Nigdy więcej nie poproszę chłopaka o pokrojenie awokado
Po raz pierwszy w życiu zrobiłem bananowy chleb. Kolejne przepisy już wkrótce na moim bogu
Nie jestem kucharzem, ale nie spodziewałem się, że nie poradzę sobie z pieczonym ziemniaczkiem
Byłam pewna, że odgrzewam jedzenie w szklanym pojemniku
Gdy zabierasz się do krojenia z wyjątkowym entuzjazmem
Co tam, że plastikowa podstawka stopiła się w piekarniku. Przynajmniej pizza się upiekła
Czy ten tost z awokado chce mi coś zasugerować?
"Nigdy więcej nie poproszę chłopaka o pokrojenie awokado" - i dokładnie o to mu chodziło.
Tak się gotuje brokuła... kroi się po gotowaniu.
@UberPanda tak to można kalafiora gotować. Brokuł jak nie pokroisz mu gałązek za końcach to będzie tam łykowaty. To tak jak że szparagami. Łodyga na dole potrzebuje mocniejszego gotowania niż główki i dlatego są specjalne garnki do gotowania. Tam główki gotują się parą. Wtedy są idealne
Plastikowa podstawka? Hmmm....moja była partnerka ( ufff jakie to szczęście! ;) ) zamówiła żarełko. Przyszło ciepłe w styropianie, co normalne. Ale że wróciłem później ( cóż, taka praca - serwis 24/7) stwierdziła, że odgrzeje. W styropianie. W piekarniku. Wielka Pani Kucharka.... ;p
Najlepsze, że wcale nie wpadła na to , co jest nie tak. 8)
"Byłam pewna, że odgrzewam jedzenie w szklanym pojemniku" łał, a na pierwszy rzut oka myślałem, że to wąż wyniuchał pizzę i sobie ją zagarnął...
"Czy ten tost z awokado chce mi coś zasugerować?" krem awokado w kształcie świńskiego nosa, boskie :).
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 13 listopada 2023 o 22:52
Przecież ta ryba w folii to żadna kulinarna pomyłka. A niby skąd się bierze kwas foliowy? ;D