Jest to najlepszy sposób na ręczniki latem. Wystarczy wlać 1/3 szklanki wódki do pralki razem z proszkiem i po napełnieniu bębna zostawić tak namoczone ręczniki rzez godzinę. Później normalnie włączyć pralkę. Zapomnisz wtedy czym był ten nieprzyjemny zapach.
Wystarczy polać miejsce w którym ciało dotknęło bluszczu a wódka skutecznie zniweluje reakcję alergiczną, przez co nasza skóra nie będzie spuchnięta i swędząca.
Wódka, jak każdy alkohol działa antybakteryjnie. Do wazonu z kwiatami wystarczy dodać łyżkę spirytusu a nie będziemy musieli martwić się o bakterie, które zbierają się w wodzie i dookoła wazonu.
Aby utrzymać przez dłuższy czas siłę domowych olejków zapachowych wystarczy dodać zamiast wody wódki. Zapach nie będzie wietrzał i zatrzyma siłę swojego zapachu na dłuższy czas.
Jeśli mamy np. niepotrzebne skórki pomarańczy, czy resztki cytryny może tego użyć do stworzenia domowych ekstraktów spożywczych. Wystarczy wrzucić ćwiartkę pomarańczy i zalać ją wódką a po pewnym czasie otrzymamy wspaniale pachnąć ekstrakt, który możemy dodawać do ciast i innych potraw.
Wystarczy dodać łyżkę wódki do naszych domowych lodów albo sorbetów a nie dość, że zamrożą się szybciej to dłużej będą utrzymywać idealną konsystencję do nakładania. Smaku wódki nie czuć a lody nie trzeba nakładać dłutem i młotkiem.
Wystarczy dodać łyżkę wódki do roztopionego masła albo margaryny, co spowoduje wolniejsze wyparowywanie wody, co za tym idzie, można wtedy panierkę smażyć dłużej przez co uzyskamy piękny ciemny kolor i niesamowicie uzależniająca chrupkość panierki.
Wy lejcie alkohol gdzie popadnie. Ja wleję do gardła!
do dupy sobie wlej pijaku
@W_polsce_jak_w_lesie Aplikowany w to miejsce wspomaga wtedy pracę jelit czy też leczy hemoroidy?
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 października 2017 o 0:50
Dodanie WÓDKI DO MARGARYNY poprawia sposób smażenia?! Przecież etanol ma temp wrzenia grubo poniżej 100st C i jest łatwopalny! To chyba łatwiejszy sposób na spalenie domu niż wlanie wody do rozgrzanego oleju.
@Aqq300 Nie widziałeś chyba jak się używa alkoholu do smażenia i pieczenia, albo jak się podpala celowo na patelni jedzenie, by wydobyć smak i aromat niektórych potraw. Zostaw gotowanie ludziom ogarniętym. Idiota spali dom nawet gotując wodę.
O flambirowaniu nie było mowy - przeczytaj ze zrozumieniem podpis pod zdjęciem.
Alkoholu lub octu dodaje się DO CIASTA (lub panierki) smażonego w głębokim tłuszczu - coby tłuszczu nie chłonęło za bardzo. Z jednym się zgodzę - zostaw gotowanie ogarniętym...
@Aqq300 Jak mnie wku*wia, jak idioci każą mi czytać ze zrozumieniem tekst, a sami nie potrafią. Moda na hipokryzję. Oni polecają dodać wódki do masła lub margaryny. Ja rozumiem to jako część składników do panierki, a nie masło do smażenia, bo masło ma za niską temperaturę do smażenia mięsa. Pomądrowałeś się, było fajnie, a teraz zejdź na ziemię i skończ chrzanić. A flambirowanie zasugerowałem, bo w swoim pierwszym komentarzu pisałeś, że etanol jest łatwopalny. No jest i właśnie flambirowanie pokazuje, że się to wykorzystuje, nawet jeśli o tym nie traktuje opis pod zdjęciami.
@Aqq300
Dodajesz alkohol (najlepiej rum) DO CIASTA !!!! Identycznie jak przy przygotowywaniu naleśników.
I dodajesz 5-10 ml a nie pół flaszki.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 października 2017 o 13:35
Wódka w praniu nic nie zmieni ponieważ jest alkohol jest zbyt rozcieńczony - ocet jest zdecydowanie lepszy w dodatku zwiększy puszystość ręczników obniżając twardość wody
Wódka do kwiatów? - bardzo szybko zwiędną
Alkohol obniża temperaturę zamarzania wody więc lody z wódką na pewno szybciej nie zamrożą się.
Szklanka wódki przed ranką to naprawdę dobry pomysł za zatuszowanie nieświeżego oddechu :D
Są to cuda-wianki dla kogoś kto spał na chemii (o ile w ogóle na nia poszedł)
To tylko wykorzystanie własności ETANOLU: higroskopijność (chłonie wodę), antyseptyczność (jest silną trucizną), lotność w temperaturze pokojowej (paruje), własności rozpuszczające (jest bardzo dobrym rozpuszczalnikiem), niska temperatura zamarzania.
W następnym democie pewnie zobaczymy cudowne własności monotlenku diwodoru.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 października 2017 o 13:32