Aby kalafior był biały, wlej do wrzącej wody odrobinę mleka i dodaj szczyptę soli
Gotowane warzywa nie stracą koloru i sprężystości jeśli zaraz po ugotowaniu polejesz je lodowatą wodą
Do ciasta dodaj pół łyżeczki soli, nie zepsuje słodkiego smaku placka lecz go uwydatni
Żeby lód nie rozcieńczył drinka, użyj zamrożonych winogron
Ściereczka położona na garnku z ugotowanym ryże wchłonie parę i ryż będzie sypki
Wsadź cytrynę lub limonkę na 10 sekund do mikrofalówki aby wycisnąć więcej soku
Nie musisz znać przepisu na pamięć, wystarczy zachować odpowiednie proporcje. Przykładowo tyle samo mąki co cukru
porady szefa kuchni: 1. Zapamiętaj, gdzie jest najbliższy Chińczyk. 2. Zapamiętaj która pizzeria jest najtańsza (i ma dostawę do domu). 3. Sprawdź, gdzie jest budka z Kebabem. 4. Gdzie jest najbliższy bar mleczny. 5. Zamów co chcesz i obiad będziesz miał na czas.
Jak nie znam przepisu, to skąd mam wiedzieć, jakie są odpowiednie proporcje?
@daro97 no jak to? 50 jajek, 5 kg cukru i 5 kg mąki
Co do tej limonki w mikrofali, to trzeba włączać mikrofalę?
26, mniej mocnych już się nie dało zdobyć żeby trafić na główną
Sól do kawy... Sposób na rzyganie.
To jakieś pseudo-porady, a nie metody na ułatwienie gotowania. Co ma zamrożone winogrono w drinku do ułatwienia gotowania???
Jak co, po próbach gotowania wedle demota pozostaje tylko się napić :)
A tam, się nie znacie. Przecież to porady od NAJLEPSZYCH mistrzów kuchni. Pewnie takich po technikum elektronicznym albo po ASP.
moim zdaniem pod wpływem soli warzywa puszczą sok i będą sflaczałe, a nie jędrne.