Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
713 755
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar Tusiaczektuch
+6 / 22

Takie rzeczy wie każdy. Burza z niczego. Wiadomo teraz wszędzie MON i GMO. Kiedyś było lepiej... Bzdura. Też się zdarzyły świństwo w jedzeniu. Tylko inne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~asdsdfgfh
0 / 0

@Tusiaczektuch Dokładnie. Przecież już w 2010 była afera o koninie z 1989 którą dorzucali do wieprzowiny/wołowiny.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M marekjajos
+49 / 51

Wywolalaa gownoburze z tematu powazechnie znanego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Login_demo
+1 / 1

dokladnie. jak ze szczepionkami

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mankiva
-1 / 5

kto to jest ta chodakońska?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar wic1
0 / 0

Hameryki nie odkryła a wywołała g-burzę tylko pod sobą :P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Takietamo
0 / 0

@marekjajos niby znanego, ale większość ludzi kupuje bezmyślnie, dlatego producenci robią byle co bo i tak się sprzeda i nie chodzi mi tylko o jedzenie, w każdej dziedzinie tak jest, gry, filmy, ubrania, elektronika, robią szajs bo i tak idioci kupują po 10 milionów sztuk.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar WodaOaza
+17 / 23

Wow, trzy dni temu się urodziła? Poza tym jak kupujesz jakąś tanią wędlinę typu "parówki" z Biedronki albo jakaś najtańsza pasztetowa to nie dziw się...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 15 września 2017 o 20:50

K Krisiek44
0 / 2

@WodaOaza prędzej z cerrefoura,najgorsze wędliny

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar WodaOaza
0 / 2

Do tego jeszcze w większości sklepów mięsnych jest informacja ze na życzenie klienta można otrzymać kartę ze składem produktu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Fragglesik
+9 / 23

Cóż, czemu mam słuchać niezbyt bystrej pseudotrenerki, robionej na celebrytkę i bełkocącej coraz to nowe "życiowe prawdy" rodem z "Wysokich obcasów", jako super rewelacje i do tego niezbyt składnym językiem?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 15 września 2017 o 21:20

avatar Slawa238
-1 / 9

@Fragglesik Bo akurat w tej kwestii ma rację

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Fragglesik
+1 / 1

@Slawa238 I co z tego? to jak napisałem są "życiowe prawdy" rodem z "Wysokich obcasów". Każdy już to wie, memłane to było ze 100 razy w każdym środku przekazu i jej "odkrycie" jest tyle warte, co rszta jej tekstów i wyobrazeń.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Slawa238
-1 / 1

@Fragglesik odebrałam stwierdzenie "porady z Wysokich Obcasów" jako synonim bzdur. Mam jakąś dziwną sympatię do Chodakowskiej mimo iż jej treningi nie są godne polecenia

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Fragglesik
0 / 0

@Slawa238 A na nich wypłynęła, sama widzisz. I tyle w temacie....:)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K keeshavah
+13 / 19

Co to znaczy "obrzydliwościami"? Ja osobiście uwielbiam chrząstki, a w podrobach jest masa wartościowych składników odżywczych. To, że kawałek mięsa nie jest mięśniem, jeszcze nie świadczy o tym, że jest szkodliwy.
A co do sztucznych składników to wszyscy wiemy, jak jest...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Prawiefajny
+15 / 15

@keeshavah Ja osobiście nie rozumiem tego oburzenia na wodę w wędlinie i na wsad sojowy. Jak jest jakaś wędlina z warzywami całymi, które widać gołym okiem, to jest OK, a jak nie widać ich (mimo, że są w składzie), to już jest katastrofa?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Slawa238
0 / 2

@Prawiefajny wszelkie skrobie modyfikowane w żywności mają działanie podobne do syropu glukozowo fruktozowego, puste kalorie zwiększające otyłość i ryzyko chorób układu krążenia. Powinni na nie uważać ludzie odchudzący się i cukrzycy

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kaczorex
0 / 0

Właśnie, gdyby nie te sztuczne składniki to mięso nie miałoby takiej trwałości i psułoby się po trzech dniach.
Nie dałoby się go tak łatwo transportować od ubojni, przez magazyny i chłodnie, do sklepu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C cypz
+11 / 15

Czy czytelniczki tej pani to same Kariny nie zdające sobie sprawy że wizerunek misia na wędlinie nie gwarantuje jakości :)? Bo tak je ta pani traktuje oświecając podobnymi sensacjami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Fragglesik
+2 / 2

@cypz Tyś powiedział - że zacytuję......:)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
U ungabunga1985
+3 / 5

woooooow no ale odkrycie....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Aarcticfrost
+6 / 10

Serio? Na "funpagu"?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Likeeaa
+7 / 7

Raczej nie oświeciła nikogo takimi newsami na temat jedzenia... No chyba, że tych wszystkich, którzy doedukować się nie lubią na własną rękę, a ich zainteresowanie składem tego, co się je równa się zeru.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 16 września 2017 o 8:32

M Molay5012
+7 / 9

Jeszcze jej bieda w dupę nie zajrzała ze tak grymasi ;P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kaczorex
+1 / 1

Otóż to!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Qrvishon
+2 / 2

Dorabiałem sobie kiedyś na dziele mięsnym w Kauflandzie i wiem żeby czytać etykiety. O ile szynki wieprzowe i wołowe są zazwyczaj z jednego kawałka mięsa czyli można rzec dobrej jakości, to kurczaki i inne mniejsze stworzenia są mielone. I niektóre szynki potrafią mieć poniżej 40% mięsa, co oznacza że 60% to jakiś karton czy inny syf. Kiełbasa Śląska tak poluklarna na grilla miała 3 odmiany, jedną powyżej 80% mięsa czyli spoko, za 18zł, drugą chyba za 13zł która miała 60% mięsa i trzecia niecałe 10zł gdzie mięsa było 40%, a zdarzały się takie kiełbasy po 8zł gdzie pasztet miał więcej mięsa. Polecam za to kiełbasy suche, które mają niekiedy powyżej 100% (oznacza to że np ze 120g mięsa zrobiono 100g kiełbasy bo tłuszcze i woda wytopiły się w procesie wędzenia)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kamcza
+2 / 6

@Manikarnika_ No napewno lepiej nie jeść mięsa w ogóle i dziwić się, że córka ma anemie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Tusiaczektuch
0 / 4

@Manikarnika_ wystarczy podawać dziękuję im dobrej jakości mięso. A za "robienie" z dzieci wegan czy wegetarian powinni odbierać prawa rodzicielskie. Jestem przekonana, że dziecku nie da się ustalić zbilansowanej diety bezmięsnej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Slawa238
0 / 2

@Manikarnika_ Akurat z tymi cyckami to bujda, hormon, który rzekomo odpowiada za wcześniejsze dojrzewanie jej trawiony w żołądku. Ale to nie zmienia faktu, że trzeba patrzyć co się je

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Login_demo
0 / 0

tak. bujda. widze ze znasz sie na tym

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D darekf
-1 / 5

Co za glupia baba. Sama jest sztuczna wszystko ma sztuczne a glupie wedliny krytykuje ...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mbro
-2 / 2

To że powiedziała coś oczywistego i prawdziwego to pikuś... mnie najbardziej rozbawiły komentarze pod tym postem. Postawienie w jednym miejscu niezdrowego żywienia, jedzenia mięsa, cukierków przez dzieci i pedofilii zrobiło mi dzień :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Quanchi78
+5 / 7

A czy wiecie że 3 razy 3 równa się 9

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A a_gnieszka1991
+1 / 3

Ameryki to ona nie odkryła.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar i_am
+1 / 3

Ona wie co je, ale nie wie jak to jest hodowane. Zdrowa żywność stała się modą, teraz byle gówno dostaje nalepkę "zdrowe" i rozchodzi się drożej niż jedzenie bez tej nalepki.

Inną drogą. Ktoś kto promuje zdrowy tryb życia szpachluje ryj tapetą? Przecież to nie jest zdrowe dla twarzy...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adawo
0 / 2

Ale to wie każdy, w miarę myślący i zainteresowany. I nikt z myślących tanich wędlin z marketów nie tyka, nie mówiąc o jedzeniu. Wegetarianizm jest nie tylko modą, ale też świadomą ucieczką przed go... którym nas faszerują. Jak mięso, tylko kupione nieprzetworzone i samemu zrobione przetwory, wszystko inne to jest świadome trucie siebie i najbliższych.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~fdgdg
-1 / 3

Jak se zarabia niech sobie kupuje zdrowe rzeczy. Mnie na to nie stać i co mam zrobić, wziaść kredyt na wędline i zdrową żywność ???

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M magic1948
+1 / 1

Nie masz "wziąść", tylko "wziąć" :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rodochrozyt
0 / 0

Przecież tak łatwo można zrobić swoje wędliny, czy tam jakiś okład do kanapek, nawet bez wędzarni... Jak ktoś zna się na mięsie (albo nawet i nie) może sobie zrobić coś, co jest warte w sklepie 60 zł/kg za 1/3 albo i 1/4 tej ceny.

Szynki dojrzewające, schaby, kiełbasy dojrzewające, kiełbasy/szynki parzone, pieczone, a gdy ktoś może to i wędzone... Ogranicza nas tylko wyobraźnia, a i przy regularnym użytkowaniu i portfel lepiej się czuje, podobnie jak świadomość, że wiesz co jesz. Polecam się pobawić, a pakowane świństwo z prawdziwym mięsem na 2, czy 3 pozycji w składzie (żeby tylko) odrzucić w cholerę

Pozdrówki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 16 września 2017 o 21:08

avatar ~Varra
+1 / 1

@Rodochrozyt Dokładnie. Od kilku lat nie jem kupnych wędlin, bo dla mnie wszystkie smakują tak samo. Wolę już kupić kawałek mięsa w ubojni, zapeklować, doprawić ziołami i upiec. Czy samemu zrobić choćby pasztet do kanapek czy na Wielkanoc biała kiełbasę (no chyba nie ma prostszego przepisu a i każdy sam pod swój smak doprawi).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Login_demo
+1 / 1


tak a to mieso ma sobie tyle antybiotyku ze masakra. a ty dalej mysl ze to zdrowe bo sam wedline zrobiles...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Rodochrozyt
0 / 0

@Login_demo

Akurat mięso mam najlepsze bo nie ze sklepu, nawet surowe :)
A nawet jeśli. Lepiej jeść mięso z antybiotykiem niż 20% mięsa z antybiotykiem i 80% innego syfu ;)

Pozdrawiam wszędzie widzących problemy, uśmiechnijcie się :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar 4mach
+1 / 3

chciała o sobie przypomnieć?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P piotr1611
-2 / 4

Dobrze mówi i świetnie wygląda :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~ARacarnos
0 / 0

Jak się w byle jakim sklepie kupuje to tak jest

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Niktobcy
0 / 0

taa a warzywa soe pryska supermanem lub innym gownem...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~DSoL
+3 / 3

A trawa jest zielona.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~seeseda
+2 / 2

I co w tym takiego? Od dawna wiadome.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Amincea
-1 / 1

Byłam świadkiem "domowej produkcji kiełbasy" u ciotki na wsi, gdy wtem do maszynki wpadła żywa mysz. Została elegancko przemielona i wybełtana z resztą "zdrowego mięska". Chyba wolałabym tego nie widzieć, gdyż od tamtego czasu mam więcej zaufania do "firmowych wędlin", które podlegają jakiejś tam kontroli, niż do "domowych" i niekontrolowanych wyrobów.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mcjahjah
0 / 0

a uj tam, lubię mięso, i wali mnie ile go tam rzeczywiście jest, idę zjeść moją kanapkę z psa trzeciej kategorii, suka zmielona razem z budą :D
tak poza tym, jak się rzuca chemicznymi nazwami na prawo i lewo, warto sprawdzić co to tak na prawdę jest, dawno temu było coś podobnego, jakaś babka się wkur... zdenerwowała że co to jest, takiego czegoś nie powinno w tym być, i wymieniła połowę składu jabłka :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Niccolo
+1 / 1

Nie wiem skąd trzeba pochodzić, by o tym nie wiedzieć, ale... czy nie mogło się obyć bez tego odrażającego zdjęcia?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 17 września 2017 o 1:35

M masti23
0 / 0

Szczerze?tak by trzeba zrezygnlwac z wod/napojow w plastikowych butelkach i calej zywnosci paczkowanej, sporo chemi dostaje sie z opakowan. Szynki i wedlinh jadam raz na ruski rok i to swojskie, te robione na fabrykach to maja tylko solanke i to maks 17%, przynajmniej w firmie w ktorej ja robie tak jest.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~zaqwasc
+3 / 3

Nie wiem czy sie z tym zgodzic bo nie chcialo mi sie czytac do konca.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~jDIf
0 / 0

Niby wszyscy wiedzą to czemu Polacy nadal jedzą wędliny i parówki na potęgę ? Czemu an co drugim weselu "wiejski stół" a kolejki na dziale wędlin na 20 osób ? Ja wędlin nie jadam w ogóle od kiedy zaczęłam czytać skład. W supermakecie jest 30 tysięcy produktów , wybór jest.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kaczorex
0 / 0

Jakoś nie mogę jej wziąć na poważnie, jak robi taki głupi ryj.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem