Wiem że to dziwne, ale gotowane jajka. Już sam zapach przyprawia mnie o mdłości. Tak było już za dzieciaka, 20 lat później próbowałem jeszcze raz, ale dalej są ohydne. Co dziwniejsze, jajecznicę, dobrze przyprawioną, lubię.
wątróbka. i nie wiem o co w tym chodzi. prawie żadne danie nie pachnie dla mnie tak kusząco jak smażona wątróbka. więc próbowałem ją zjeść wiele razy. i za każdym razem odruch wymiotny po pierwszym kęsie...
@beeveer a na czym smażona? Może to wina połączenia z tłuszczem, jak zjadłem na oleju, bolał mnie żołądek może warto spróbować na maśle, smalcu, albo pomielić i pomieszać z mięsem, jakiś pasztet, czy klopsy. U mnie za dzieciaka była wątróbka żylasta i gorzka od żółci ale się jadło;)
Zupa dyniowa, krupnik.
OdpowiedzŁazanki z kapustą...
OdpowiedzBrukselki i kaszy gryczanej.
OdpowiedzZupa owocowa.
OdpowiedzJa w drugą stronę za dzieciaka na samą myśl o flakach rzygalem teraz wpieprzam jak nawiedzony
OdpowiedzCzarnina,zupa owocowa , śledzie opiekane to już w ogóle było zło
OdpowiedzCiasto rabarbarowe. Za dzieciaka jak prosiłam o ciasto to zawsze było to. Teraz nie zjem żadnego ciasta z owocami.
OdpowiedzSzpinak, brukselka, a z wojska smażona kaszanka tzw. żużel.
OdpowiedzKluski na mleku, do dziś mnie otrząsa.
Odpowiedz@hek_sa Dokładnie. Jedyne danie z młodości którego nie dotknę.
@hek_sa Mam to samo.
Zupa ogonowa, jęzory w galarecie, fuuuj
OdpowiedzFlaki
OdpowiedzSzczaw, np zupa szczawiowa i rabarbar
OdpowiedzMajonez
OdpowiedzWiem że to dziwne, ale gotowane jajka. Już sam zapach przyprawia mnie o mdłości. Tak było już za dzieciaka, 20 lat później próbowałem jeszcze raz, ale dalej są ohydne. Co dziwniejsze, jajecznicę, dobrze przyprawioną, lubię.
OdpowiedzKotletów mielonych z ryby , okropne
OdpowiedzKaszanka, flaki, galareta wieprzowa, salceson, wątróbka smażona.
Odpowiedzwątróbka. i nie wiem o co w tym chodzi. prawie żadne danie nie pachnie dla mnie tak kusząco jak smażona wątróbka. więc próbowałem ją zjeść wiele razy. i za każdym razem odruch wymiotny po pierwszym kęsie...
Odpowiedz@beeveer a na czym smażona? Może to wina połączenia z tłuszczem, jak zjadłem na oleju, bolał mnie żołądek może warto spróbować na maśle, smalcu, albo pomielić i pomieszać z mięsem, jakiś pasztet, czy klopsy. U mnie za dzieciaka była wątróbka żylasta i gorzka od żółci ale się jadło;)
Wnętrzności, znaczy się flaki :)
Odpowiedz