Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
L Lewakokiller
+3 / 7

Wy lejcie alkohol gdzie popadnie. Ja wleję do gardła!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+1 / 1

@W_polsce_jak_w_lesie Aplikowany w to miejsce wspomaga wtedy pracę jelit czy też leczy hemoroidy?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 21 października 2017 o 0:50

A Aqq300
+2 / 8

Dodanie WÓDKI DO MARGARYNY poprawia sposób smażenia?! Przecież etanol ma temp wrzenia grubo poniżej 100st C i jest łatwopalny! To chyba łatwiejszy sposób na spalenie domu niż wlanie wody do rozgrzanego oleju.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W Wojtek1291
+1 / 3

@Aqq300 Nie widziałeś chyba jak się używa alkoholu do smażenia i pieczenia, albo jak się podpala celowo na patelni jedzenie, by wydobyć smak i aromat niektórych potraw. Zostaw gotowanie ludziom ogarniętym. Idiota spali dom nawet gotując wodę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Aqq300
-1 / 1

O flambirowaniu nie było mowy - przeczytaj ze zrozumieniem podpis pod zdjęciem.
Alkoholu lub octu dodaje się DO CIASTA (lub panierki) smażonego w głębokim tłuszczu - coby tłuszczu nie chłonęło za bardzo. Z jednym się zgodzę - zostaw gotowanie ogarniętym...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
W Wojtek1291
0 / 2

@Aqq300 Jak mnie wku*wia, jak idioci każą mi czytać ze zrozumieniem tekst, a sami nie potrafią. Moda na hipokryzję. Oni polecają dodać wódki do masła lub margaryny. Ja rozumiem to jako część składników do panierki, a nie masło do smażenia, bo masło ma za niską temperaturę do smażenia mięsa. Pomądrowałeś się, było fajnie, a teraz zejdź na ziemię i skończ chrzanić. A flambirowanie zasugerowałem, bo w swoim pierwszym komentarzu pisałeś, że etanol jest łatwopalny. No jest i właśnie flambirowanie pokazuje, że się to wykorzystuje, nawet jeśli o tym nie traktuje opis pod zdjęciami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BrickOfTheWall
-1 / 1

@Aqq300
Dodajesz alkohol (najlepiej rum) DO CIASTA !!!! Identycznie jak przy przygotowywaniu naleśników.
I dodajesz 5-10 ml a nie pół flaszki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 października 2017 o 13:35

S sedapa
+5 / 5

Wódka w praniu nic nie zmieni ponieważ jest alkohol jest zbyt rozcieńczony - ocet jest zdecydowanie lepszy w dodatku zwiększy puszystość ręczników obniżając twardość wody
Wódka do kwiatów? - bardzo szybko zwiędną
Alkohol obniża temperaturę zamarzania wody więc lody z wódką na pewno szybciej nie zamrożą się.
Szklanka wódki przed ranką to naprawdę dobry pomysł za zatuszowanie nieświeżego oddechu :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar BrickOfTheWall
-1 / 1

Są to cuda-wianki dla kogoś kto spał na chemii (o ile w ogóle na nia poszedł)
To tylko wykorzystanie własności ETANOLU: higroskopijność (chłonie wodę), antyseptyczność (jest silną trucizną), lotność w temperaturze pokojowej (paruje), własności rozpuszczające (jest bardzo dobrym rozpuszczalnikiem), niska temperatura zamarzania.

W następnym democie pewnie zobaczymy cudowne własności monotlenku diwodoru.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 października 2017 o 13:32