Zapomnieliście dopisać: alkohole po skrystalizowaniu - czytaj: po odparowaniu etanolu i wody, a mikroskopia w świetle spolaryzowanym. Przy odpowiednim ustawieniu polaryzatorów nawet zwykły kątomierz może dać nieziemski efekt. http://img1.photographersdirect.com/img/24706/wm/pd1797915.jpg
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
10 czerwca 2014 o 10:55
To nie bakterie tylko grzyby są za to odpowiedzialne - drożdże. I zapewniam Cię że one nie srają i nie rzygają bo nie mają czym ! Więc poprawna nazwa to chyba 'produkty przemiany materii' ...
Zaleznie o czym myślisz - jeśli o nazwie własnej piwa - to masz rację ale pilsner (pilsener, pilsen, pils) to też jednen z najpopularniejszych obecnie styli piwnych. Rzeczywiście nazwę zawdzięcza piwu 'Pilsner Urquell' na które ja też często mówię po prostu 'Pilsner' a które produkowane jest w czechach ale piwa w tym stylu produkowane są na całym świecie. Co więcej rozróżniane są pilnery 'niemieckie' (np Beck's), 'czeskie' (tzw. bohemian pilsener - oprócz Urquella to może być też np. Budweiser Budvar), 'amerykańskie' i kto wie czy nie więcej. Różnice w smakach tych piw wynikają z użytych składników i technik produkcji. Historycznie to chyba właśnie składniki (woda i słód) i ograniczenie ich dostępności do pewnych rejonów spowodowało takie podziały.
Zapomnieliście dopisać: alkohole po skrystalizowaniu - czytaj: po odparowaniu etanolu i wody, a mikroskopia w świetle spolaryzowanym. Przy odpowiednim ustawieniu polaryzatorów nawet zwykły kątomierz może dać nieziemski efekt. http://img1.photographersdirect.com/img/24706/wm/pd1797915.jpg
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 10 czerwca 2014 o 10:55
@PomyliłemStrony, jestem po fizyce.
I pomyslec ze wszystko to sa odchody i wymiociny bakterii fermentacyjych :P
To nie bakterie tylko grzyby są za to odpowiedzialne - drożdże. I zapewniam Cię że one nie srają i nie rzygają bo nie mają czym ! Więc poprawna nazwa to chyba 'produkty przemiany materii' ...
Człowiek się później dziwi, że ma taką banie :D
Pilsner akurat jest czeski ....
Zaleznie o czym myślisz - jeśli o nazwie własnej piwa - to masz rację ale pilsner (pilsener, pilsen, pils) to też jednen z najpopularniejszych obecnie styli piwnych. Rzeczywiście nazwę zawdzięcza piwu 'Pilsner Urquell' na które ja też często mówię po prostu 'Pilsner' a które produkowane jest w czechach ale piwa w tym stylu produkowane są na całym świecie. Co więcej rozróżniane są pilnery 'niemieckie' (np Beck's), 'czeskie' (tzw. bohemian pilsener - oprócz Urquella to może być też np. Budweiser Budvar), 'amerykańskie' i kto wie czy nie więcej. Różnice w smakach tych piw wynikają z użytych składników i technik produkcji. Historycznie to chyba właśnie składniki (woda i słód) i ograniczenie ich dostępności do pewnych rejonów spowodowało takie podziały.
Dlatego alkoholicy mają tak kolorowe życie
Spróbuj tęczy, łyknij tęczy:D