Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
895 983
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
S soczek470
+4 / 6

to wygląda jak upieprzony kafelek oO

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S soczek470
+3 / 3

a gdzie ja tak napisałem?(help) piszę co widzę, nie obchodzi mnie jak to interpretujesz...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z Zado1984
+11 / 19

...czyli jak robic w balona nowobogackich frajerow.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar komivoyager
+10 / 12

Rachunek jest wysoki z powodu wysokich kosztów zmywania po zwęglonym porze .

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
X xxxl12
+19 / 21

A przepraszam bardzo, nie można połączyć "przyjemności degustacji" z podstawowym celem spożywania posiłków - najedzeniem się?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar anarchistt89
+4 / 12

@Yakatak: Hahaha rozumiem, że jak kupujesz buty to też tylko po to, żeby je raz założyć - "dla degustacji", a później odkładasz do szafy i biegasz boso? Nie wiem, kiedyś jedzenie służyło głównie do jedzenia, a nie do rzeźbienia z niego i wstawiania później fotek do internetu. Oczywiście apetycznie podane (aczkolwiek czy to jest - mam wątpliwości) smakuje lepiej, ale taką porcją to by się nawet kot nie najadł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 26 marca 2013 o 20:03

avatar anhydraza
-2 / 12

gdyby jedzenie służyło tylko do jedzenia to wisiałoby ci że 40 dzień z rzędu jesz kotlet mielony z ziemniorami albo kaszę. a myślę że by ci nie wisiało. plus wiem że zapominacie wszyscy że są przystawki w restauracjach itd. nie jak w kebabiarni - 1 danie główne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar monisiaczek91
0 / 6

Czy ten losos nie jest czasem surowy? blee, nie jadlabym juz.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 26 marca 2013 o 18:53

Z Zado1984
+1 / 3

Wedzony.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar monisiaczek91
-1 / 1

No wyglada na surowy, faktycznie wedzony tez tak wyglada - teraz wyszlam na blondynke :P..... blond moment

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mroniu
0 / 0

łosośgotowany w niskiej temperaturze w oleju (56st.c ) wygląda jak surowy bo białko sie nie ścina ale zachodzą procesy "gotowania" poczytaj o sous vide

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar monisiaczek91
0 / 0

Ja az tak wykwintnych dan nie jadam i nie gotuje. A losos to tylko smazony albo robiony w piekarniku, ale dzieki za info mroniu

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z Zyteczka787
+1 / 3

Bo koszty zwęglania były bardzo wysokie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar inferniak
+6 / 6

Kto upuścił śniadanie na podłogę?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lolalala
+1 / 13

bo to nie jest danie żeby się nażreć jak świnia, tylko degustować, poznać nowy smak, ocenić. raczej nikt nie przyjdzie tu na obiad, tylko dla przyjemności spróbowania wykwintnego dania. tyle.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M motylek1651
+5 / 11

chyba Cię głowa boli. degustować w taki sposób może ktoś kto zarabia 50 tys. miesięcznie, bo wtedy nie liczy żadnych pieniędzy. ale 65 zł za taką porcję nie można w żaden sposób wytłumaczyć poza głupotą i sprzedających i kupujących (pod warunkiem, że wiedzą za jaką ilość płacą). nie wiem czy ktoś kto płaci 65 zł za dwa kęsy łososia z kawałeczkiem loda jest normalny. jeśli uważa, że to w porządku jest po prostu SNOBEM

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lolalala
+4 / 8

motylek widocznie osoby, które tam chodzą mogą i chcą sobie na to pozwolić. ich sprawa na co wydają pieniądze, a tobie nikt przecież nie każe tam chodzić.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~gwiazdka_Michelin
+2 / 4

Zrozumcie: Świni nie podaje się trufli

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~uchachny
+2 / 6

i dlatego właśnie nie masz dziewczyny

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lostek815
0 / 2

Taa... w restauracjach zawsze połowa potrawy nie jest do jedzenia, a drugą połową najesz się tyle co nic. A za cenę takiej potrawy kupiłbym dwie pizze w porządnej pizzerii albo najadł się solidnie w McDonald's. Dlatego właśnie rzadko chodzę do restauracji. :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Medis
+6 / 6

Zeby sie najesc w McDonaldzie to najpierw musieli by tam zaczac serwowac jedzenie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W wilk
-1 / 1

Byłeś ostatnio w restauracji czy tylko tak zgadujesz?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Komar12345
-1 / 1

Chyba zapomnieli dodać łososia :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~smakosz_wykwintnych_dań
+1 / 5

Koszt jest taki ponieważ, żeby wykonać coś takiego to prawdziwa sztuka. Poza tym takie rzeczy są nie zawsze bardzo smaczne ale za to smak jaki się czuje w ustach i mieszanie tego jest warty wydania takich pieniędzy, Ci których nie stać pewnie się o tym nie przekonają a inni którzy mówią jak dużo i za co, niech zostaną przy schabowym...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~mięso_jest_niedobre
+1 / 3

Jeszcze inni zjędzą w restauracji normalny obiad z łosiem 4 razy większy za połowe mniej, albo zrobią obiad z łososiem w domu. To że ktoś nie lubi płacic 65zł za kawałek ryby nie znaczy że jada tylko niezdrowe schabowe z kartoflami. Wiem że nie możesz uwierzyć ale to że nie jestem burżujem nie znaczy że lubie schabowe, bo nie lubie i jadam.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar CoSm1cgAm3r
-1 / 1

to dla tych co ich stac.... tuska na pewno stac

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D DaCruz
+1 / 1

Jest różnica między jedzeniem, a degustowaniem. Tu nie chodzi o to, żeby się najeść. Jak chcesz się najeść to np. uderzasz w kebaba :D. Tu chodzi o co innego. Takie danie to nie tylko 2 gryzy. To poezja smaku. Danie ma cieszyć oczy, zachwycać zapachem. To, że porcja jest mała jest jednym zabiegów polegających na tym, żebyś się delektował smakiem, kęsik po kęsie. Nie idziesz się najeść, idziesz smakować.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem