Ich mięso jest uważane za łagodne i delikatne. Gołąb jest cenionym daniem we Francji
Zamieszkują głównie obszar Mikronezji i to tam często są jadane, między innymi w zupie
Kłusownicy polują głównie na kły słonia, ale są również osoby zainteresowane ich mięsem - około pół tony z jednego słonia
Mrówki można znaleźć w licznych potrawach - Francuzi umieszczają je jako składnik czekolady, podczas gdy w Kopenhadze są przygotowane jako część sałatki
Te pajęczaki są uważane za przysmak w niektórych częściach Kambodży
Mięso osła serwowane jest we Włoszech. Uważane jest tam za rarytas ze względu na pyszny smak
Są przysmakiem w Azji Południowo-Wschodniej, posiadają tam swoją nazwę: "Balut"
Wołowiny to ja tu dawno nie widziałem. Raczej zajadamy się wieprzowiną.
Strusia i osła u nas też się jada.
od pewnego czasu prawdziwe salami czyli z osła jest zabronione w PL
Golebia, zabe, osmiornice, strusia i skorpiona jadlem.
Nie rozumiem za co minusy...Skorpiony mozna kupic online, mieso ze strusia, golebia, zaby i osmiornicy jest dostepne w kazdym sklepie tu gdzie mieszkam.
Większosc znana i oklepana. O ślimakach wiedzą wszyscy a reszta to po prostu w większości jakieś świństwa. Leci minus.
a ty myslisz ze po co w polsce na wsiach golebie hoduje.. hehe
ale jak to wiewiórkę ;_; ?
Wiewiórka, gołąb czy osioł nic nadzwyczajnego, sam bym spróbował.
Gołębie to był przysmak, dopóki nie wyewoluowały w dachowe zasr*ńce.
Jeszcze kilkanaście lat temu jadało się gołębie także w Polsce. Sam także jadłem. Smakuje jak zwykły kurczak tylko ma mniej mięsa.
Mięso ze słonia to słonina, prawda?
"Mięso strusia W RZECZYWISTOŚCI jest bardzo chude" - jak to "w rzeczywistości", że niby na filmach albo w bajkach jest tłuste? Minus za niechlujstwo opisu i banalne "niezwykłości".