Ciekawe czy turcy wyjdą na ulicę protestować i domagać się dofinansowania do sprzedaży kebabów, żeby zrekompensować im straty spowodowane zubożeniem tubylców.
@Xar ehh ja pamiętam czasy liceum w Kielcach...duży (ciężko było wcisnąć) 7PLN, mały 5PLN.
Może i nie z baraniny ale mięsko przednie było. Wieczorami to się trzeba było nieraz wystać 40min w kolejce do budki.
@NewThriller, z tytułu pracy bywam w różnych lokalach gastronomicznych. Przeważnie najczyściej jest w kebabach. Najwiekszy syf spotkałem w najdroższej w okolicy restauracji sushi.
Odkad kebaby zrobily sie takie popularne, to sie zastanawiam kto to w ogole kupuje? Ani to smaczne, ani zdrowe, ani w sumie tanie nawet. Raz do roku kupie kebsa na miescie, zeby sprawdzic czy bedzie lepszy tym razem (zawsze z innego zrodla i tylko wtedy, gdy nie mam nic innego do wyboru) i nigdy nie smakuje dobrze... Ja wiem, ze ludzie maja swoje smaki, ale kebab to zwykle paskudztwo jakies. Nie wiem jak mozna to jesc, no ale. Jadlam w roznych miastach, z roznych zrodel - zawsze byl tlusty i paskudny.
@wematanyee ogolnie kebab jako mieso ma te zalete, ze uwaga uwaga - nie jest smazony, tylko grilowany. Co oznacza, ze ma mniej tluszczu. Dodatkowo, jesli wybierze sie np. zestaw na talezu bez frytek, to mamy grilowane mieso i warzywa. Co w tym niezdrowego? No jak ktos sobie tego kebsa w sosie utopi to faktycznie moze sie zrobic nieciekawie, ale to juz kwestia indywidualnych preferencji
Ciekawe czy turcy wyjdą na ulicę protestować i domagać się dofinansowania do sprzedaży kebabów, żeby zrekompensować im straty spowodowane zubożeniem tubylców.
Jejku jejku, ktos tu odkryl pojecie sila nabywcza pieniadza?
https://img8.dmty.pl//uploads/202312/1703855647_qxf6cn_600.jpg
https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/202312/1702140523_9olhsz_600.jpg
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 10 lutego 2024 o 11:22
@NewThriller, ten kto kupuję pizzę w normalnej restauracji, a nie we włoskiej, jest głupi.
Może tak być, czy coś zmienić?
Tak, jaja sobie z ciebie robię, bo dawno większej głupoty nie czytałem.
@Xar ehh ja pamiętam czasy liceum w Kielcach...duży (ciężko było wcisnąć) 7PLN, mały 5PLN.
Może i nie z baraniny ale mięsko przednie było. Wieczorami to się trzeba było nieraz wystać 40min w kolejce do budki.
@NewThriller, z tytułu pracy bywam w różnych lokalach gastronomicznych. Przeważnie najczyściej jest w kebabach. Najwiekszy syf spotkałem w najdroższej w okolicy restauracji sushi.
Odkad kebaby zrobily sie takie popularne, to sie zastanawiam kto to w ogole kupuje? Ani to smaczne, ani zdrowe, ani w sumie tanie nawet. Raz do roku kupie kebsa na miescie, zeby sprawdzic czy bedzie lepszy tym razem (zawsze z innego zrodla i tylko wtedy, gdy nie mam nic innego do wyboru) i nigdy nie smakuje dobrze... Ja wiem, ze ludzie maja swoje smaki, ale kebab to zwykle paskudztwo jakies. Nie wiem jak mozna to jesc, no ale. Jadlam w roznych miastach, z roznych zrodel - zawsze byl tlusty i paskudny.
@wematanyee ogolnie kebab jako mieso ma te zalete, ze uwaga uwaga - nie jest smazony, tylko grilowany. Co oznacza, ze ma mniej tluszczu. Dodatkowo, jesli wybierze sie np. zestaw na talezu bez frytek, to mamy grilowane mieso i warzywa. Co w tym niezdrowego? No jak ktos sobie tego kebsa w sosie utopi to faktycznie moze sie zrobic nieciekawie, ale to juz kwestia indywidualnych preferencji