Nie powiem, serce mnie zabolało, gdy pokazywano wodzionkę w wersji lux... Teraz strzelam, ale składniki typu masło irlandzkie, woda Perrier, bułeczka fit plus i zamiast plebejskich skwarek włoska szynka od świń z wolnego wybiegu. Sól koniecznie himalajska. Wodzionka to danie biedoty, koniec kropka. Woda, pokruszony zwykły chleb, łyżka smalcu, super jak się skwarki trafią, sól. Uf, ulżyło mi.
@szwejkow Zapomniałeś o bardzo ważnym składniku, czosnku... Ale fakt to taka bida z nędzą ale nie koniecznie teraz to jest "danie" biedoty, mój wujek to często robi mu to smakuje i uważa że to jest takie zdrowotne właśnie przez czosnek, Dla mnie to zawsze była tylko woda z kawałkami chleba i troche składników jak sól czy maga i inne takie, czyli bezsmakowe coś!
@Darksmakosz Bigos w XVII–XVIII w. to potrawa z siekanego mięsa, ryb lub nawet raków z dodatkiem cytryn, limonek i octu winnego. W XVIII wieku zaczęto zastępować drogie składniki kapustą kiszoną, co było formą naśladowania elitarnej kuchni, stąd nazywano go „bigosem z kapustą”[6] W XIX wieku, jak podkreśla Jarosław Dumanowski, proporcje mięsa do kapusty zmieniły się i w ten sposób powstał współczesny bigos[7].
@BaNeXyZ Kupnych nigdy.My ogórki kisimy sami, tylko woda i sól, plus koper, czosnek i chrzan.
EDIT: Kisimy również buraczki czerwone (pyszny kwas) i czosnek, do domowych wędlin.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 11 March 2022 2022 21:39
Dostanie ataku zawiści i wypierdzi żeś złodziej, bo jesz lepiej.
A jak jeszcze do tego lepszego posiłku doszedłeś własną ciężką pracą, bądź broń Boże intelektem... Oj, piekło Ci zgotuje.
Wystarczy kupić lepsze auto od "somsiada". I koniecznie powiedzieć mu, że to za samodzielnie zarobione pieniądze. Albo że znalazło się "myk", i teraz MOPS płaci podwójnie...
Dodać słodkiej śmietanki do pomidorowej i powiedzieć, że każdy klusek kosztuje 5 groszy.
Fileta rybnego kroić nożem i widelcem, ser do wina kroić łyżką, a wino podać z wodą gazowaną w kubku z uszkiem (sam tak piję i żona patrzeć na to nie może, haha).
"Mój" widok dla Polaka: Podgrzać wódkę przed wypiciem. Połowę wylać do zlewu.
OdpowiedzWylej wczorajszy rosół zamiast zrobić z niego pomidorową.
Odpowiedz@Kotek_psotek padlem:)
@Kotek_psotek :))))
@Kotek_psotek Weź! Kiedyś skończyłam gotować rosół i odcedziłam go jak ziemniaki. Całą zupa poszła do zlewu.
Nie powiem, serce mnie zabolało, gdy pokazywano wodzionkę w wersji lux... Teraz strzelam, ale składniki typu masło irlandzkie, woda Perrier, bułeczka fit plus i zamiast plebejskich skwarek włoska szynka od świń z wolnego wybiegu. Sól koniecznie himalajska. Wodzionka to danie biedoty, koniec kropka. Woda, pokruszony zwykły chleb, łyżka smalcu, super jak się skwarki trafią, sól. Uf, ulżyło mi.
Odpowiedz@szwejkow Zapomniałeś o bardzo ważnym składniku, czosnku... Ale fakt to taka bida z nędzą ale nie koniecznie teraz to jest "danie" biedoty, mój wujek to często robi mu to smakuje i uważa że to jest takie zdrowotne właśnie przez czosnek, Dla mnie to zawsze była tylko woda z kawałkami chleba i troche składników jak sól czy maga i inne takie, czyli bezsmakowe coś!
Weź wódkę i rozcieńcz wodą w proporcji 1 wódka :4 wody.Koniecznie podgrzej.
OdpowiedzJak by to wyglądało z Polakiem?
OdpowiedzNie napij się ze szwagrem...
bigos bez kapusty
Odpowiedz@IWillBack
I ty się Polakiem nazywasz?
Oryginalny bigos nie zawierał kapusty ruski trolu.
@IWillBack To dopiero kuchenna rewolucja! :p
@Pan_Szatan Ja sie tam nie znam, ale nie wyobrażam sobie bigosu bez kiszonej kapusty!
@Darksmakosz Bigos w XVII–XVIII w. to potrawa z siekanego mięsa, ryb lub nawet raków z dodatkiem cytryn, limonek i octu winnego. W XVIII wieku zaczęto zastępować drogie składniki kapustą kiszoną, co było formą naśladowania elitarnej kuchni, stąd nazywano go „bigosem z kapustą”[6] W XIX wieku, jak podkreśla Jarosław Dumanowski, proporcje mięsa do kapusty zmieniły się i w ten sposób powstał współczesny bigos[7].
Przywiąż polaka do krzesła, i niech patrzy jak przygrzewasz wódkę
Odpowiedz@Turquoise94
To powiedz mi specjalisto jak się wódkę podaje.
Zrób żurek bez kiełbasy i jajka, ale dodaj ananasa jak został ci jeszcze po zrobieniu pizzy.
Odpowiedz@cczesuav2 O kurde, to ja jem żurek taki domowy tylko z ziemniakami i do tego śledź opiekany!
@Darksmakosz
to okrucieństwo
OdpowiedzUmarłbym, jakby ktoś mi wylał wodę, z kiszonych ogórków.
Odpowiedz@bartoszewiczkrzysztof
Nie namawiaj, bo ludzie kupią w sklepie ogórki niby kiszone i później będą pić ten ocet :)
@BaNeXyZ Masz rację. To jest już szczyt sq..ństwa do kiszenia ogórów dolewać ocet. Nie wiem po co producenci tak robią.
@BaNeXyZ Kupnych nigdy.My ogórki kisimy sami, tylko woda i sól, plus koper, czosnek i chrzan.
EDIT: Kisimy również buraczki czerwone (pyszny kwas) i czosnek, do domowych wędlin.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 11 March 2022 2022 21:39
@bartoszewiczkrzysztof Wrzuć do ogórków listek wiśni. Nawet o soczek wszyscy walczymy.
@Hannya U nas tradycyjnie listek dębowy :-)
Z Polakiem wystarczy zjeść przy nim coś lepszego.
OdpowiedzDostanie ataku zawiści i wypierdzi żeś złodziej, bo jesz lepiej.
A jak jeszcze do tego lepszego posiłku doszedłeś własną ciężką pracą, bądź broń Boże intelektem... Oj, piekło Ci zgotuje.
@KENJI512 no cóż ludzie tutaj wrzucają swoje projekcje, także, współczuję ci. I cieszę się ze nie znam osobiście.
Mnie denerwuje jak niektórzy Węgrzy i zdaje się Rumuni piją czerwone wino z Coca-Colą
OdpowiedzPolacy sami się torturują podczas wyborów...
OdpowiedzPodać pierogi bez farszu lub z spaghetti.
Odpowiedz@rysz666 obgryzc brzegi pieroga i resztę zostawić
Zjedz ziemniaki zostaw kotleta.
Odpowiedz@Anonymozus123 haha jak dla mnie najlepszy przyklad
Zrób gołąbki bez kaszy i ryżu
Odpowiedzwegetariański schabowy.
OdpowiedzWystarczy kupić lepsze auto od "somsiada". I koniecznie powiedzieć mu, że to za samodzielnie zarobione pieniądze. Albo że znalazło się "myk", i teraz MOPS płaci podwójnie...
Odpowiedzhttp://demotywatory.pl/uploads/comments/fbf7/fbf708a1ab5449883a1e6dca91ec6cd9.png
i zalej to wszystko ketchupem!
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 11 March 2022 2022 17:44
OdpowiedzDodać słodkiej śmietanki do pomidorowej i powiedzieć, że każdy klusek kosztuje 5 groszy.
OdpowiedzFileta rybnego kroić nożem i widelcem, ser do wina kroić łyżką, a wino podać z wodą gazowaną w kubku z uszkiem (sam tak piję i żona patrzeć na to nie może, haha).