@kierowcazetora jak na 100g produktu masz mniej kalorii to czym zapchano brakujące miejsce? Bo cukier jest cukier i to sacharoza i to; C12H22O1. Nie da się tak zrobić aby miał mniej energii w tej samej masie.
Nie mam pojęcia co za wypełniacze ma ale musi mieć.
Od kilku lat używam wyłącznie cukier brązowy, trzcinowy. Biały mi w tej chwili nie smakuje już, nie zamierzam zmieniać nawyku, bo oczywiste jest, że cukier brązowy jest wartościowszy.
Cukier trzcinowy, to podpucha dla naiwnych. Nie ma pomiędzy nimi żadnej istotnej różnicy, co do składu. Tak samo jak w przypadku soli. Naiwni, którzy uwierzyli w jakieś bajki kupują sól himalajską itp.
Wygląda na to, że trzcinowym. Musi nie mieć wypełniaczy i być lepszy jakościowo.
Odpowiedz@kierowcazetora jak na 100g produktu masz mniej kalorii to czym zapchano brakujące miejsce? Bo cukier jest cukier i to sacharoza i to; C12H22O1. Nie da się tak zrobić aby miał mniej energii w tej samej masie.
Nie mam pojęcia co za wypełniacze ma ale musi mieć.
Trzcinowy ma wiecej cukru w cukrze
Odpowiedzjesli jest nierafinowany, to trzcinowy lepszy
OdpowiedzOd kilku lat używam wyłącznie cukier brązowy, trzcinowy. Biały mi w tej chwili nie smakuje już, nie zamierzam zmieniać nawyku, bo oczywiste jest, że cukier brązowy jest wartościowszy.
OdpowiedzCukier trzcinowy, to podpucha dla naiwnych. Nie ma pomiędzy nimi żadnej istotnej różnicy, co do składu. Tak samo jak w przypadku soli. Naiwni, którzy uwierzyli w jakieś bajki kupują sól himalajską itp.
OdpowiedzNajlepiej wcale
OdpowiedzMa posmak karmelowy. Do wszystkiego się nie nada ale np. do kawy genialny i zdrowszy niż te z demota
https://chili24.pl/userdata/public/gfx/9f8151192d4257b57f8c451eed10297f.jpg
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 26 March 2021 2021 0:35
OdpowiedzNajlepiej solą himalajską.
Odpowiedz