Zawsze się zastanawiam, jak w jeden dzień w roku można chodzić po jakiejś biedronce i kupować takie g*wno za 35 czy 40 groszy. Nie ma możliwości, żeby nie pozwolić sobie ten jeden raz wydać na siebie 1,5-1,8 złotego. Lepiej zjeść jednego smacznego i zdrowego, niż napchać się starą odpiekaną chemią.
A nie lepiej samemu zdrowe zrobić.
300 gram serka homogenizowanego
1.5 szklanki mąki
2 jajka
Łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki octu lub spirytusu
Szczypta soli.
Wymieszać i łyżeczką nakładać na rozgrzany olej. Szybko, same się obracają i są pyszne.
@wilczek2 czasem je robię dzieciom, są szybkie i smaczne ale niestety nie smakują jak tradycyjne pączki. W tłusty czwartek trzeba włożyć więcej pracy i zrobić tradycyjne drożdżowe z konfiturą.
@vetulae to prawda, że tradycyjne to z drożdżowego ale zamiast konfitury dodaj kajmaku
żebyś wiedziała jakie dobre, wczoraj znalazłam przepis , dziś zrobiłam, nie kłamali, że wychodzą pyszne tyle, że ciasto drożdżowe robię tak jak nauczyła mnie babcia
Ja tam kupiłem sobie jednego pączka za 3.50 i był bardzo smaczny. Dziwi mnie jak ktoś kupuje pączki hurtem w markecie za 30-40 groszy za sztukę i spodziewa się nie wiadomo jakiego luksusu.
No to odkryłeś gościu Amerykę. Kolumb byłby z Ciebie dumny. Tani pączek z marketu jest gorszy niż ten z cukierni. Niesamowite. Masz jeszcze jakieś inne ciekawe przemyślenia?
Nie od dziś wiadomo, że pączki w marketach nie wskakują prosto z cukierni na półki, tylko są wcześniej mrożone. Również nie od dziś wiadomo, że pączek, który kosztuje 40-50gr za sztukę, wyrabiany na ilość a nie jakość nie będzie smakował jak świeży pączek z cukierni. Już nie wspominając, że sporo Polaków uwielbia wszelkie promocje i kupuje nawet jeśli nie potrzebuje danej rzeczy czy jest ona gorsza jakościowo od tej droższej. Czy ty się wczoraj urodziłeś?
Zawsze się zastanawiam, jak w jeden dzień w roku można chodzić po jakiejś biedronce i kupować takie g*wno za 35 czy 40 groszy. Nie ma możliwości, żeby nie pozwolić sobie ten jeden raz wydać na siebie 1,5-1,8 złotego. Lepiej zjeść jednego smacznego i zdrowego, niż napchać się starą odpiekaną chemią.
Zdrowy xD ja nie mam problemu z wydanie 2zl na pączka, ale ten z biedry z pudrem mi smakuje
A nie lepiej samemu zdrowe zrobić.
300 gram serka homogenizowanego
1.5 szklanki mąki
2 jajka
Łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki octu lub spirytusu
Szczypta soli.
Wymieszać i łyżeczką nakładać na rozgrzany olej. Szybko, same się obracają i są pyszne.
@wilczek2 czasem je robię dzieciom, są szybkie i smaczne ale niestety nie smakują jak tradycyjne pączki. W tłusty czwartek trzeba włożyć więcej pracy i zrobić tradycyjne drożdżowe z konfiturą.
@vetulae to prawda, że tradycyjne to z drożdżowego ale zamiast konfitury dodaj kajmaku
żebyś wiedziała jakie dobre, wczoraj znalazłam przepis , dziś zrobiłam, nie kłamali, że wychodzą pyszne tyle, że ciasto drożdżowe robię tak jak nauczyła mnie babcia
@wilczek2 300 gramów
Na tym polega wolny rynek. Na możliwości wyboru zakupu pączka za 60 groszy albo za 2,50 zł. I niech tak pozostanie.
Ja tam kupiłem sobie jednego pączka za 3.50 i był bardzo smaczny. Dziwi mnie jak ktoś kupuje pączki hurtem w markecie za 30-40 groszy za sztukę i spodziewa się nie wiadomo jakiego luksusu.
ludzie wola jest chemię pełna syropu glukozowo-fruktozowego, tłuszczu utwardzonej i innych śmieci. A potem się dziwimy skąd choroby?
No to odkryłeś gościu Amerykę. Kolumb byłby z Ciebie dumny. Tani pączek z marketu jest gorszy niż ten z cukierni. Niesamowite. Masz jeszcze jakieś inne ciekawe przemyślenia?
Nie od dziś wiadomo, że pączki w marketach nie wskakują prosto z cukierni na półki, tylko są wcześniej mrożone. Również nie od dziś wiadomo, że pączek, który kosztuje 40-50gr za sztukę, wyrabiany na ilość a nie jakość nie będzie smakował jak świeży pączek z cukierni. Już nie wspominając, że sporo Polaków uwielbia wszelkie promocje i kupuje nawet jeśli nie potrzebuje danej rzeczy czy jest ona gorsza jakościowo od tej droższej. Czy ty się wczoraj urodziłeś?