem i miodkiem i do tego szklanka świeżego mleczka od krasuli :3
Odpowiedzu nas w domu do tej pory sie robi nazywaja sie pałanice :)
OdpowiedzNajlepiej smakowały z kuchni "węglowej", takich w sklepie nie kupisz ;)
OdpowiedzNo już bez przesady. Powinno być podpisane że jeżeli takie jadłeś to pamiętasz Powstanie Warszawskie . :/
Odpowiedzostatnio tak mnie naszło na wspomnienia że aż sobie takie robiłam :-)
Odpowiedzto są podpłomyki (mąka+woda+trochę soli), piecze się je, bez tłuszczu, na blasze kuchni węglowej. Kiedyś, dawno temu, jadane "na wsiach"...
Odpowiedz