Demotywatory.pl

Menu Szukaj

Różnica w kolorze pomiędzy miodem z poprzedniej jesieni, a miodem z tego lata

Zawodniczki MMA w dwóch skrajnie różnych kategoriach wagowych

Nogi rugbystów - jeden ważący 70 kg i drugi 160 kg

Różnica między dobrym stekiem a tanim

Wygląda to na zwykłą plażę, póki nie spojrzysz na niego.

Korzyści transportu publicznego

Dzisiejsze dziewczynki vs. to jaka ja byłam w jej wieku.

Żądło pszczoły vs końcówka igły

But który jest na deskorolce vs. but, którym się odpycham

"Góra" i samochód, który teraz będzie wymagał naprawy

Przed i po aparacie na zęby

Przed i po goleniu

4 godziny porządkowania

Różnica jaką może sprawić nowa fryzura

Po lewej mieszkanie w trakcie czyjejś depresji. Po prawej po zrobieniu porządku, aby nie pogłębiać depresji.

+
221 237
-

Zobacz także:


A Anonymozus123
+43 / 43

Najważniejsza różnica pomiędzy tymi miodami to nie rok, a gatunek. Jaśniejszy to prawdopodobnie akacja a ciemniejszy lipa.

Odpowiedz
M mardro2710
+4 / 4

@Anonymozus123 Druga sprawa to to, że zeszłoroczny miód jest nadal płynny. Naturalny miód (bez polepszania, np podgrzewania) w tym czasie by już skrystalizował.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 6 October 2019 2019 17:44

N neltisen
+2 / 6

@mardro2710 akurat tutaj to niekoniecznie. Jeśli miód jest trzymany w temperaturze pokojowej, to tak szybko nie skrystalizuje.

M mambolinski
+4 / 4

@neltisen akurat @mardro2710 ma całkowitą rację. miód naturalny krystalizuje w granicach miesiąca

G Girl_Has_No_Name
+1 / 1

@neptisen słowo klucz "tak szybko", po roku każdy miód będzie miał przynajmniej oznaki krystalizacji.
Pozostaje jeszcze opcja, że ktoś podgrzał zeszłoroczny miód przed zrobieniem zdjęcia.

N neltisen
0 / 0

@mambolinski mam pasiekę i akurat nadal jest płynny mimo, że zbierany w maju ^^

Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 6 October 2019 2019 22:20

W Wielgi
0 / 0

@neltisen To zależy jaki masz ten miód. Najdłuższy proces krystalizacji występuje przy miodzie akacjowym, nawet do 12 miesięcy, natomiast rzepakowy potrafi skrystalizować w ciągu dwóch dni, jeśli nie ma domieszek, co rzadko się zdarza, bo zawsze jakaś pszczoła przyniesie coś z pola obok. Miód z jesieni 2018, prawdopodobnie został podgrzany. Jest to miód wielokwiatowy, powinien skrystalizować maksymalnie w ciągu 2-3 miesięcy. Jesienią pszczoły zbierają nektar różnych kwiatów, bo nic już masowo nie kwitnie. Jest to więc miód wielokwiatowy jesienny, co widać po jego barwie. Miód wielokwiatowy wiosenny miałby jaśniejszą barwę. Jesienią mógłby to być jedynie jeszcze miód z wrzosu, lub spadzi, ale oba mają ciemniejszą barwę. Miód z lata 2019 to na pewno akacja i to bardzo czysta, bez domieszek nektarów z innych kwiatów. Tylko miód akacjowy ma taki jasno słomkową barwę.

Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 7 October 2019 2019 0:10

Zoarix
+11 / 13

Patrząc na to zdjęcie z pokojami dochodzę do wniosku, że mogę mieć depresję ;D

Odpowiedz
DeeJayBanana
-2 / 4

"Nogi rugbystów - jeden ważący 70 kg i drugi 160 kg" Co za analfabeta to pisał?

Odpowiedz
A aldomoro
+9 / 9

Dobry stek, to ten po prawej.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 6 October 2019 2019 15:33

Odpowiedz
L Luiza568
0 / 0

@aldomoro Dokładnie! To samo samo pomyślałam bo napis jest mylący. Ten lepszy stek to ten z tłuszczykiem!

maggdalena18
0 / 2

"Różnica jaką może sprawić nowa fryzura" - a ja i tak większą uwagę zwróciłam na sandały, na które w życiu nie pozwoliłabym mojemu facetowi. Toż one jak damskie wyglądają.

Odpowiedz
Uhtred
0 / 0

Generalnie ok demot tylko mam pytanie? Czy człowiek o wadze 160kg byłby w stanie grać w rugby? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić. No chyba że to był John Coffey to spoko ale wtedy noga byłaby czarna.

Odpowiedz
L Luiza568
0 / 0

@Uhtred myślałam że może to błąd i że 160 funtów, ale nie wiem, zawodnicy średnio 110 kg mają

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 8 October 2019 2019 17:10

L Luiza568
-1 / 1

"4 godziny porządkowania" to istna bzdura! wystarczyło przełożyć kable do korytek i zamknąć obudowę! 4 minuty chyba.

Odpowiedz