Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar ~Dj
+4 / 16

Haha wołowina z Kobe najsmaczniejsza haha dobre. Autorze jadłeś, czy powtarzasz bezrefleksyjnie ten marketingowy banał?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Czytaju_Knuru
+6 / 22

"Znani szefowie kuchni zdradzają nam, czego nigdy nie powinniśmy zamawiać w restauracjach" czytać ty umiesz? To nie autor ci mówi co próbował a tylko informację przestawia, na ile chcesz wierzyć twoja sprawa ale czytaj ze zrozumieniem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~SynPeruna
+14 / 16

Nie wiem jacy to szefowie kuchni, ale oprócz tego,z ę najwyraźniej nie potrafią przyrządzić kurczaka, w dodatku uważają że ostryga to też kurczak, to nigdy nie jedli wołowiny z Koba, albo maja inny gust. Jadłem ją, zresztą w Kobe i nie jest jakoś zachwycająca. Przede wszystkim Japończycy maja zupełnie inne podejście do klasyfikacji mięsa.
P.S. Chętnie poznałbym owych "szefów kuchni" i ich restauracje. Bo trzeba przyznać, że ciekawią mnie niektóre ich praktyki.
P.S.2 I ciekawe, który ma brudny kibel.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Moher_przez_samo_h
+32 / 34

Ale odkrycie z tym kawiorem i truflami, że w domu taniej. Schabowy z kapustą też w domu taniej wychodzi. I knedle. I żurek śląski. I wszystko.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J konto usunięte
+4 / 4

@Moher_przez_samo_h Wychodzi taniej tylko, jeśli nie policzysz za czas, który na przyrządzenie spędzisz, z drugiej strony, jak ktoś lubi gotować, to ile by czasu w kuchni nie spędził, to i tak wychodzi, że czas dobrze spędził.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~SynPeruna
+5 / 5

@Moher_przez_samo_h Dokładnie to z tym akurat w galerii się zgodzę. Kawior i trufle SĄ droższe w knajpie. Tyle, że rację masz również ty. WSZYSTKO jest droższe zw knajpie. Powód jest prosty. Jak robisz jajecznicę z jednego jajka, na maśle bez dodatków w domu to potrzebujesz kawałka masła, jajka za 50 gr i trochę energii, gazu, czy elektryczności, od biedy na ognisku zrobisz jak jesteś na biwaku i akurat się pali. Knajpa potrzebuje do tego kucharza, kelnera, pomocy kuchennej na zmywaku i jeszcze zazwyczaj menadżera.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Realyst
0 / 0

@Moher_przez_samo_h Jeśli liczyć tylko koszty materiałów to tak. Ale dolicz jeszcze prąd/gaz, robociznę/twój czas, to już nie jest to takie pewne...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar spid3r
+10 / 10

ostrygi jako kurczak, dwa razy ten sam opis

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A AriBoss
+1 / 3

kopiowane na pałe

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Han Solo
+7 / 7

to wymień tych "znanych szefów kuchni", którzy zdradzają te tajemnice

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B konto usunięte
+2 / 6

Ale pierdoły, w dodatku nieudolnie skopiowane.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
+1 / 7

ojej ojej!!! Ktoś dotykał mojej bułeczki! Na pewno umrę!!!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~daghgf
0 / 4

@adamis62 a teraz wyobraź sobie, że nie każdy myje ręce po wyjściu z toalety

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
+2 / 2

daghgh, ojej ojej, to umrę podwójnie. A tak na poważnie - dzisiejszy świat bawi mnie tym swoim wystraszeniem, nie brudem, tylko brakiem sterylności. Wychowałem się w normalnym świecie, gdzie pożeraliśmy mnóstwo nieumytych owoców, a jak chleb upadł na ziemię, to się go z grubsza obierało z paprochów i zjadało. Żyję, mam się bardzo zdrowo, i moje dzieci i wnuki wychowywane podobnie również. Nikt w rodzinie nie ma alergii, nie choruje, a przeziębienie (nie zbyt leczone) trwa góra dwa dni. Żołądek mam jak struś.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Buka1976
+16 / 16

Autorze tego naiwnego mema! Naprawdę jesteś przekonany, że jeśli nie zamówisz ryby w poniedziałek to we wtorek dostaniesz świeżą??? Po pierwsze - kutry nie dostarczają połowu codziennie, po drugie - wiesz, że jest takie urządzenie jak zamrażarka?, po trzecie - NIKT nie wywali ryby tylko dlatego, że złowiono ją w piątek, po czwarte spróbuj otworzyć knajpę i inwestować w świeżą rybę codziennie, wywalając tą "starą" co trzeci dzień, plajta gwarantowana w jeden sezon.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~dfgtrhrtre
-3 / 3

@Buka1976 nie, ale ma pewność, że w poniedziałki świeże one nie są. Reszta tygodnia, to zależy od lokalu

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~g43j5k545k
+3 / 3

Drogie = na 100% nie podróba, bo jak tak można...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~adfgrth
-1 / 1

źle na to patrzysz. Tanie to masz pewność, że podróba, bo nikt nie będzie z własnej kieszeni dokładał do interesu. Jak drogie, to już nie tak łatwo wyczaić

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~PTU
0 / 0

coś się autorowi nie wkleiło.... we fragmencie o ostrygach pisze o kurczaku - fejk :) mięcho mięcho mięcho mięcho!!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar S_Jupiter
0 / 0

Hm ja tam vvdvpiam wszystko praktycznie bo i tak g0wno z tego jest potem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem